reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Pauletta,ja miałam cewnik-balonik i lepiej zebym nie opisywala doznan z tym zwiazanych.Jedyne co dobre to ze po 11 godz od zalozenia miałam rozwarnie na 6 cm.Ale w zwiazku z tym nie dali mi znieczulenia-bo za duze rozwarcie. Najwazniejsze zeby jak najwiecej chodzic z tym cewnikiem to śzybciej pojdźie.

reklama
Pauletta w dani jest tak odgórnie ustalone. Nie jestem jeszcze po terminie. Mam jeszcze 4 dni bez dzisiejszego. Tylko mała ma juz około 3,5 kilo i nie chciała bym zeby dobiła 4. A to ze nie ma nawet pół zwiastuna porodu nie napawa mnie optymizmem.

Judy - ja w czwartek wieczorem nic a nic nie zapowiadalo ze cos sie zacznie :) o 3 nad ranem obudzil mnie pierwszy skurcz a o 11 Nelka juz byla z nami ;) glowa do gory !

Dziewczyny karmiace mm... jak karmicie ?? tan ile ml i co ile ??? Mi malutka na raz zjada poki co tak 30-40 ml po 2 godz wola znowu....tez tak macie ???

Ostatnia edycja:
pauletta, u mnie od razu wywołał skurcze, niestety mimo, że były bardzo silne po kilkunastu godz wciąż nie było rozwarcia i mi go wyjeli, o co mój gin zrobił aferę na oddziale.
Ale dziewczynie, która ze mną leżała na sali też założyli, zero skurczy, noc przespala spokojnie, a rano ładne rozwarcie, kilka godz i urodziła, więc nie zawsze musi być strasznie.

Ją dokarmiam mm, ale mała zjada już 90-120ml co 3 godz.

Mój drugi poród był z totalnego zaskoczenia. Niestety.

reklama
Cyntia, my na razie kółek na szczęście nie mamy. Podajemy k i DW kapsułach kid-vitum
Pauletta, ja miałam balonik. Zakladanie nie jest bolesne. Potem przez dwie godziny miałam silne skurcze i to było nieprzyjemne bardzo, wieczorem wypadł i miałam 4 cm rozwarcia. Porodu nie wywołało, ale zaczęły odchodzić wody. U innych dziewczyn z pato zaczęły się porody.

Do góry