reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pauletta,ja miałam cewnik-balonik i lepiej zebym nie opisywala doznan z tym zwiazanych.Jedyne co dobre to ze po 11 godz od zalozenia miałam rozwarnie na 6 cm.Ale w zwiazku z tym nie dali mi znieczulenia-bo za duze rozwarcie. Najwazniejsze zeby jak najwiecej chodzic z tym cewnikiem to śzybciej pojdźie.

reklama
Pauletta w dani jest tak odgórnie ustalone. Nie jestem jeszcze po terminie. Mam jeszcze 4 dni bez dzisiejszego. Tylko mała ma juz około 3,5 kilo i nie chciała bym zeby dobiła 4. A to ze nie ma nawet pół zwiastuna porodu nie napawa mnie optymizmem.

Judy - ja w czwartek wieczorem nic a nic nie zapowiadalo ze cos sie zacznie :) o 3 nad ranem obudzil mnie pierwszy skurcz a o 11 Nelka juz byla z nami ;) glowa do gory !

Dziewczyny karmiace mm... jak karmicie ?? tan ile ml i co ile ??? Mi malutka na raz zjada poki co tak 30-40 ml po 2 godz wola znowu....tez tak macie ???

Ostatnia edycja:
pauletta, u mnie od razu wywołał skurcze, niestety mimo, że były bardzo silne po kilkunastu godz wciąż nie było rozwarcia i mi go wyjeli, o co mój gin zrobił aferę na oddziale.
Ale dziewczynie, która ze mną leżała na sali też założyli, zero skurczy, noc przespala spokojnie, a rano ładne rozwarcie, kilka godz i urodziła, więc nie zawsze musi być strasznie.

Ją dokarmiam mm, ale mała zjada już 90-120ml co 3 godz.

Mój drugi poród był z totalnego zaskoczenia. Niestety.

reklama
Cyntia, my na razie kółek na szczęście nie mamy. Podajemy k i DW kapsułach kid-vitum
Pauletta, ja miałam balonik. Zakladanie nie jest bolesne. Potem przez dwie godziny miałam silne skurcze i to było nieprzyjemne bardzo, wieczorem wypadł i miałam 4 cm rozwarcia. Porodu nie wywołało, ale zaczęły odchodzić wody. U innych dziewczyn z pato zaczęły się porody.

Do góry