reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Witajcie - ja też nie jestem zwolennikiem łykania nospy w ciąży. Mam raczej wysoki próg bólu i nie brałabym nospy dla siebie. Wystraszyłam się, że coś się dzieje.

Lisica - jak dzisiaj u Ciebie?

Annam, Mizzah - jak samopoczucie?

Aschlee - jak plamienie? Doczytałam, że byłaś na wizycie :-) Super, że all oki. Trzymam kciuki dalej :-)

reklama
Ja juz po wizycie... wyniki ok z tym ze okazalo sie ze przechodzilam rozyczke jak kojarze fakty musialam przechodzic w tamtym roku a w zlobku panowaly rozyczki a ja wtedy nie myslalam o tym bo nie wiedzialam ze jestem w ciazy. Lekarz powiedział ze dlatego moz3 poronilam organizm wydalil wadliwy plod :(... mam l4 do 10 marca i skierowanie na usg mam isc 6 marca. Poinformowalam Pania kierownik zapytala sluzbowo ktory to tydzien i do kiedy l4 i ze mam lezec i sie trzymac ....

JA juz po wizycie. Wiec tak morfologia,glukoza i mocz jest ok.
Załozyli mi karte ciązy. Kolejna wizyta za 2 tyg. na której dr zrobi mi cytologie i da skierowanie na usg. Dostałam skierowanie na badania na Toxo HCV HIV WR.
I karte ciązy musze podbic u stomatologa i lekarza rodzinnego.

Cyntia85 plamienie jeszcze czasami jest nie potrafia powiedziec dlaczego mnie tez beda zakladac za tydzien karte ciazy...Wazne ze alles w porzadku mam nadzieje ze tak juz zostanie:tak:

Domka dobrze ze Cie powysylali na badania ja juz te mialam a dzis oddalam na chlamydie i jeszcze mowila ze na profilaktyke antynowotworowa zostalo ale nie wiem kiedy to bedzie robic:sorry2:

Witam ;) czytam Was cały czas ale przez moich chłopaków nie mogę nic napisać bo okupują kompa, a w weekend to już szczególnie. Jak ja kocham poniedziałki ;))))) annam, mizah trzymam cały czas kciuki. lisica jak plamienia? Ashlee super, że wszystko jest dobrze z dzidzia ;) Co do nosy to łykałam w obu ciążach przez cały czas i Piter miał wzmożone napięcie ale dlatego, że był wcześniakiem, a Kacper nie miał żadnych problemów. Pozdrawiam wszystkie mamusie ;)

Bombelek dziękuję bardzo, przydadzą się jutro rano :*

Cyntia dziś już jakby mniej pobolewa, ale wciąż ciągnie. Chciałabym, żeby już było jutro no i, żeby wszystko bylo ok. Tego życzę sobie i Wam z całego serca!

Dziewczyny jestem po wizycie i sie trochę podlamałam! Zbadała mnie i na usg wyszło, że jest ok ale serduszko bije wolniej niż powinno :( Za 2 tyg. usg do powtórzenia, a ja do tego czasu będę w napięciu :( Miała któraś coś takiego? Czy oznacza to, że serduszko może przestać bić? :(

Witam wszystkich. Ja dziś robiłam wszystkie badania i jutro założą mi kartę ciazy. Mam pytanie. Czy będziecie
Robiły usg prenatalne ? Koszt u mnie 300 zl. Lekarz zaleca każdemu tylko
Nie wiem czy jest aż taka potrzeba. Mam 28 lat a piszą że to raczej badanie
Dla kobiet powyżej 35 roku życia. Pozatym u mnie w rodzinie nie ma nikogo
Z chorobami wrodzonymi. Tak jak i moje 5 letnie dziecko zdrowe.
Zastanawiam się czy każda z was będzie się na to badanie decydować.
Ps. U mnie nadal bez mdłości , tylko senność.

Ostatnia edycja:
Witajcie przyszłe mamuśki,
Mogę oficjalnie przyłączyć się do grupy :)
Byłam dziś u lekarza i zrobiono mi pierwsze USG, widać jest fasolkę razem z bijącym serduszkiem. Lekarz powiedział że wszytko jest ok. Mam w tym tygodniu zrobić badania i za 2/3 tyg na kolejną wizytę.

reklama
Inataszka
Ja mialam 2 razy 4d w 12i 21 tygodniu ciazy to drugie bylo z ciekawosci na zwyklym badaniu usg tez moga niby zobaczyc czy jest ok. Badania prenatalne kobiety po 35 r.z. maja za darmo robione

Do góry