reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Hej dziewczyny:) serdeczne gratulacje dla rozpakowanych mamusiek!!! Staram sie tu zajrzeć od czasu do czasu, żeby być na bieżąco, ale młody staje sie coraz bardziej absorbujący i z czasem coraz bardziej krucho...

Ja ostatnio jestem trochę podłamana. Co prawda mały fajnie przybiera na wadze - jak wychodziliśmy ze szpitala 3 tygodnie temu to ważył 2,300, teraz wazy 3,400, ale mamy ogromny problem z kupkami. Mlody nie robił kupki już od 3 dni. Próbowałam już wszystkiego kropelek, windi, masażu, przepojenia woda... Już nie mam pomysłu.... Aż mnie serce boli jak widzę jak sie napina... Do tego od ciągłego prezenia sie najprawdopodobniej robi mu sie przepuklina pepkowa.
Sama nie wiem co robić, bo jutro bedzie 4 dzień bez kupki a wizytę u lekarza mamy pojutrze...

Ostatnia edycja:
Nika - a probiotyku próbowaliście? Nie wiem jak działa na zaparcia. Nam pediatra zaleciła Dicoflor na wzdęcia i kolkę, ale dopiero kupiliśmy i pierwszą dawkę dałam. Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca.

Hej mamuśki:) Nika - ja z moim synkiem miałam podobnie. Moja pani dr mówiła, że jeśli maleństwo jest karmione cycem to nawet do 10 dni może nie robić kupki i wszystko może być ok - jeśli nie ma żadnych dodatkowych objawów typu kolki, bóle brzuszka, temperatura, wymioty - to nie ma się czym martwić. Jeśli to są zaparcia to u mnie pomagał masażyk plecków i brzuszka, a później masowanie delikatne dupci ciepłą wodą z mydełkiem - i zazwyczaj szło...
zaglądam do Was i podczytuję:) za tydzień mam termin i mocno ściskam nogi by jeszcze nie teraz... Córa ma zapalenie oskrzeli od tygodnia, ja od niedzieli zatrucie pokarmowe a synek dziś nie poszedł do żłobka bo gorączkę w nocy dostał... Mój luby prowadzi teraz szkolenia i nie może mieć wolnego więc jest bardzo ciekawie. Ciekawy dzień mi się szykuję skoro zaczynam od narzekania...

Cyntia - aprobowalas sabsimplex ??? Do pierwszeej przygranicznej apteki jest bliziutko. Ja bylam z niego bardzo zadowoona choc w sumie dawalam bardziej profilaktycznie. Ale teraz juz mam kupiony i czekam na przesylke

Witam dziewczynki :-) ja tez jeszcze 2w1 :-) moze moj mały książę dzisiaj pofatyguje sie do przywitania z babcia :-) juz 11 dni na niego czeka :-) cos mnie brzuch boli, jakoś mi mokro ale sprawdzalam paskami i to nie wody, zobaczymy jak dalej dzien sie potoczy:-)
miłego dnia Wam zycze :-)

Czyli ja, pauletta, justine, gosiak , ruda . Tylko 5 zostało czy ktoś jeszcze??
Niestety u mnie to był fałszywy alarm:-(ja też nadal w 2paku, po prysznicu wszystko stanęło i noc nawet nienajgorsza, co prawda czuję brzuch, ale taki na okres, więc dooopa blada.
Od początku mówiłam, że zrobię teściowej niespodziankę na imieniny, więc jednak nadal liczę, że to będzie dzisiaj, jak mogę wybierać to najchętniej w takim tempie jak pszczółka:-)

reklama
Gosiak - dopiero zaczęłam testować SS (w niedzielę). Na pewno jest lepiej, bo nie ma krzyków jakby go cieli na żywca. Plus od wczoraj probiotyk.

Laski, trzymam za Was kciuki!! Dopingujemy z Adim z całych sił, ciotki!!

Do góry