reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pochwaliłam swoje dziecko i wczoraj od 20 do 1 w nocy ciągły płacz - może nie histeryczny ale próbowałam wszelkich możliwości i dopiero ze zmęczenia padła. W nocy co chwilę pobudka, nawet po jedzeniu zasypiała na moim brzuchu a każda próba odłożenia kończyła się masakrą.

M zachował się po męsku a jakże i poszedł spać do młodego bo powiedział że rano wstaje do pracy:/ Od prawie miesiąca zajmuję się młodą solo i powoli brakuje mi sił i nie wiem czy fizycznych czy psychicznych albo jedno i drugie...

Była położna i w sumie popatrzyła na pępek, powiedziała że to drugie dziecko to już wiem co i jak, spisała dane i sobie poszła... Pytałam o pleśniawki bo młoda ma nalot na języczku lekki ale położna nie patrząc na języczek stwierdziła że pewnie od mleka:szok:

Młoda dostała krostek na twarzy i głowce. Oprócz tego dalej katar i jest strasznie niespokojna - w ośrodku chcieli mnie zarejestrować na za tydzień! A ewentualnie na jutro by się miejsce zwolniło. Ale jako że przed chwilą znalazłam pasmo śluzu z krwią w kupce to zadzwoniłam do naszego pediatry i wieczorem mnie wcisnął na wizytę - chciał dopiero na piątek ale jak powiedziałam o co chodzi to od razu powiedział że dzisiaj. Zastanawiam się po co płacę składki zdrowotne jak chodzę w zasadzie tylko prywatnie do lekarzy:/ Pewnie młoda też ma nietolerancję białka lub laktozy i będziemy mieć specjalne mleko jak przy młodym, jak widać historie lubią się powtarzać...

reklama
kotulcia, to samo mnie zastanawia i irytuje, korzystamy właściwie tylko z prywatnej służby zdrowia, bo na państwową nie ma co liczyć. U mnie noc podobna, choć zwykle śpi ładnie.

Dziewczyny co stosujecie na suchą skórkę? Ja kąpie w oilatum, a stopki i nadgarstki tam gdzie bardziej sucha skóra smaruję ciekla parafina. Jednak Inga ma też suchą skórę na główce, aż jej się luszczy (ale nie wygląda mi to na ciemieniuche) i zastanawiam się czym to potraktować.

Cyntia, Magda a jak zdecyduję się na szczepienie Engerixem, a nie tą szczepionką którą podają standardowo w szpitalu, to wtedy zmieni się kalendarz szczepień i będę już zawsze musiała załatwiać odpłatne szczepienia?

Sunovia mojej małej skóra strasznie schodziła to polożna poleciła mi to mleczko z nivea nawilzające ale nie tak jak tam piszą raz dziennie ale dwa i pomogło:-)my do wody do kapeli dajemy parę kropel oliwki i żel z linomagu do kąpieli ;-)zero emolientow i jak widać pomaga:-)

cyntia zabronil mi na leząco karmić powiedzial mi że najlepsza jest pozycja klasyczna ale ja tak nie moge za bardzo karmic bo jas ma trudności w chwyceniu brodawki a do tego mam duze piersi wiec karmie na siedzaco pozycja krzyzowa trzymam jasiowi glowke i kark przeciwna reka do piersi która karmie a wolna pomagam mu chwycic piers bardzo ważne jest aby główka nie byla skrecona i cialko brzuszek jasia dotyka mojego glówka jest znacznie wyzej niz reszta ciala cyntia musze powiedzieć ze oby nie zapeszyc ale bole brzuszka znacznie sie zmniejszyly wiadomo gniecie sie jak idzie kupkulewanie sie zminimalizowalo tak że polecam bo pediatra powiedzial ze nie ma co podawac jakis lekarstw bo powinno sie wszystko wyregulować jak bedzie dobrze karmiony zobaczymy wiec co bedzie dalej...

Hej. Zaczne od tego, ze w nocy pobolewal mnie brzuch.
Na KTG pisaly sie skurcze i gin dlatego tez mnie przy okazji zbadala zeby sprawdzic szyjke.
I juz/dzis palec wchodzi. I szyjka rozpulchniona. I ze od/czwartku jest roznica. Czyli sie przygotowuje. Oby
smile.gif
smile.gif

No i jak wrocilam, siku i na papierze sluz z ciemna krwia...

Pauletta to już coraz bliżej, masz takie objawy jak ja:) ciekawe która z nas będzie pierwsza :)

Magda no to faktycznie muszę dziś to przemyśleć z mężulkiem, chyba warto w to zainwestować. Dzięki za info :)

Cyntia a w szpitalu robili jakieś problemy odnośnie zmiany szczepionki na Engerix? Pediatra coś mówił, że chciałaś żeby wypisał receptę?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry