reklama
wawka2013
Fanka BB :)
Mizzah: skoro m ma takie podejście to niestety musi Tobie pomóc. Też jest ojcem. Wieczory niech zajmuje się małą a ty śpij od 20 do 24. Melisa i stopery w uszy. Mi tez się po porodzie zrobił sen lekki, ciągle dziecko się śniło. Ale może, świadomość, że m się nią zajmuje sprawi, że będziesz spać mocne przez te cztery godziny. Aha. Na pierwsze miesiące generalnie to spałam z małą w ciągu dnia i w nocy. Ale jak m zajmował się małą to zamykałam się w pokoju i sen był lepszy.
Cyntia85
Mizzah - moja dieta jest coraz uboższa. Nie wiem czy przez to czy przez Espumisan, ale jest troszkę lepiej. Nie jest ok, bo młody dalej cierpi, ale krócej krzyczy podczas ataków kolki. I nie trwają w nieskończoność.
Lekarka po posluchaniu brzuszka stetoskopem powiedziała, że to są już ostre kolki i dała zgodę na espumisan w kropelkach.
A jem beznadziejnie: piję tylko niegazowaną wodę, zero nabiału (też bez masła), kasze, sucharki z lidla, bo są bez cukru, wafle ryżowe, mięso gotowane, rosolki, płatki kukurydziane, bułki, chleb nie może być na zakwasie, zero cukru w czymkolwiek. Padnę od tego, ale mam już fobię.
Ale ponoć są też kolki z nerwów. Układ nerwowy noworodka jest bardzo wrażliwy i psychika dziecka może nie dawać sobie rady z bodźcami ze świata.
Już 2 razy młody usnął przed kapaniem, bo jego tatuś ogląda tv. &$#@%:"! Będziemy kąpać na śpiocha. Olalabym kąpiel, ale przez pupę i dla brzuszka wykapiemy.
Lekarka po posluchaniu brzuszka stetoskopem powiedziała, że to są już ostre kolki i dała zgodę na espumisan w kropelkach.
A jem beznadziejnie: piję tylko niegazowaną wodę, zero nabiału (też bez masła), kasze, sucharki z lidla, bo są bez cukru, wafle ryżowe, mięso gotowane, rosolki, płatki kukurydziane, bułki, chleb nie może być na zakwasie, zero cukru w czymkolwiek. Padnę od tego, ale mam już fobię.
Ale ponoć są też kolki z nerwów. Układ nerwowy noworodka jest bardzo wrażliwy i psychika dziecka może nie dawać sobie rady z bodźcami ze świata.
Już 2 razy młody usnął przed kapaniem, bo jego tatuś ogląda tv. &$#@%:"! Będziemy kąpać na śpiocha. Olalabym kąpiel, ale przez pupę i dla brzuszka wykapiemy.
Ostatnia edycja:
magda821221
Ja mam 5 dni po terminie (40+5)i nic !
Namiętnie liczę ruchy bo sie troszke stresuje, dzisiaj cos Adi ma leniwy dzien! Rusza sie ale mniej niz wczoraj!
Dziewczyny jak czulyscie ruchy swoich pociech przed porodem?
Nie chce niepotrzebnie wkręcać sobie filmów! To czekanie mnie dobija!
Był masaż szyjki w poniedziałek, troszke poplamilam i tyle!
Mógłby młody juz wyskoczyć bo umieram z niecierpilowości !!!
Renisus, a ty urodziłaś w terminie?
Jak nie urodze do poniedziałku to wizyta u położnej i pewnie indukcja !!!
Namiętnie liczę ruchy bo sie troszke stresuje, dzisiaj cos Adi ma leniwy dzien! Rusza sie ale mniej niz wczoraj!
Dziewczyny jak czulyscie ruchy swoich pociech przed porodem?
Nie chce niepotrzebnie wkręcać sobie filmów! To czekanie mnie dobija!
Był masaż szyjki w poniedziałek, troszke poplamilam i tyle!
Mógłby młody juz wyskoczyć bo umieram z niecierpilowości !!!
Renisus, a ty urodziłaś w terminie?
Jak nie urodze do poniedziałku to wizyta u położnej i pewnie indukcja !!!
reklama
pauletta86
Mi juz nie liczac dzis to 4 dni do terminu. Majka ma czas do 30.10. Potem szpital.
Podziel się: