reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Mizzah: skoro m ma takie podejście to niestety musi Tobie pomóc. Też jest ojcem. Wieczory niech zajmuje się małą a ty śpij od 20 do 24. Melisa i stopery w uszy. Mi tez się po porodzie zrobił sen lekki, ciągle dziecko się śniło. Ale może, świadomość, że m się nią zajmuje sprawi, że będziesz spać mocne przez te cztery godziny. Aha. Na pierwsze miesiące generalnie to spałam z małą w ciągu dnia i w nocy. Ale jak m zajmował się małą to zamykałam się w pokoju i sen był lepszy.

Tez dwa tygodnie po terminie. Wczesniej jedynie położna moze wysłać na badanie do szpitala i tam moze byc masaż. Na poważnie biorą sie za wywoływanie w 42 tygodniu.

Mizzah - moja dieta jest coraz uboższa. Nie wiem czy przez to czy przez Espumisan, ale jest troszkę lepiej. Nie jest ok, bo młody dalej cierpi, ale krócej krzyczy podczas ataków kolki. I nie trwają w nieskończoność.
Lekarka po posluchaniu brzuszka stetoskopem powiedziała, że to są już ostre kolki i dała zgodę na espumisan w kropelkach.
A jem beznadziejnie: piję tylko niegazowaną wodę, zero nabiału (też bez masła), kasze, sucharki z lidla, bo są bez cukru, wafle ryżowe, mięso gotowane, rosolki, płatki kukurydziane, bułki, chleb nie może być na zakwasie, zero cukru w czymkolwiek. Padnę od tego, ale mam już fobię.

Ale ponoć są też kolki z nerwów. Układ nerwowy noworodka jest bardzo wrażliwy i psychika dziecka może nie dawać sobie rady z bodźcami ze świata.

Już 2 razy młody usnął przed kapaniem, bo jego tatuś ogląda tv. &$#@%:"! Będziemy kąpać na śpiocha. Olalabym kąpiel, ale przez pupę i dla brzuszka wykapiemy.

Ostatnia edycja:
Ja mam 5 dni po terminie (40+5)i nic !
Namiętnie liczę ruchy bo sie troszke stresuje, dzisiaj cos Adi ma leniwy dzien! Rusza sie ale mniej niz wczoraj!
Dziewczyny jak czulyscie ruchy swoich pociech przed porodem?
Nie chce niepotrzebnie wkręcać sobie filmów! To czekanie mnie dobija!
Był masaż szyjki w poniedziałek, troszke poplamilam i tyle!
Mógłby młody juz wyskoczyć bo umieram z niecierpilowości !!!
Renisus, a ty urodziłaś w terminie?
Jak nie urodze do poniedziałku to wizyta u położnej i pewnie indukcja !!!

reklama
Do góry