reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Cyntia oo takie bąbelki to slyszalam z jej brzuszka. Jak leżałysmy brzyszek do brzuszka. Przelewanie lub właśnie bąbelki. To kolka ?????:eek::eek::eek:

Pscółka - jest dokładnie tak jak piszesz. Mąż mowi dasz radę nie licz na innych. A ja za pomoc oddalabym wszystko za to zeby ktos sie zajął ja chocby 2-3 godziny :( w desperacji bkiedys o 3 nad ranem szukalam na necie opiekunki do noworodka :(

reklama
Mizzah- tak jak pisze Cyntia spróbuj z meliską a jak nie pomoże to na prawdę warto poprosić o pomoc specjalistę. Jesteś w nowej sytuacji i jest ci cieżko to normalne. Moze mama, teściowa czy ktoś inny z rodziny mogl by wpaść do was na trochę i popilnowac małej żebyś mogła wziasc ciepła kompiel , przejść sie chociaż na 30 minutowy spacer i chwilkę odsapnąć. Nawet takie 2h luzu mogły by pomoc. &&& zeby jak najszybciej było lepiej.

Judy - ja nie mam nikogo zeby mi pomógł w tym cały sęk. Niestety :( Gdyby moja Mama żyła nie byloby całej sprawy. Na innych raczej liczyc nie moge. Kazdy jest zapatrzony w siebie lub zajety swoimi dziecmi.

Marrika - jejku :( :( Dobrze ze pojechalas na IP. Trzyman kciuki za mała. Daj znac jak będziesz cokolwiek wiedziec!

To moze faktycznie niania? Albo jakaś sąsiadka co ma swoje pociechy i mogła by wpaść na godzinke. Szkoda ze musisz sie tak męczyć bez wsparcia w rodzinie czy przyjaciołach . Chwilka odpoczynku by ci dobrze zrobiła. Albo zostaw męża w domu z mała a sama wyskocz na trochę np do centrum handlowego na zakupy :) maz tez da sobie radę przez ta godzinke czy dwie.

Mizzah - mi wieczorami pomagał M, tak że na dobę mogłam te 4-5 godzin pospać i to był bardzo głęboki sen. Jak nie masz takiej możliwości to może faktycznie znaleźć jakąś emerytkę z okolicy, która mogłaby przyjść w ciągu dnia chociaż na te 3 godziny, żebyś mogła się wyspać, a ona w tym czasie jak trzeba będzie to poda Poli mm. Ja już ze swojego doświadczenia wiem, że moja wytrzymałość ma granice których nie mogę przekraczać i potrafię już wtedy prosić o pomoc zanim jeszcze będzie za późno.

Cyntia - a mogę wiedzieć co jesz? W sensie jak sie odzywiasz.

Judy - no na razie to też nie wchodzi w grę. Mąż twierdzi ze dam radę i za wcześnie taką małą dzidzie dawac w ręce obcej baby :/

Pscółka - Dziś jeszcze skorzystam z tego, że mąż jest i będę spac w drugim pokoju. Niestety opcja spania w tym samym nie wchodzi w gre bo ja zrywam się przy każdym pisknieciu. Dziś tez wsadzam słuchawki w uszy i poslucham jakis medytacji i odgłosów natury. Odkad jest Pola mam super płytki sen a jak zasne to tak jak pisalam sni mi die ze się dusi, zachlysnela sie, cos sie jej dzieje I tak wkolko :(

Ostatnia edycja:
Spojrzałam na tą listę i teraz to na bank wiecej tu juz mam niz tych 2w1. Ciekawe ile nas zostało :)

Mizzah powiedz mu wyraźnie ze jesteś wykończona i potrzebujesz pomocy. Jak nie chce obcej baby to sam niech bardziej cię odciąży. Z reszta jesli była bys w domu i spała a ktoś obcy w tym czasie zajmował by sie mała usłyszała bys jak by sie działo cos nie odpowiedniego .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry