reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

My ślubu nie mamy i nie planujemy. Jak nam odmówią to trudno ja nie mam ciśnienia na chrzciny choć wiem ze moj P bardzo by chciał ... Był ministrantem itp. Jego mama powiedziała ze wszystko zorganizuje a my mamy tylko z małą przyjechać. Mają duzy dom wiec mozemy u nich zrobic bez problemu. Ja chciałam zapłacić za lokal zeby P mama nie musiała sie tak wysilać. My z Dk po trasie raczej bedziemy zbyt padnieci zeby jeszcze robic w domu imprezy. Ale P mama aż sie do tego pali a P twierdzi zeby jej nie bronić bo to jej pierwsza wnusia i niech sie tym nacieszy :)

reklama
Domka, Wawka- dzieki za info. A ile kupek powinna robic na dobę? Dzis zrobiła z samego rana, po karmieniu o 8:30 spała pięknie az musiałam ja wybudzać o 12;00 i po tym kArmieniu cyrki sa... Dwa razy tez jej sie ulało...

garmelka - Kochana Twoja odczucia sa calkowicie normlane, dajcie sobie pare dni i bedzie wszystko dobrze. Ja morze lez wylalam po powrocie dop domu, bo nie wiedzialam co robic z tak malym dziecikiem do konca, sami tu calkowicie...ale przeszlo.

A co do karminia nawet butelka co 4 godzin to ostatnio czytalam, ze weszly nowe normy zywnosciowe dla maluszkow i butelka jak piers ma byc na rzadanie !

Oj Garmelka: z kupkami to zależy. Na piersi mi robiła co karmienie ale jak twoja na mm jest na razie (bo pisałaś, że nie masz pokarmu) to może nawet jedną na dobę zrobić. A położne kazały Tobie małą dopajać wodą? Najważniejsze, że młoda kupki robi.

Ostatnia edycja:
Hejka!Chciałam się pochwalić że 15.10. urodziłam synka w 38 tc - ważył 2260g i mierzył 54 cm:)
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe :)

my właśnie wróciliśmy z długiego spacerku, Mati zadowolony, mi też przydał sie taki spacerek. Piekna pogoda dzisiaj we Wrocławiu.

Garmelko, co do kup, to nie ma reguły, Hania robi czasem jedną dziennie, a czasem co karmienie. w tym tyg była u mnie położna, powiedziała że jak jest problem z kupką to warto położyć malucha na chwile na brzuszek z podkurczonymi nóżkami i masować plecki. I to rzeczywiście działa, u nas od razu bąki idą

Słonko gratulacje :)

Mała dopiero usnela a walczyłam z nią od dwóch godzin. Była marudna tylko cyc i cyc, ulała i znów cyc. Ewidentnie jej nie służy mój pokarm :( po mm aż tak jej się nie ulewa :( No i mialam spięcie z sąsiadka...po 15 dzwonek do drzwi, otwieram a tam kobita po 40 i mówi mi...." Szanowna Pani Sasiadko ja wiem, ze dzieci placza bo sama mam syna 11 letniego i też był kiedyś niemowlakien, ale przez Pani dziecko nie da się funkcjonowac ani spać. Mogliby Panstwo w nocy ja uciszac bo zakloca cisze nocna i nie jestem w stanie się wyspać. ...". Stałam jak wryta, zmeczona, z podkrazonymi oczami, podlamana. ...prawie sie bym przy niej poryczala ale ugryzlam sie i powiedzialam ze przykro mi ale szmaty do gardla jej nie wsadze a jeśli jest tak bardzo nieszczesliwa niech kupi dom lub złoży skargę do spółdzielni. Oczywiście jak zamknelam drzwi to zaczelam wyć. ...juz prawie 3 tygodnie mialo byc lepiej :( i w sumie jest dopóki Pola nie zaczyna płakać. ..czuje się podle....
Nie dość ze ulewa non stop to kupki robi tylko 2x dziennie w nocy giganta i nad ranem :/

Mizzah co za tępa kobieta:-S dobrze jej odpowiedziałaś!!!przecież każde dziecko jest inne i nie możesz jej na siłę uciszyć!życie w bloku to życie z obcymi ludźmi za ścianą więc kobieta powinna się z tym liczyć:-(nich się cieszy że to dziecko a nie imprezowicze;-)

Nie martw się tak ulewaniem moja polożna mówi że skoro nabiera wagi to jest dobrze, i kupę może robić 2-3 razy dziennie po karmieniu piersią,ważne że robi;-)
Słonko!gratuluję:-* faktycznie malenstwo:-)

reklama
Mizzah - to wcale ani trochę nie znaczy, że Twój pokarm jej nie służy. Po prostu bardzo go lubi i je za dużo. Mój dzisiaj od 6 do 14 wołał cyca co godzinę, ciumkacz jeden.

Slonko - gratulacje!!

Do góry