reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Garmelka- kciukasy!!!! Panna Niebieskooka, trzymaj sie tam kochana. Wiem co czujesz, ja mialam ten inkubator w pokoju i sama musialam moja Julke wkladac. Przez pierwsze dwie godziny darla sie niemlosiernie, wiec wyciagalam ja co 10 min i tulilam i ryczalam. Potem jak juz sie zaklimatyzowala to musialam ja wyciagnac i zabrac na antybiotyk. Dzieciaczkom podawane sa przez weflon i na nieszczescie tego dnia jej wypadl. Widzialam wiec jak zakladaja jej nowy, probowali ponad godzine. Ryczalam z moim L tak samo jak ona, a jak wrocilsmy do pokoju, L poszed do domu, mala zasnela po raz kolejny w inkubatorze po kolejnych spazmach byla juz 1 w nocy. Ledwo zasnelam, przyszla pani doktor i powiedziala ze zabieraja mala na badania bo wyszly jej zle wyniki i musza pobrac jej plyn rdzewno- mozgowy i wtedy serce mi peklo. Nawet teraz chce mi sie ryczec... Ale chodzi o to Kochana Panno ze to wszystko dla dobra naszych pociech i w koncu bedziecie w domku. Trzymaj sie tam, juz niedlugo. My pod lampami bylismy ok 12 godzin, niestety co do pomiarow to nie wiem, tlumaczono mi to na diagramie. Uszka do gory, chwila moment i was wypuszcza;)

No i mnie czysci albo juz skonczylo chodz mam uczucie ze ciagle bym na kibelku siedzial jak na razie skurcze mialan 3 co 10 minut czekam na nastepne, zrobilo mi sie mega zimno. Moze o to? ? Aa skurcze bolaaa jak powiedzalam mojemu m ze chyba juz to go te do kibelka pognalo:-D

Garmelka - aaaa! To trzymam kciuki :) Teraz to już w ciągu doby na pewno będziesz tulić dzieciątko :) Powodzonka!

Ale dzień za nami. W którymś momencie mały tak płakał, że się spocil tak, że body na plecach miało mokre ślady od potu. Dostał 2 kropelki Espumisanu. Boję się podawać normalną dawkę.
A było ostatnio tak w miarę. Dzisiaj od 16:30 do 21:30 praktycznie nie spał i był niespokojny. Boli mnie głowa, brzuch, kark, ręce, nogi, plecy i piersi. Masakra.

Garmelka dajesz:) kciuki trzymam:))

Cyntia ale tych kropelek nie da sie przedawkowac, np. Sab simplex maja wiecej substancji czynnej i wieksze dawkowanie.

Do glowy przyszly mi uspokajajace czopki homeopatyczne Viburcol - ja juz zamowilaam na doz.pl bo sa bez recepty a w stacjonarnej poprosili moja mame o recepte:/ u nas w szpitalu pol czopka mlodej przed naswietlaniem dawali zeby byla spokojniejsza. Czytalam i ma dobre opinie w internecie - i w przypadku kolek i pozniej przy zabkowaniu.

Dziewczyny i szpital mial zglosic w przychodni mloda i my ostatnio karte szczepien i oswiadczenie zawozilismy. Zarejestrujemy sie na przyszly tydzien do pediatry tak czy siak.

Kotulcia - ja musiałam sama umówić małego do pediatry. W zaleceniach na wypisie było napisane, że pierwsza wizyta ma być w wieku ok. 2 tyg. A ortopeda w wieku 1 miesiąca.

Renisus - to się nastresowaliscie. A czemu pobierali plyn rdzeniowo-mozgowy? Podejrzewali coś? W rezultacie wszystko ok?

Ostatnia edycja:
U nas polożna zasugerowała abyśmy poszli do pediatry i mała miała prawie 2 tyg,a usg bioder między 4-6 tyg;-)
Mała jojczy oczy ma zamknięte ale musi poodkazywać;-)
Dzisiaj wizyta położnej o 9 ma przynieść wagę zobaczymy jak nasza przytyła od tyg

reklama
Dzieki dziewczyny:)
Jestem juz na prodowce, na sali do rodzinnego. Wody ciagle sikają jak z kranu... Skacze wlasnie na piłce bo skurcze cos słabe... Bardziej kłuje mnie szyjka.

Do góry