reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Hej dziewczynki :-)
Byłam u położnej i robiła mi masaż szyki macicy, podobno odkleja palcami worek owodniowy od ściany macicy, nieprzyjemne ale zmusza organizm do produkcji oksytocyny i prostoglandyn które wywołują poród, trwało to kilka minut i jak od niej wyszłam dziwnie mnie zabolało wiec moze cos pomoże :-) mam podobno 3cm rozwarcia wiec to kwestia godzin lub góra do dwóch dni mowila! Zobaczymy kiedy młody pofatyguje sie wystartować :-) boli troszke jak na okres i mam lekkie skurcze! Zobaczymy :-)

reklama
cześć dziewczynki!
Dzieki za kciuki:)
Ja dalej leżę i nic:( jakieś tam mizerne skurcze wychodzą, rozwarcie 3cm i nic poza tym... Jak do jutro nie urodzę to sie wypisuje z tej imprezy!
Jeszcze trafiły mi sie na sali dwie płaczące dziewczyny... Dołują na maxa. Gdyby nie ta zgaga to udawalabym ze śpię a tak to muszę chodzić, siedzieć, skakać na piłce.
Ehh ze tez mi sie normalnie akcja w postaci odejścia wód lub regularnych skurczy nie rozpoczęła...
Domka- gratuluje
Justine - pokoik bajeczny!
A cała resztę serdecznie pozdrawiam:)

Dziewczynki dzięki za miłe słowa na temat pokoiku mojego synusia, to dla mnie bardzo ważne, że nie tylko mi się podoba.

Dziś miałam ciężki dzień. Dopiero przed chwilą wyszli Panowie, którzy robili mi garderobę w sypialni i zabudowę w łazience. Zmęczona jestem strasznie. Kubuś szaleje. Zaczęło mnie kłuć w klementynce. Mam nadzieję, że mały da mi odpocząć po całym dniu i dziś w nocy nic się nie zacznie.

Ostatnia edycja:
Renisus,jak tam?Puścili Cie do domu? Ten guz to od nawalu pokarmu,ja tez mam od wczoraj nawał ale przystawiam Olka czesciej i dajemy rade,a rano odciagnełam troche laktatorem co przynioslo ulge.Trzymaj sie Kochana.

Magda821221, a krwawisz po tym masazu? Ja podplamialam a po 6 godzinach odszedl mi czop i akcja zaczela sie w ciagu 24 godzin. Duzo chodz, a jak masz pilke to cwicz do bolu na niej. A z innej beczki czy to Twoja data urodzin 21.12? Moja mama i szwagier maja wtedy urodziny. Magda6m - tak kochana jestem juz w domu od 30 min. Udalo mi sie nawet wziac prysznic przed akcja cyc. A nadal masz tego guzka? Mi dali tydzien, jak sie nie zmieni to beda badac. Moj L zaoferowal sie czuwac dzisiaj abym mogla chociaz troszke odespac;) yupiii ale dobrze jest byc juz w domu.

Ostatnia edycja:
Renisus :-)
Tak 21.12.1982 to moja data urodzin :-)
Tak, mam plamienia i koleżanka przed chwila mnie nastraszyla ze powinnam jechac do szpitala, ale nie boli mnie aż tak bardzo i nie mam jeszcze skurczy tylko jakieś kłucia wiec wole jeszcze nie jechac bo i tak mnie odeślą do domu! Najpierw to i tak trzeba tam zadzwonić! Co o tym sadzisz ?

Magda i renisus- ja tez jestem po masażu... I czop mi odchodzi i ogolnie sporo krwawię ale akcji zero... By to szlag!!! Myślicie ze mam szanse jakieś w najbliższym czasie? Nie chce tu lezec, łóżko niewygodne, kobity krzyczą jak w rzeźni stresuje mnie to;(

reklama
Magda - ja plamiłam od badania w poniedzialek do porodu w piątek. W poniedziałek miałam badanie u swojego gina i uprzedzal mnie, że mogę plamic. We wtorek miałam ktg i badanie w szpitalu i mówili to samo. Kciuki za szybką akcję!

Justine - masz zmysł dekoratorki :)

Garmelka - odejście wód nie gwarantuje skurczy czy rozwarcia - tak jak u mnie. Już bliżej jak dalej :) Trzymam kciuki :)

Do góry