reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cyntia no właśnie niby ok z tą kupa raz na tydzień ale jakoś mnie to martwi :-/
Też mam Avent laktator i jest ok. Trochę bolało na początku ale teraz już spoko. Sutki fajnie wyciągnał.

Kotulcia super że crp dobre :-D wiem jaka to ulga :-D

reklama
Marrika ciekawe jak u nas z kupkami bez antybiotyku bedzie. Mloda robi teraz duzo takiego zbitego. I czesto klade ja do brzuszku - w dzien spokojnie przeciez moze tak spac jak mam ja na oku:) nawet jej to pasuje.

Ja mam laktator reczny Tommee Tippee closer to nature i nic mnie nie boli, nawet uwazam ze moglby mocniej ciagnac:p ale wydaje mi sie ze odciaga ok:)

hej byłam na tych warsztatach wrócilismy o 22.Masakra.Dostalismy pare próbek i gratisów-Zobacz załącznik 646781Zobacz załącznik 646782
Bez rewelacji ale zawsze cos i za darmo.
Fajna była pierwsza pomoc,wszyscy musielismy cwiczyc na tych manekinach,babka od karmienia piersią czytała nam zalecenia z 2007r mysląc ze taki sa teraz przez faceta od Omega myslałam ze usne,i tez pieprzył troche głupot,babka z Jonsona dla odmiany fajna zywa,pokazywa kąpiel noworodka,ale co ona tam robiła,myslałam ze padne ze smiechu.Facet od recaro to był chyba tylko po to zeby zachwalic swoj fotelik,a i krew pepowinowa tez była.Ogólnie tak sobie,tyłek bolał,3 godz siedzenia na zwykłym krzesle z 3 10min przerwami.

Zaraz doczytam was

Mizach małą kładz na boczku,Młoda mi strasznie ulewała,mimio ze sie odbiło to i
tak ulewałą.Przestała jak zaczeła jesc stałę pokarmy.

Mroczko gratuluje;-)

Kotulcia wspułczuje,mnie 3 doby przerazaja a ty biedna juz tyle czasu.

Agniecha kciuki;-)

Ostatnia edycja:
Mizzah, moze sie przyda :
Ulewanie, kolka, zaparcie to objawy świadczące, że układ pokarmowy nie jest jeszcze w pełni dojrzały i nie radzi sobie z prawidłowym trawieniem pokarmu. Jeśli maluch poniżej 4. miesiąca jest karmiony butelką, najlepiej podać mu mleko modyfikowane, które pomoże zaradzić tym problemom. Ulewaniu zapobiegnie mieszanka, do której dodano skrobię ziemniaczaną, która zagęszcza pokarm (NAN AR, Enfamil AR). Kolki unikniesz podając mleko, w którym cząstki białek mleka krowiego zostały rozdrobnione podobnie jak w mleku typu HA (np. NAN HA Sensitive, Bebilon Comfort). Zaparciom przeciwdziała dodanie prebiotyków lub probiotyków, które wzmacniając florę bakteryjną jelit wpływają na rozrzedzenie stolca i łatwiejsze wydalenie go (wszystkie rodzaje mleka modyfikowanego wzbogaconego w nie, np. HIPP z probiotykami, NAN Active).
Mojej bratowej synek ulewał od poczatku i zrezygnowala po 3 mies. z karmienia piersia, przeszla na mieszanke bebilonu comfort i bebilonu ar. Teraz troche zaluje,ze sie poddala,ale efekt jest bo maly nie ulewa. Moze sprobuj odciagac pokarm laktatorem i jej dawac z butelki to troche Ci piersi odpoczna,a z mala to pozostaje czekac,az jej sie rozwinie ten uklad pokarmowy,oby jak najszybciej.

Ostatnia edycja:
Mizzah: dziękuję za info z Żelaznej. Pocieszyłaś mnie. A co do obecnego Twojego stanu i samopoczucia, to tak jak Garmelka radziła, odciągnij pokarm i idź spać. Jak podładujesz akumulatory to może odzyskasz siły? A położna środowiskowa to kiedy przyjdzie do Was na kontrolę? Może ona coś doradzi z tym ulewaniem? A karmieniem piersią to nie jest obowiązek, można zawalczyć, ale jak nie ma sił, to lepiej dać mm. Musisz sama to przemyśleć. Ja z Michalinką mimo krwawiących sutków, bolących piersi wytrwałam z karmieniem piersią. Nie wiem czy Ciebie to pocieszy ale każda kobieta po porodzie jest załamana, nie ma siły i chce się poddać. Ale to minie, szybciej niż myślisz. Dziecko uczy się Ciebie, a ty dziecka :tak:

Mroczko: piękna dzidzia. Gratulacje.

Marrika: pokarm piersiowy może się wchłaniać prawie całkowicie.

Kotulcia: super wieści.Nareszcie będziecie w domku.

Mizzah Jakas lekarka napisała zeby nie wprowadzac przed skonczeniem 4 mies tych mlek ar bo "jeżeli przybiera na wadze i śpi spokojnie w nocy to na pewno z tego ulewania wyrośnie i nic zlego sie dziecku nie dzieje"bo podobno jak ma niedojrzały ten układ to kazdym będzie ulewała a te ar sa gęstsze i dziecko dodatkowo sie krztusi.Ehhh, to ja juz nie wiem. Badz dz dzielna.

Mroczko Gratulacje!!! Kasieńka jest cudna Trochę się wymęczyłaś, ale masz już swoją wymarzoną i wyczekaną córeczkę:-)

Agniecha
trzymam kciuki&&& Powodzenia!! Ja również ostatnio się zastanawiałam jak to będzie jeżeli płeć będzie inna.

Rjoanka
jestem na razie pierwsza do uzyskania tego tytułu :-p

Mizzah
musisz to przetrwać. Podziel się obowiązkami z mężem. Jak wypoczniesz na pewno będzie lepiej. Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko. Jeżeli zdecydujesz się podać mm, to nie daj sobie wmówić, że jesteś złą mamą.

Kotulcia
super, że wyniki dobre. Jutro pewnie wrócicie do domku:tak:

My musimy zostać w szpitalu.Mały ma zoltaczke,dziś i jutro ma naświetlanie lampą a w niedzielę będą wyniki mam nadzieję że będzie ok bo siedzę od rana i rycze jak bóbr,a oczy już mam tak czerwone że masakra

reklama
Madzia głowa do góry, to dla dobra małego. Wiem, że jest ciężko, ale dasz radę. :tak:

Rjoanka a lekarz wspominał Ci coś o terminie do którego masz się zgłosić do szpitala jeżeli samo się nie zacznie? Jeszcze chyba Dorota z jest z nami w czołówce, ale ostatnio się nie odzywała, więc może nie zgarnie nam tego tytułu:-D

Do góry