reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
mroczko gratuluje! malenka sliczna!
kotulcia zycze Ci z calego serducha,zebys jutro juz opuscila ten hotel wreszcie;)

milego dnia dziewczyny!

Mizzah - a moze mala ma nietolerancje laktozy , ze tak ulewa?? Moze byc i tak. Ja tez nie radzilam sobie z karmieniem , mimo, ze laktacja byla, mnie bolala, plakalam przy karmieniu. Po 6 tyg sie poddalam i wreszcie poczulam sie szczeliwa mama w pelbnym tego slowa znaczeniu. Kamrmien nie bylo mniej, ale bolu nie czula, psychicznie znacznie lepiej. Maly ani razu mi nie zachorowal do tej pory, katarek mial 4 razy.
Oczywiscie nie namawiam do zmainy na mm. To Wasza wspolna decyzja. Z pierwsa abutelka bylo mi trudna dalam mezowi do nakarmienia a potem jakos poszlo .

Mroczko - gratulacje !!! oj umeczylas sie , ale mialam tak samo z pierwszym . Kasia sliczna !!!!!

Kotulica
- wspolczuje, moglby sobie darowac i przyjsc jak nie bedziecie spaly !

My od dzis oficjanie donoszone - mozna wychodzic :-D

Mroczko Kasia jest cudna!! W końcu się doczekaliścię spełnienia marzeń :-) gratulacje!!!

Widzę że już 2 mamy przeterminowane ;-)

Moja też ulewa ale takie trochę nadtrawione i żółte jest. No i wczoraj zamiast kupy był tylko mały pierdek z odrobinka kupki. Póki miała antybiotyk w szpitalu to robiła kupę co godzinę. Teraz prawie wcale. Trochę mnie to martwi. Czytałam że jeśli dziecko nie jest niespokojne to karmione piersią może robić nawet raz na tydzień kupkę. A mała ma brzuszek miękki i nie widać żeby ją bolał. Bączki też puszcza, nie tyle co w szpitalu ale puszcza. Martwię się bo moja starsza to robiła 3 kupy dziennie albo i więcej.

Gratulacje nowe mamusie... Śliczne maluszki...

Ja nadal w dwupaku. Lekarz sam wczoraj mi powiedział żebym się nie oszczędzała bo mojemu maluszkowi się nie śpieszy. Szyjka nic nie ruszyla, a mały wrócił sobie do brzuszka, tydzień temu był ułożony do porodu i cisnął na dół. Widać dobrze mu u mamusi. 3770g już ma moja pociecha a ja 80kg, masakra!!!

Ostatnia edycja:
Kciuki agniecha:)

Katinka ale Ty cala ciaze sie nie oszczedzalas:p jak juz dziecko takie duze powinni wywolywac bo potem sie okaze ze sn niemozliwe bedzie i cc beda robic. Albo kazac rodzic takiego kolosa.

Na 99 proc. Jutro wychodzimy bo crp dobre wiec mowia ze jutrzejsze wyniki posiewu tez powinny byc dobre:) odetchnelam z ulga:p

Dopiero wstalam i jem sniadanie:p mloda dalej spi:)

reklama
Mroczko - gratulacje!

Marrika - na SR też nam tak mówili o kupce :)

Jestem bardzo zadowolona z monitora oddechu. Uważam, że warto było kupić. Mam dzięki temu ogromny komfort i spokój psychiczny.

Mizzah - mnie też bolą piersi po bokach (to od nawału) i sutki. Na sutki fajny jest Maltan. Mój już lepiej ssie - dziś kończy tydzień. Gdy go przykładam to mnie aż wykręca z bólu, ale po chwili jest ok. Mój też ulewa - to znaczy, że zjadł więcej niż żołądek dał radę przyjąć. Martwily mnie pierdy i dźwięki z jelit, ale położna na wizycie powiedziała, że to dobry objaw. Ale wczoraj nie zjadłam nic mlecznego i u małego o wiele lepiej z odglosami z brzucha.

Chciałam odciągnąć trochę pokarmu, by ulżyć piersiom, ale potwornie boli mnie używanie laktatora (Avent) i jeszcze nic nie udało mi się nim odciągnąć. Żałuję tej kasy.

Do góry