reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
aga_sen, możesz oczywiście pisać tu, ale fajnie by było, gdybyś chociaż krótką informację umieściła też tam - który tc, jakie pomiary na usg jeśli miałaś, jakie zlecono ci badania itd.

Może wieczorem wrzucę brzuch. W poprzedniej ciąży nie mogłam się doczekać kiedy wreszcie zacznie rosnąć. Teraz go jakoś nie lubię.

Co miałyby robić te moderatorki??

Piszcie dziewczyny relacje z wizyt w tym wątku będzie można pogadać o komentować, a w tamtym najwyżej suche fakty.
Co do mdłości to mam praktycznie cały dzień, jednak są tak delikatne że wystarczy czymś się zająć i o nich zapominam gorzej wieczorem gdy odpoczywam. Zresztą nie przeszkadzają mi, taka natury bycia w ciąży :-)

Ja miałam mieć na tegoroczne wakacje kaloryfer, a wychodzi na to, że będzie bojler ;) Mój raczej płaski i umięśniony brzuch już niestety nie jest taki płaski :p Póki co wyglądam jakbym się nażarła ;) W spodnie jeszcze się mieszczę, ale myślę, że to ostatnie 4 tygodnie i będzie trzeba przesiąść się na coś luźniejszego ;)

Wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy na fb ;-)

Byłam dzisiaj u lekarza - opisałam na innym temacie :-D:tak:

Co do imion to ja zdecydowałam, że niezależnie od płci chcę nazwać dzidziusia po arabsku, ze względu na historię, tradycję i te imiona mi się podobają :-D

irving, gratulacje! ;-) Ja poszlam po raz pierwszy teraz - końcówka 7 tc ;-)

Czarna, zero pryszczy, trądziku, niczego nie mam :tak:

A mnie przeraża wizja cc i za wszelką cenę chcę rodzić naturalnie, co dokładnie wytłumaczyłam lekarzowi :-p

Mój brzuch wcale a wcale nie urósł :-(

SSMama - urzędnik polskiego stanu cywilnego powinien Wam odmówić, jeśli nie macie korzeni z danego kraju. Prawdopodobnie odmówi dla dobra dziecka, które przecież będzie wychowywać się w Europie. Jeszcze byłaby szansa na jakąś europejską wersję, choć niepolską, ale z arabskim bardzo wątpię. Ja znam przypadek, gdy urzędnik odmówił rodzicom nadania imienia Victoria (według mnie to dziwactwo rodziców, ale cóż), no i rodzice dali imię Wiktoria.

Któreś z Was ma korzenie arabskie?

Dorota - ja też mam brzuszek jakbym się dobrze najadła ;) co prawda do drobnych nie należę ale brzuszek zawsze miałam spoko.
Agatka - ja na razie siłownię odstawiłam przez te plamienia :(

Ssmama - masz już jakieś pomysły na te imiona arabskie?

No dobra a teraz się chwalę? ;)
Dzisiaj widziałam serduszko maluszka ♡♡♡ kruszynka ma 4.7mm. Jest to 6t4d więc termin przesunął mi się na 13/10.. z tych gorszych wieści to krwiak nadal jest i to całkiem spory :( na szczęście nie uciska na maluszka. Jest podkosmówkowy ale lekarz powiedział żeby się na razie nie martwić bo przez leki powinien się wchłonąć. No i jeszcze na jajniku wynalazł cystę :( ale ta na szczęście dzidzi nie zawadza. Ale można się było tego spodziewać bo przez wiele lat walczyłam z pco..

Załączniki

• 1392992138046.jpg
    1392992138046.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 50
Sunovia - -ja tez widze, ze teraz na starcie mam wiekszego brzuch, ale mi nie zeszlo do konca po Tymku jeszcze :tak: (tu sie pocieszam) , w poprzedniej ciazy robilismy zdjeica praktycznie co tydzien (paru nam brakowalo) i teraz zamierzamy robic w te same tygodnie. Super prezentacja nam potem wyszla

Ja mam tylko nadzieje, ze ze wzgledu na praktyczny brak czasu na siedzenie , bedzie mniej na liczniku :-)

aga_sen
- och juz piersze zdjecia maluszka...zazdroszcze tych prywatnych klinik bo choc raz z przyjemnoscia bym sie przeszla po tym 20 tyg aby zobaczyc Malenstwo, ale w okolicy nic nie ma a jechac ze 2-3 godziny to bez sensu...

Dzownila dzis do mnie polozna, umowilysmy sie na przyszly wtorek. Przyjdzie, zrobi wywiad, zalozy karte i juz :tak:

Co do samopoczucia - obym nie zapeszyla - -nic sie mnie nie czepia i oby tak pozostalo

reklama
Cyntia, Katinka gratuluję pięknych brzuszków :) Ja niestety jeszcze nic nie pokażę bo nie ma czego :-( Choć od kilku dni wydaje mi się jakby sam dół podbrzusza robił się taki twardszy i bardziej pełny. Więc może już lada chwila coś się pojawi :-) Kurcze, jestem zielona bo to moja pierwsza ciąża więc na razie tylko obserwuję i nie wiem co mnie czeka :)

Do góry