reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mizzah - właśnie miałam pisać to samo co atu. Jeśli moja położna nie może mi towarzyszyć to na umowie jest chyba jeszcze z 6 jej koleżanek z podanymi numerami telefonów. Nie masz czegoś takiego?

reklama
Rjoanka, trzymam kciuki za owocne masowanie i aby po tym juz szybko poszlo. Mroczko ale mnie rozczulilas, ja sama przezywam fakt ze po tylu latach w koncu sie udalo;) Ze po tylu wylanych lzach rozpaczy bede plakac nareszczie z radosci. Nawet nie potrafie wyrazic slowami tego co czuje, i boje sie ze ten ogrom milosci ktory wziera sie we mnie peknie i przytloczy mnie calkowicie i nic poza corka nie bede widziec;) Ktoras z dziewczyn pytala o bol piersi i sutkow, mnie bola raz na jakis czas a sutki po kazdym myciu. Juz teraz smaruje je mascia bepanthem no inaczej nie dalabym rady.

Wróciłam od położnej . Mała jest dobrze ułożona i wchodzi główka w kanał rodny. Wazy około 2500-2600 i od główki do pupci ma około 33 cm. Wszystko w normie :) pytali czy jestem juz nastawiona na porod itp czuje ze ten moment sie zbliża :) mam co prawda termin za 4 tygodnie ale powoli myśle o tym coraz częściej.

Fajna jest ta lano-masc z ziajki. Gesta i bez zmywania. Nie mam zadnych problemow z sutkami - polecam je meczyc na przyspieszenie porodu - jak sie nie uda to sie chociaz zahartuja na karmienie:)

Ja na sutki mam Purelan, jest super. No i nie trzeba go zmywac przed kamieniem. Położna mi powiedziała że dlatego nie mam problemów w sutkami bo nie daje małej ciągnąc i trzymać ich w buzi pół dnia. Mówi że Max 15 minut ssania i łykania i jak przysypia to pobudzać i dziecko jest najedzone.

Judy zobaczysz te 4tyg szybko mina :-)

Mroczko no to będzie wielki dzień dla was! Tyle lat czekałas. Marzenia się spełniają :-)

Wow Madzia ty też?! :-D trzymam kciuki za mega szybki poród!!

Mizzah, Babina odezwijcię się jak dacie radę!!

A moje dziecię chyba polubilo smoczek :-D tym bardziej się cieszę jak sobie pomyślę że ja jej smoczkiem nie będę :-D już starsza sobie że mnie smoka zrobiła i nie zamierzam znów tych błędów popełniać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry