reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Witajcie ;)nie zaglądałam przez 2 dni a tu tyle wpisów;) sunovia ja mam 24 lata i mam termin porodu na 2 październik ;) ostatnio byłam u lekarza w 5 tyg nie byli jeszcze słychać serduszka ale wybieram się w przyszłym tygodniu do polskiej przychodni i zrobię dodatkowe usg bo w Londynie wyznaczyli mi usg dopiero na 25 marca :/ pozdrawiam wszystkich :***

reklama
Ehhh...no to się przespałam do 19 dwie godzinki i teraz buszuję po nocy a dzieć pewnie niedługo się na picie obudzi...heh...

Co do imion to przy pierwszym mielismy typy a potem ja wybrałam Tymoteusza i jest :-D

Myślicie,że mogę drugie nazwać tak samo? Bo to moje ulubione imie teraz :-p
A jeśli chodzi o wizyty to w zeszłym roku płaciłam 140zł za wizytę a jak było usg to ważniejsze to 200 za samo usg :dry:

Lecę spać! Trzymajcie się brzuchatki! :-)

Hej kochane

Ja jak zawsze budze się zmęczona po mocnych koszmarach :-(

Ja sprawdzałam wg kalendarza chinskiego wychodzi mi chłopiec a psychicznie nastawiam się na dziewczynkę :-)
Od rana mnie mdli :-(
Propozycje imion Maja Kinga a chłopiec ostatnio spodobało mi się imię Błażej ;-) i nikodem :-)

Ok uciekam do pracy miłego dnia :-)

Na_cik strasznie drogo ja u jednej lekarki za badanie i usg 130 a za samo usg u innego 100.

Wczoraj miałam wizytę usg nie robił mi bo w sobote miałam. Założył kartę ciąży zbadal mnie. Stwierdził wczesna ciążę ze nam się tu coś kłuje. Starszy dziadzius ok 70 letni ustawił mnie do pionu pierwszy raz byłam u niego zrobił wywiad jak gadalam mu o poronieniu to glos mi się załamał i chciało mi się płakać ale się powstrzymalam powiedział ze rozumie mnie ale ze mam w głowę się puknac bo mam juz córkę i to ze poronilam nie oznacza ze teraz tak będzie ze mam wyhamować bo podejrzewa ze ja potwierdzzam jego teorie ze kobieta po poronieniu to nawet po kichnieciu przyleci do lekarza bo ja zakulo. Powiedziałam ze bez przesady ale bardzo sympatyczny to nie byli chamskie jak on to mówił tylko próbował uspokoić. Dostane l4 być moze juz do końca ciąży bo dzieci narażają mnie na choroby i dźwigać mi nie wolno. Mówi ze jakbym nie chciała to i tak by mi dal. Jak zapytałam na ile w poniedziałek juz dostane zeby powiedzieć kierowniczce to on żebym jej POW ze na ,,dużo" hehe i pogadali.

Jedynie co mnie przeraza to jak brałam te tabletki i odkąd jestem w ciąży wuedzialam ze spuchlam ale dziewczyny 10kg!!! W prawie 3 ms i pytam go co man zrobić bo dużo nie jem od słodyczy mnie odrzuca a on ze uroki ciąży ze bede się martwic potem chyba ze chce na samej wodzie i o suchym chlebie dziecko żywic. Ten dziadek mnie rozesłał. W poniedziałek idę po l4 a dzisiaj jadę na badania dal mi skierowanie na toxo fizyczne białko mocz morfologię i inne....

oj Asiulek - specjalista w każdej dziedzinie:) chociaż ja tez chodże do gin która już w zasadzie powinna być na emeryturze- ale ona może siedzieć godz i tłuc Ci wszystko do głowy tak , że zostaje specjalistka w tej dziedzinie ginekologii:):-)nie martw się będzie dobrze:) a ja tez puchnę- strasznie- aż się boję co będzie dalej:/

Hej dziewczyny!
Co do chinskiego kalendarza to mam nadzieje, że się u mnie sprawdzi tak jak przy pierwszej ciązy :-)Wychodziła córka, a jest syn. Teraz wychodzi syn, a będzie córka :-D
Co do imion to jakieś typy są ale to spokojnie, jest czas i wszystko może się zmienić. Bardziej nie mogę się doczekać buszowania po ciuszkach itp :-)Mam rzeczy po synku ale chyba jednak taką pierwszą wyprawkę kupię nową, a te rzeczy co mam to oddam. W końcu praktycznie nie mam żadnych wydatków bo wózki, łóżeczka, maty, zabawki itp już mam :-)
No może poza szafą i komodą do pokoiku.

Asiulka, ło matko 10kg już masz na + ?:szok: Ja z synem tez puchłam, strasznie. Stopy miałam jak wieloryb. Rodziłam we wrześniu więc też przechodziłam lato i zeby sobie ulżyć to moczyłam nogi w zimnej wodzie. Normalnie momentalnie woda robiła się ciepła, takie miałam gorące stopy. Nie wspomne, ze z rana nie mogłam zginać palców u rąk bo były takie napuchnięte i miałam wrażenie, ze skóra to mi zaraz pęknie. Mam nadzieje, że mnie to teraz ominie choć nie nastawiam się.

a mnie martwi jak ja wytrzymam bez mojej silowni.chodze codziennie i teraz mam przerwac?zobacze co powie mi lekarz na wizycie w poiedzialek.

Ćwiczyć możn nawet na siłowni o ile nie jest ciąża zagrożona. Zrezygnuj tylko z ćwiczeń na mięśnie brzucha :) Wszytkie inne maszyny na siłowni dozwolone oczywiscie nie przesadzając z obciążeniem ;)

Tak niestety spuchlam odkad bralam tabletki nie widac tego az tak bardzo bylo ale odkad juz zaszlam to brzuch wyskoczyl wielki teraz juz widze gdzie te 10 :/ no ale coz bede sie martwic po porodzie. Dzis w sklepie nie moglam patrzec na slodycze. Bylam na badaniach baba sie wepchala druga tez chciala to sie tak wkurzylam brzuch rozbolal i sciaglam kurtke jak zobaczyly ze w ciazy to zaraz odpuscila baba pyskowanie i weszlam na badania... eh... jak sie zdenerwuje bardzo szybko to momentalnie boli mnie brzuch wiec wszystkich ostrzegam zanim mnie wkurza ze zaraz wybuchne :) strasznie mnie muli najgorzej jak gdzies jestem :(

reklama
A ja mam dzisiaj wizytę :) Z jednej strony się ciesze, a z drugiej jestem pełna niepokoju czy będzie fasolka czy będzie serduszko...Ehhh Jaki to człowiek jednak durny jest....Bezsensu się tak zamartwiać ;)

Do góry