reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Babina zielone czy tam brązowe wody to nie wyglądają jak wydzielina. Jakby to powiedzieć nie są całe zabarwione tylko to jest taka brudna woda z glutami ciemnymi. Moje wody takie były jak laure rodzilam. Ona smułke puściła. Normalnie wody są takie jak woda w kranie. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi.

Martina powodzenia i oby to było to :-) ekspresowego porodu kochana!!

Kotulcia coś mi się wydaje że cię dzisiaj wezmą w obroty bo jak cię już przyjęli to nie będą cię trzymać zbyt długo bez sensu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Oj martina chyba mnie wyprzedzisz:) trzymam kciuki:)

Marrika no wlasnie u mnie narazie cisza oprocz pozostalosci mojego czopa. W tym szpitalu sa zwolennikami czekania na nature. U mnie w miescie juz dawno kroploweczke by zapodali. Mam nadzieje ze nie beda czekac tygodnia albo dwoch:p dlatego licze na porzadne badanie:p mloda mi tak raczkami gmera w szyjce ze masakra:/ moglaby przebic pecherz plodowy to by juz z gorki bylo:)

Kotulcia no u nas by jeszcze wczoraj kroplowke ci podłączyli. Nie ma u nas leżenia i zajmowania miejsca. Przychodzisz, rodzisz i do domu. Po cc jak wszystko ok to 2 doby trzymają.

Nooo rozkrecacie sie :) trzymam kciukasy za Was dziewczyny. Oby poszlo wszystko jeszcze dzis i szybko :)

Sprobuje dodac zdjecie malego ale nie wiem czy przez tel mi sie uda. Jak nie to dopiero w domu wrzuce.

Nika- gratulacje i duzo zdrowia
Kotulcia- &&& żebyś juz dzis tuliła córę :)
Tyle z nas ma juz objawy zbliżającego sie porodu ze jeszcze trochę a maluszków bedzie mała drużyna piłkarska :) trzymam &&& za łatwe porody.

Witam
Ledwo zyje po tej nieprzespanej nocce.
O 6 rano zadzwonilam do poloznej,bo mi nie dawalo spokoju te plamy na wkladce.
Powiedziala mi ze mam sobie wziasc paracetamol na te bole krzyza,i isc sie polozyc,jak nie przejdzie ruszac do szpitala,jak przejdzie to dalej sie obserwowac. Mozliwe ze to straszaki,bole przepowiadajace.
Na plamienia uznala ze albo mi czop odszedl,albo wody sie sacza i mam plamienia. Mowila ze takie plamienia przepowiadaja porod w najblizszym czasie. Po prostu organizm sie w rozny sposob oczyszcza, odchodzi czop,sa biegunki,wymioty,jakies sluzy moga schodzic,badz ma sie brazowe plamienia.
Szyjka sie prawdopodobnie skraca i stad te wszystkie rzeczy.
Jak narazie mam sie obserwowac. Jak skurcze sie nasila i tabletki przestana dzialac to dzis do szpitala,a jak co to jutro mam wstapic do niej to mnie zbada.

Oj cos czuje ze to juz bedzie blizej niz dalej

Marrika no tutaj nie maja wlasnie takiego parcia na przyspieszanie. U mnie po badaniu dalej jeden palec, szyjka gotowa i glowka przyparta ale lekarz mowi ze jak skurczy nie ma to czekamy, do terminu jeszcze troche moze sie rozkreci samo. Ide drzemac:p kazal mi meczyc sutki to wydzieli sie naturalna oksytocyna ale to nieprzyjemne jak cholera. Jak sie zdrzemne to podzialam:p najlepiej by bylo wykorzystac meza ale gdzie?:D dalej mi czop odchodzi.

Ale się rozkreciłyście Mamusie to już 3 dzieciaczki mamy? czad
U mnie spokojnie dzisiaj, wygląda na to że moja córka zmieniła zdanie i jeszcze trochę posiedzi w brzuszku. A ja już świruję s niecierpliwości :-D

reklama
Ja się psychicznie nastawiam że jutro o tej porze już w szpitalu będę a pojutrze już moja córcia powinna być na świecie :-) z jednej strony wielka radość a z drugiej przerażenie.

Do góry