Marrika ja mialam cc w trybie naglym. Przy probie sn zaproponowano mi lewatywe, ale jakos do niej nie dosxlo. Jak okazalo sie, ze cc to juz nie bylo tematu. Tez zastanawiam sie co bedzie. Wtedy akurat mialam puste jelita i wolalabym znow je miec, bo jednak po cc bol xnaczny. Moze lekarz pozwoli na czopek glicerynowy w domu, choc to pewnie moze rozkrecic porod.
reklama
Gnagna wiesz co już chyba lepiej mieć tą lewatywe i nie meczyc się z załatwianiem jak jeszcze będzie dosyć mocno bolało. Jeny moje myśli krążą ciągle wokół tego cięcia :-/ jeszcze to cewnikowanie cholera :-/ mam nadzieję że anastazjolog zdecyduje na znieczulenie w kręgosłup. Koleżanka rodziła pierwsze dziecko przez cc i w kręgosłup miała a drugie nie mogli jej się wkłuć i musieli zrobić narkoze
magdalenka9191
Fanka BB :)
Gnagna wiesz co już chyba lepiej mieć tą lewatywe i nie meczyc się z załatwianiem jak jeszcze będzie dosyć mocno bolało. Jeny moje myśli krążą ciągle wokół tego cięcia :-/ jeszcze to cewnikowanie cholera :-/ mam nadzieję że anastazjolog zdecyduje na znieczulenie w kręgosłup. Koleżanka rodziła pierwsze dziecko przez cc i w kręgosłup miała a drugie nie mogli jej się wkłuć i musieli zrobić narkoze
Marika ja z tego przejecia cc mam koszmary w nocy.
U mnie decydujacy bedzie nast tydz czy anastezjolog zgodzi sie na ogolne bo w kregoslup odpada ze wzgledu na uraz kregoslupa. Z kolei sn tez odpada. I kolo sie zamyka :/ co zrobie jak sie nie zgodzi na ogolne? Jak urodze?
magdalenka9191
Fanka BB :)
Lewatywa nue boli tylko jest nieprzyjemna. Cos ci wlewaja w tylni otworek a pozniej nie jestes w stanie pochamowac tego I wodospadzik ;p sorki za takie zobrazowanie 
Lewatywa nie boli ale nie należy do specjalnie przyjemnych :-) bardziej pewnie bolałoby musieć załatwić się w dobę czy dwie po cięciu :-/ tak mi się wydaje.
Ciesz się kochana że nie wiesz kiedy cie cewnikowali! Mnie cewnikowala łajza podczas skurczu! Nawet nie zapytała :O
I po tym to już miałam taki ból ze darłam się w głos ze nie dam rady już dłużej aż pigułom się szkoda mnie zrobiło
Ciesz się kochana że nie wiesz kiedy cie cewnikowali! Mnie cewnikowala łajza podczas skurczu! Nawet nie zapytała :O
I po tym to już miałam taki ból ze darłam się w głos ze nie dam rady już dłużej aż pigułom się szkoda mnie zrobiło
Ostatnia edycja:
reklama
Magdalenka nie martw sie tak. Jakos musza Ci rozwiazac ciaze. Jakie mialabys przeciwskazanie do ogolnego? Moja kolezanka miala wypadek samochodowy i z powodu urazu cc w ogolnym. W tej ciazy przyszla do niej anystezjolog i zaproponowala zzo pozostawiajac jej wybor. Dopoki nie pogadasz z lekarzem, ktory bedzie Cie znieczulal, to nic nie jest pewne.
Ja nie chce myslec o znieczuleniu. To byla trauma. Staram sie to wyprzec.
Ja nie chce myslec o znieczuleniu. To byla trauma. Staram sie to wyprzec.
Podziel się: