reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

To sluchajcie jak nam przywiezli zacewnikowana pacjentke. Za.iast w cewke moczowa to w pochwe rurke wlozyli. No szoookkk !!!!

Mam glupie pyt mam strasznie ochote na krewetki no ake wiadomo teraz ich nie zjem. Ale czy po porodzie jak sie karmi piersia mozna je spokojnie jesc?

reklama
Magdalenka nie martw sie tak. Jakos musza Ci rozwiazac ciaze. Jakie mialabys przeciwskazanie do ogolnego? Moja kolezanka miala wypadek samochodowy i z powodu urazu cc w ogolnym. W tej ciazy przyszla do niej anystezjolog i zaproponowala zzo pozostawiajac jej wybor. Dopoki nie pogadasz z lekarzem, ktory bedzie Cie znieczulal, to nic nie jest pewne.

Ja nie chce myslec o znieczuleniu. To byla trauma. Staram sie to wyprzec.

Problem w tym ze moj lekarz z jednej strony uwaza ze tak na cc z tym kregoslupem a z drugiej ze sn. W sumie dokumentacja zostala w pl. Wiec tutaj jej nie mam I nie mam jak udowodnic na papierze ze mialam go zlamany I to ten odc gdzie wbijaja sie z igla. Polozna od razu mowila ze do cc a ten odwleka decyzje. Ale jak zobacza ze jestem uparta to moze to cos da. Wiem ze podobno za bardzo anastezjolodzy nie chca robic ogolnego. Albo mnie tylko tak straszono zebym zmienila decyzje. Okaze sie za tydz.

Dziewczyny może wy mi coś poradzicie. Cały dzień mnie dziś czyści i drętwieje mi wewnętrzna strona ud a teraz mam skurcze co 10-15 min.Jak myślicie to już czy to przepowiadające bo nie wiem jak to odróżnić

Ogolne przy cc jest podobno niebezpieczne. No i dziecku tez sie dostaje.

Atu ja nie eiem. Moj lekarz ostrzegal, ze biegunka moze wywolac porod.

Jak myslicie, tuli juz Czarna malenswo? Mroczko super ze z niunia ok, teraz sie oszczedzaj i jak
pilas liscie maliny to juz przestan bo
sa zabronione przy wysokim cisnieniu. Ja sama mam dzisiaj skurcze, ale chyba to jeszcze nie to. Poza tym tak mi hormony dzisiaj szaleja ze placze na przemian ze smiechem. Ehhhh.../ mi do terminu zostalo 16 dni :)

Biegunka nie tyle wywołuje poród co jest naturalną rzeczą przed porodem... organizm się oczyszcza:p ja jak dojechałam na ip to sie mnie pytali czy sie wypróżniałam i jak im powiedziałam że mnie przeczyścilo w domu to powiedzieli że dobrze bo tu już by mi nie zdążyli lewatywy zrobić:)

Czarna &&&

Enya gratulacje :*:*

Olcia moze tak byc, ale ja wyraznie pytalam lekarza o skutki zarazenia sie rotawirusem na tym etapie ciazy i on powiedzial, ze biegunka moze spowodowac przedwczesny porod.

reklama
gnagna no rotawirus to inna bajka i faktycznie może wywołać poród...

zastanawiałam się w takim razie jak to jest z przyjmowaniem żelaza, bo mnie strasznie po nim czyściło (dodam że miałam zagrożenie porodem przedwczesnym od 28 tyg) i lekarz kazał przyjmować dalej... hm...

Kobitki które biorą magnez, no spe i luteine- kiedy lekarz kazał/ karze Wam odstawić wszystko ? bo mi powiedział ze mam brać do nast wizyty czyli za tydzień i tak myśle czy nie za wcześnie ...

Do góry