reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Garmelka dziecko spada na wadze po.urodzeniu. moja urodzila sie z waga 3.2 kg a wychodzila ze szpitala 2.9. Moze bedzie szczuplaczek i sie wcisnie, ale pewnie az 2 paczek nie zuzyjesz. Sprawdz date waznosci i najwyzej zachowaj dla kolejnego dziecka reszte, a najlepiej zostaw w szpitalu dla jakiegos wczesniaka. Beda Ci wdzieczni.

reklama
U mnie póki co bez zmian. Dalej w dwupaku ;) Bóle coraz częstsze wieczorem, w nocy, w ciągu dnia ale nic więcej . Coś rozkręcić się nie może ;) Pół dnia spędziłam na leżaku z gazetą w ręku i dzięki bogu, że mąż w pracy, dziecko w szkole, a ja miałam święty spokój :) Dzisiejszy dzień spod znaku lenia ;)

Ja już po KTG. Wszystko ok i aż dwa skurcze pod 60%...:sorry2: Ale nie czułam ich wcale - zastanawiam się ile te z rana miały w takim razie;) Pytałam się położnej kiedy przyjechać i że miałam dzisiaj do 11 takie co 5min średnio bolesne. A ona stwierdziła że ciężko powiedzieć:-D Że wojny i porodu nie da się przewidzieć - hehe najwyżej będziemy jeździć w tą i spowrotem:)

Pocieszyłam się więc colą i pierniczkami:p

czarna jakże ja Ci zazdroszczę;)

Śmiałam się do męża żeby w dyżurce w szafce "leki" szukał jakiś czopków na wywołanie - w ostateczności mówię że jak będą niebieskie tabletki "głupiego jasia" to żeby też brał bo będą na gorsze czasy jak psychicznie nie wytrzymam że młoda wyjść nie chce:-)

Ktos tu sie pytał o poduszki...
Przedstawiam Wam moje koleżanki:)
Jak narazie zakumplowalam sie z kandydatka numer 1. Mam nadzieje ze dwie pozostałe beda równie kolezenskie co pierwsza...

ImageUploadedByForum BabyBoom1411140188.905863.jpg

ImageUploadedByForum BabyBoom1411140216.236217.jpg

ImageUploadedByForum BabyBoom1411140231.483809.jpg

Nie wiem czy brac odrazu któraś do szpitala czy M mi dowiezie... Hmmm

Dobra zbieram sie na KTG- Kotulcia to trzeba plackiem leżeć? Bo mnie krzyż boli jak na wznak leżę... I po badaniu mam wejść do swojego gina - myślisz ze bedzie mnie jeszcze badał na samolocie?? Bo nie chce mi sie pindrzyc a wizytę miałam tydzien temu...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411140188.905863.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411140188.905863.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 61
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1411140216.236217.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411140216.236217.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1411140231.483809.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411140231.483809.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 58
Ta rozowa jest z motherhood? W poprzedniej ciazy tez myslam, ze juz zawsze bede z nia spala, ale jak juz zrzucilam kg, to mi zaczela jednak zawadzac w lozku.

reklama
garmelka większość czasu leżałam na wznak a później na prawym boczku. Myślę że przezorny ubezpieczony i gin może Cię wziąć na szybkie badanie - lepiej z grubsza się ogarnij przed.

Do góry