reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

wawka - stwierdziłam, że teraz muszę być bardziej samowystarczalna. Zwłaszcza, że obawiam się reakcji Szymka i nie wiem czy nie będę go musiała zabawiać w trakcie karmienia Matiego, pisałam wcześniej, że on ma teraz taki etap, że wszędzie za mną chodzi krok w krok:baffled:.

kotulcia - podkręcaj, podkręcaj atmosferę bo mi się kawa skończyła:-D

reklama
Enya ogromne gratulacje!!!

Mroczko to zrozumiałe ze sie boisz, ale wszystko bedzie dobrze! Trzymam kciuki żeby córcia szybciutko pojawiła sie na świecie.

Ja jestem w podobnej sytuacji, z tym ze u mnie dopiero połowa 35 tygodnia. Dzisiaj dostałam na wszelki wypadek sterydy na płucka młodego. Narazie cisnienie udało sie umormowac. Okazuje sie ze w moim przypadku im więcej leżę tym bardziej leki dają radę zapanować nad skokami cisnienia. Badania wyszły dobrze - nie ma gestozy jak narazie. Ale przed chwila miałam rozmowę z ordynatorem, ze gdyby coś zaczęło sie dziać z ciśnieniem to odrazu robimy cc. Także niestety zostaje tu do rozwiązania... Teraz muszę kombinować co z torbami do szpitala bo oczywiście odkladalam to na ostatnia chwile i nie zdążyłam ich spakować.

Ktoś tu pisał o swedzeniu i szczypaniu po seksie. Tez tak miałam. Polecam krem w splikatorach vita gyn C. Jest rewelacyjny, przywraca naturalne ph i można go stosować od pierwszych dni ciąży.

Ale nam sie poruszenie zrobiło, kciuki za wszystkie rozpakowujsce sie w najbliższych dniach, oby porody były łatwe i szybkie.

Pscółka i spółka Czyli z moim łożyskiem nie jest jeszcze tak źle. Lekarz zakłada, ze już się nie zobaczymy, ale gdyby tfu tfu około terminu nadal byla cisza to mam sue odezwać a on wpakuje mnie na wywołanie. Od siebie doloze wszelkich starań, zeby tego uniknąć.

Jejku ale produkujecie,normalnie nie moge nadazyc z czytaniem :-D
Ale w sumie nie ma sie co dziwic,bo dosc ekscytujaco sie zrobilo na tym naszym pazdziernikowym forum,hehe i pewnie tak juz zostanie bo terminy tuz,tuz :-)

Robicie sobie te masaze kroczu,bo ja wczoraj probowalam i za nic nie moglam tam dosiegnac,brzusio przeszkadza. Probowalam z tego filmiku co tu polecalyscie ale wcale to nie jest takie proste.

Ja z USG mialam kilka terminow
-15.09 juz minal :tak:
-kolejny to 20.09 ze niby juz jutro hehe pewnie tez nic z tego
-byl i 29.09 hmm zobaczymy (ten zaklepal sobie moj maz bo 29 sie urodzil)

Oj chcialabym juz tulic swojego maluszka,ale znajac moje szczescie to po terminie urodze :-D

Mizzah - no dokładnie teraz jeszcze ok, ale trzeba pilnować, żeby nie przenosić ciąży właśnie ze względu na to łożysko:tak:

babina - nie nastawiaj się tak, miej umysł otwarty:tak:, skup się na czymś fajnym, czego po ciąży nie dane Ci będzie robić;-). Ja pamiętam, że spałam ile wlezie i czytałam hurtowo książki... niekoniecznie o macierzyństwie:-D.

Babina ja dziś wieczorem kolejny masaż uskuteczniam. Jest ciężko, ale jako tako mi wychodzi w przysiadzie lub na leżąco. Przyjemne to nie jest. A no i moj masaz jest krótszy bo nie mam cierpliwości.

Wawka _ no widzisz... :( dopiero teraz zabieram sie za pakowanie... Dzisiaj w nocy byłam cała zestresowana ze urodzę wiec żartów nie ma:)

Kurde dziewczyny, mam mega zaparcia od kilku dni... Odrazu mowię ze nienawidzę suszonych sliwek,..

Czarna jestes juz w hotelu?

reklama
Dziewczyny widzę, że na naszym forum zaczyna się akcja :) Trzymam kciuki za wszystkie te, które już są na finiszu :)
Enya gratulacje :) moc buziaków dla Ciebie i malutkiej :*

Ja na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że spokojnie dotrwam do października, więc póki co funkcjonuje "normalnie". Dziś znów byłam na małych zakupkach, tym razem wyszperałam parę rzeczy w Pepco.

IMG_6491.jpg

Załączniki

• IMG_6491.jpg
    IMG_6491.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 85
Do góry