reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Kotulica - hahahah tak wiec w pazdzierniku beda rzadzic mielone :D

Kacha - no mi wlasnie tez z jednego miejsca zawsze leci... ale kate masz racje jeszcze troche i sie skonczy, albo zeby wypadna :p

reklama
Dziewczynki wiem, ze jestescie juz na innym etapie, ale ja dopiero zaczynam sie ogarniac i wlasnie zastanawiam sie nad torba na pieluchy. Dla starszej corki mam od wozka, a dla modszej chyba musze kupic. Widzialyscie cos fajnego, co nie kosztuje 400 zl?

Przyszla mi paczka z gemini za ponad 300 zl bez probek. Dostalsm kupon na 40 zl do sklepu GerryWeber. Taki sam mozna pobrac na ich stronie.

Ahhhh jak cudownie, pierwsze dzieciątko:) Gratulacje Enya!!!!

Mroczko, trzymam kciuki aby szybko poszło :)

Magda ja nie zgodziłam się na żadne szczepionki.

Rjoanka pamiętaj że pijąc herbatki z liści malin musisz robić przerwy, polecają tygodniowe. Podobno dobrze działa przy bolesnych miesiaczkach.

Gosiak, dla mnie mycie zębów w ciąży to katorga, nie dość że krwawią to mam jeszcze odruch wymiotny. Płukanie szałwią troszkę pomaga, no i polecam zmienić szczoteczkę na bardzo miekką.

aj ale super:) Zazdroszczę bo u mnie jeszcze tyle czasu bo termin na 31....

Co myślicie o rogalu do karmienia? zastanawiam się nad kupnem...:confused:

Gnagna: nie wiem czy o to chodzi, ale ja mam taką torbę i jestem mega zadowolona:

BabyOno 1421/01 Torba dla rodzica BASIC, czerwony/czarny | MALL.PL

A na gemini to nie ma chyba żadnej reguły :no: Ale przy takich zamówieniach to się mogli bardziej postarać.

Ruda:
rogal bardzo się sprawdził już w szpitalu. Jest dobry, bo na początku dziecko nie trzyma główki i na rogalu sobie pięknie leży i pije mleko. I dla mamy wygodniej, pleców nie męczysz.

Gosiak: też mam masakrę z dziąsłami :tak:

Mizzah - łożysko III stopnia tzn. że już dojrzałe, żeby nie powiedzieć starzejące się, może dostarczać dziecku mniej tlenu i gorzej odżywiać maluszka. U Ciebie to pewnie wynik podwyższonego ciśnienia, ale tak za tydzień/dwa to już u każdej z nas będzie to norma. A masz wyznaczony następny termin, czy lekarz już zakłada, że się nie zobaczycie?:-D Co do skurczów, Ty rodzisz pierwsze dziecko, więc to trochę wolniej co do zasady przebiega:tak:.

kotulcia - te skurcze właściwe nie muszą boleć, jedna z kwietniówek czytała sobie książkę praktycznie do partych. Dobrze, że w szpitalu była na obserwacji, bo chyba by w domu urodziła:-D

gosiak - mój wytrzymał łaskawie w łóżeczku 15 minut. Kiedyś potrafił nawet i półtorej godziny, ale jak zaczął chodzić to nie idzie go utrzymać na miejscu:no:

ruda - ja kupiłam wypasioną poduchę do karmienia, co by kręgosłup oszczędzić:tak:

reklama
Renisus, nie wiedziałam o tej przerwie przy malinach. Muszę doczytac, dzięki za info.
A może rozwazycie do zebow szczoteczke elektryczną? To jest genialny wynalazek też poza ciążą. Teraz nie mam żadnych kłopotów z dziaslami, a w czasie wyjazdów, kiedy zabieralam normalną, to też czułam sie jak wampir.
Też jeszcze nie ogarnelam tematu torby do wózka, bo mój nie ma w komplecie, wiec jeśli możecie coś polecić w przyzwoitej cenie, jak Wawka, to sie nie powstrzymujcie.
A co do rogali to wiem, ze można mieć różne wypełnienia i nie wiem które najlepiej. Macie pogląd na ten temat? Pscolka, na czym polega wypasienie rogala?

Ostatnia edycja:
Do góry