reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Katinka ja zielarzem nie jestem ale liście to liście, nawet mogą dawać lepszy efekt. Na logikę skoro można suszyć miętę, dziurawiec, lipe i można parzyć to liście malin też.

reklama
A ja po wizycie, mala wazy 2600 i sie przerazilam
smile.gif

Szyjka króciutenka i 2 krotnie slyszalam zeby wytrzymac 2 tyg. Macica sie stawia a ja nie czuje. Za 2 tyg, 2 pazdziernika wizyta jesli dotrwam
smile.gif
L4 dostałam do 16. Gin powiedziala, ze jak urodze wczesniej to macierzynski przerwie chorobowe.
Takze teraz odpoczynek, a po 2 tyg. Niech sie dzieje co chce
smile.gif

katinka nigdy nic nie wiadomo;) Już chyba pisałam że takie gdybanie lekarzy to jak wróżenie z fusów - nie znasz dnia ani godziny. Mi lekarz jak wywoływał poród to gdzieś tak ok. 22 powiedział że zaczyna się (zaczęły się regularniejsze skurcze w końcu po drugim czopku) ale do rana to ja na pewno nie urodzę i poszedł spać:-) To ja mu na złość i musiał wstać do porodu - urodziłam o 2:45 w nocy;)

Mi młoda dała do wiwatu dzisiaj - nie dość że rączkami okładała mnie chyba po szyjce i pęcherzu to jeszcze nogą o żołądek zachaczyła:/ Ale teraz jest grzeczna więc zaraz idziemy spać:) Kolejny wieczór mam zgagę - młoda to chyba włosy do pasa będzie miała jak się urodzi:-D

Pauletta: no to ściskaj nogi :tak: Ja muszę wytrwać dwa tygodnie i trzy dni.

Lecę spać. A rano znów strach będzie zajrzeć tyle naprodukujecie przez noc i ranek.

Dziewczyny, dziękuję za życzenia. Wygląda ma to, ze nasze pazdziernikowe dzieci nie chcą sie dzielić waznymi dniami, chca mieć swój dzień dla siebie. Pewnie mają racje :-).
Ja też nie wiem z malinkami, też sie zastanawiałam.
Kciuki dla wszystkich, każda potrzebuje tylko z innego powodu. Damy radę!!!

magdalenka ja mam kłopoty z oddychaniem jak leżę/półleżę na plecach lub na lewym boku - tylko na prawym boku mam większy luz w oddychaniu.

I ja wróciłam z ostatniej wizyty. Zatem: szyjka jest srednio miękkiej konsystencji, powiedział, ze wyraźnie się skróciła ma 1,5 cm i przekrecila (cokolwiek to oznacza). Doktor zalecił 3x sex i poród gotowy.....hyhy moj Ł. tego słuchał a czy posłucha inna bajka :p Mała miała wszystko w kiciu i spała, waży 3200. Lekarz przewiduje 3500 ale zobaczymy. Bo przy ktoryms z parametrów mówił, że mi zawyzyl lekko. Stopien dojrzałości lozyska III.
No i.na moje skargi bólu krocza powiedział, ze yo ucisk na nerwy. Dopoki nie urodze, ból sie nie zmniejszy.

No teraz tylko rodzić. ..

Edit: aaaa i GBS mam negatywny.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na prawym tez mam lzej a podobno nie powinno sie na peawym lezec ... jeszcze mala wbija mi sie w zebra ://podobno przed samym porodem lzej oddychac. Pocieszajace to na swoj sposob. Tylko przede mna jeszcze 4 tyg :/

Do góry