reklama
martina969
Filipowa mama
Wawka, jak bylam w 35 tygodniu to niunia byla wielkosciowo na 37 tydzien, teraz spotkanie z polozna mam jutro wiec sie dowiem. Mojej kolezance chodzilo o to ze przy znieczuleniu w razie kleszczy jest latwiej. Nie mowila o zadnym powiazaniu. Natomiast wszyscy do okola ostatnio zaczynaja mnie tymi kleszczami straszyc. Wczesniej nie dopuszczalam do siebie takiej mysli. A pytajac Was o znieczulenie chyba szukalam potwierdzenia, ze nie jestem jakas wariatka chcac radzic bezDziekuje wiec Dziewczynki :* Moj wzial dzisiaj wolne i jutro, bo ja niechce juz autem jezdzic a jutro mam polozna i swierdzil ze zabierze mnie dzisiaj na nasz ostatni dwojkowy spacer nad jeziorko
Normalnie swiruje od siedzenia w domu
![]()
sama ci mówiła położna jak duza jest dzidzia? na podstawie brzuszka czy jak???
martina969
Filipowa mama
Jezusie ale mam bóle w klementynie i brzucha. masakra a za 20 min musze isc do polożnej, ale jak
mroczko218
Fanka BB :)
DziewcZyny a zjadlam sniadanie wzielam tabletki na to cisnienie I zasnelam jak dziecko. Dopiero sie obudzilam jak nigdy ..... Musze sie rozkulac troche po domu I wziasc sie za obiad .... Dzis robie polledwicZke w sosie smietanowo -musztardowym kasza I buraczki .... Co do toreb do szpitala to ja mam dwie duze tak mi wyszlo ... Malej jest wieksza of mojej :-) co do porodu kleszczami wiem ze tutaj w uk praktykuja ale niechce o tym myslec co ma byc to bedzie najwaznowjsze zeby dziecku nic niebylo ..... Ok laski IDE polazic po domu Kaczym chodem
wawka od ostatniej soboty, kiedy to myślałam że już się zaczyna to jeszcze nie miałam nocy bez skurczy
Dobrze że mój gin zdecydował że tak czy siak w piątek mam się już zgłosić do szpitala, to może coś przyspieszą...
Skończyłam właśnie pakować kurtki zimowe w worki próżniowe, kurcze fajne to, ile miejsca się w szafie zrobiło
Teraz będę zamawiać pierogi ruskie na obiad mniam

Skończyłam właśnie pakować kurtki zimowe w worki próżniowe, kurcze fajne to, ile miejsca się w szafie zrobiło

Teraz będę zamawiać pierogi ruskie na obiad mniam

Martina - współczuje, ja wczoraj znowu poszłam do mamy na nogach i Dorwalo mnie w drodze kłucie ze musiałam sie zatrzymywać
Czarna- podczytywalam wrześniowki i tam jedna tez miała chyba z 2 tygodnie mega skurcze i tak biedna chodziła... Myślała ze juz sie rozkręca a to taka jej uroda
musisz wytrzymać bidulko... Teraz z młodego taki żartowniś ale jak sie urodzi to bedzie grzeczny 
Pscółka - w tych wywietrznikach na pewno jest regulacja- musisz zobaczyć od gory czy jest taki "dinks" i tym sie reguluje- mozna otworzyć, zmniejszyć lub zupełnie zamknąć nawiew - mi jak wieje to sobie tym reguluje, sprawdź...
Mroczko- ja tez dzisiaj spałam jak zabita z tym ze w nocy - wczoraj byłam od 12 do 19 na dworze non stop i chyba świeże powietrze zrobiło swoje
Katinka, Rjoanka- czy mi wydaje Czy znowu cichutko siedzicie dziewczynki?
Czarna- podczytywalam wrześniowki i tam jedna tez miała chyba z 2 tygodnie mega skurcze i tak biedna chodziła... Myślała ze juz sie rozkręca a to taka jej uroda
Pscółka - w tych wywietrznikach na pewno jest regulacja- musisz zobaczyć od gory czy jest taki "dinks" i tym sie reguluje- mozna otworzyć, zmniejszyć lub zupełnie zamknąć nawiew - mi jak wieje to sobie tym reguluje, sprawdź...
Mroczko- ja tez dzisiaj spałam jak zabita z tym ze w nocy - wczoraj byłam od 12 do 19 na dworze non stop i chyba świeże powietrze zrobiło swoje
Katinka, Rjoanka- czy mi wydaje Czy znowu cichutko siedzicie dziewczynki?
Torby do szpitala nawet nie zaczęłam pakować. Koleżanka ktora tu rodziła mówiła ze wzięła masę rzeczy i nic jej sie z tego nie przydało wiec pewnie nie musze ładować tak bardzo do tej torby. Mam do szpitala moze z 500m wiec moj P zawsze bedzie mogl mi dowieść trochę rzeczy. Zostawię duzo rzeczy w domu w jednym koncie zeby w razie czego łatwiej mu było szukac. Myśle ze zmieszcze sie w nie duża torbę.
reklama
Wawka pobieralas krew pepowinowa przy pierwszym porodzie? Ja tak, a teraz chyba sie nie zdecyduje.
Pscolka ja tez mam nadzieje, ze po porodzie bede miala wiecej czasu i sily na kontakt ze starsza corka. Dzis jestem z nia sama i to jest koszmar.
Ja przynajmniej dwa tygodnie przed porodem mialam kazdej nocy okropne skurcze. Po 2-3 h spedzalam pod prysznicem.
Nie straszcie porodem kleszczowym. Moje dwie kolezanki taki mialy i dzieci dobrze sie rozwijaja, choc nie ukrywam , ze juz w pierwszym trymestrze poprzedniej ciazy moja matka napadla na mojego poloznika z tekstem, ze ona na uzycie kleszczy nie wyraza zgody :\ masakryczny wstyd. No nie ma co ukrywac, ze dzieci z cc maja generalnie glowki w lepszym stanie, ale co poradzic. Na usg mozgu malej po porodzie lekarz powiedzial mi, ze od razu widac, ze dziecko po cieciu, bo nie wymeczone i bez wylewow. Nie zmienia to faktu, ze sama urodzilam sie w lekkiej zamartwicy i nic mi nie jest.
Pscolka ja tez mam nadzieje, ze po porodzie bede miala wiecej czasu i sily na kontakt ze starsza corka. Dzis jestem z nia sama i to jest koszmar.
Ja przynajmniej dwa tygodnie przed porodem mialam kazdej nocy okropne skurcze. Po 2-3 h spedzalam pod prysznicem.
Nie straszcie porodem kleszczowym. Moje dwie kolezanki taki mialy i dzieci dobrze sie rozwijaja, choc nie ukrywam , ze juz w pierwszym trymestrze poprzedniej ciazy moja matka napadla na mojego poloznika z tekstem, ze ona na uzycie kleszczy nie wyraza zgody :\ masakryczny wstyd. No nie ma co ukrywac, ze dzieci z cc maja generalnie glowki w lepszym stanie, ale co poradzic. Na usg mozgu malej po porodzie lekarz powiedzial mi, ze od razu widac, ze dziecko po cieciu, bo nie wymeczone i bez wylewow. Nie zmienia to faktu, ze sama urodzilam sie w lekkiej zamartwicy i nic mi nie jest.
Podziel się: