reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Kate ja mam walizke sredniej wielkosci do tego kufere, podzielilam ja na moja strone i stasia i wydaje mi sie ze dzieki temu nie bede sobie ciagle robic w niej balaganu jak w torbie.

Dawalam kiedys fotke ale dam jeszcze raz :-)
Ale Stas mi sie dzisiaj wierci:-D

Załączniki

• 1408971736101.jpg
    1408971736101.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Kate - zrobie Ci fote mojej, ale jak wyjdę z wanny ;)

Położna ze szpitala radziła, by wziąć osobną torbę tylko na poród i w rezultacie tak zrobiłam. Drugą P. przyniesie mi z auta.
A w torbie na pobyt nie mam za dużo, ale mam takie rzeczy, które zajmują dużo miejsca: podkłady na łóżko, pampersy, podkłady pod niunie 2x. Ręcznik i szlafrok też trochę miejsca zajmą.

kasku - a to chyba kotulcia pisała o przedłużce, ale ja też taki patent aktualnie stosuję:-D

mizzah - u mnie było zamknięte okno, a i tak głowa boli:cool: bo mamy ten wywietrznik u góry którym niestety wieje

domka - wygląda na wygodną i fajny kolorek;-)

marrika - zależy od dnia, dzisiaj na razie jest spokojny

Dorota - a ja mam właśnie odwrotne poczucie, że niedługo będę mogła bardziej zaangażować się w życie synka, bo teraz to poza osiedle się nie ruszam. Dobrze, że zaraz za bramą budują kolejne osiedle i są koparki i dźwigi, tak spędzamy po 2 godziny każdego popołudnia, nawet nie wysiada z wózka:-D. A jak już oni kończą pracę to wracamy na osiedle i patrzymy jak brama się otwiera i zamyka dla samochodów. Fascynujące co?:-D

gosiak - ja 5 dób w szpitalu nie spałam, po prostu taki typ jestem i wierz mi, że też miałam wszystko w d**ie nawet na teściową trochę najechałam jak zadzwoniła z pytaniami na które nie znałam odpowiedzi, ale niestety spać nie szło:cool:.

kate - w poprzedniej ciąży spędziłam trochę czasu na IP i widziałam co nie co. Wierz mi o wiele lepiej wygląda duża torba, nawet walizka podróżna niż kilka małych toreb i jeszcze ze 3 reklamówki. Z doświadczenia też powiem, że lepiej podzielić torby na poród i pobyt niż na Twoją i dla dziecka.

dzień dobry:)

Martina tak jest to tam gdziewpisuja cisnienie i cala reszte - relation to brim ;) i tam jest free albo jakies cyferki. Opis jest do znalezienia wcześniej :)

to ja mam ciągle napisane free, nie wiem czy położna w ogóle na to zwracała uwagę czy z automatu tak wpisuje. zobaczymy jak będzie na wizycie dzisiaj

czarna = dzieci po porodzie są tak umęczone, że też śpią;-)

mój jak po porodzie usnął w nocy to go z położnymi nie mogłyśmy dobudzić następnego dnia o 20 wieczorem:sorry2: dopiero kąpiel go orzeźwiła

Dziewczyny czy wasze dzieci też takie mało ruchliwe? Wczoraj cały dzień przeleżałam a mała niewiele się ruszała. Teraz też nie mogłam jej obudzić tak się wystraszylam ale czuje jak się przekręca.

no tak jak pisałam wczoraj mój ostatnio zrobił sie mniej ruchliwy, aczkolwiek wczoraj i dziś troszkę bardziej aktywny, ale w nocy za to spokój, oby tak mu zostało i po przyjściu na świat

mroczko super że jest dobrze i ktg ci zrobili, będziesz spokojniejsza. Moja znajoma też miała takie opuchnięte nogi jak ty i właśnie okazało się że ma duże ciśnienie, więc kochana pilnuj się ;-)

ja dzisiaj o 13 mam wizytę z położną, myślałam że jej nie doczekam, ehhh no nic ciekawe kiedy następna :cool:

wczoraj przez dwie godziny miałam bóle okresowe, ale położyłam się i w końcu przeszły, mały jak wieczorem zaczął się ruszać to myślałam że mi klementynę rozwali :eek: miałam takie kłucia, takie boleści że mnie skręcało, mam wrażenie że mały już jest spory bo tak się rozpycha i wkłada mi nóżki po żebra że ledwo czasem oddycham.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny może wy mi doradzicie co mam kupić. Zastanawiam się nad śpiworkiem do fotelika i nosidełka i nie wiem czy zainwestować w coś lepszego czy kupić zwykły polar
ŚPIWOREK DO GONDOLKI - 100 % WEŁNA MERYNOS - HIT (4568828987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ŚPIWOREK DO GONDOLKI - POLAR WINTER/02 (4569128044) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Śpiworek,becik,kocyk do wózka,fotelika JESIEŃ/ZIMA (4583473434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
A może wy macie doświadczenie w tej kwestii albo same już kupiłyście.

To biorę się za przepakowywanie :-) przy okazji jeszcze raz sprawdzę czy wszystko mam :-) a co zabieralyscie do torby na poród? Mnie czeka cc wiec chyba za wiele nie będę potrzebować :-)

Gosiak, dziekuje;) Wlasnie ja do tej pory dopuszczalam tylko opcje gazu, ale ona troche namotala mi wczoraj w glowie. O tych kleszczach tez sie nasluchalam ze normalnie zrobil mi sie metlik. Mam wrazenie ze im blizej porodu tym bardziej trace zdolnosc logicznego myslenia. No ale po Twoim poscie, wracam do pierwotnego planu rodzenia ewentualnie z gazem;) oczywiscie babcie i ciocie uwazaja ze jestem stuknieta;)

Marrika: u mnie zdarzają się dni, gdzie mała mniej się rusza. A czasem rusza się aż za bardzo. W poprzedniej ciąży się tym stresowałam, teraz mam większy dystans. A przed porodem to dzieci mają mniej miejsca i bardziej się przeciągają :tak:

Domka: fajna sofa.

Czarna:
no im bliżej porodu tym gorzej. Te twoje skurcze to przepowiadające? Ja miałam tylko raz przed poprzednim porodem. U mnie zaczęłam rodzić o tej samej porze, o której miałam te przepowiadające. To może w nocy urodzisz?

Kate: ja spakowałam się w dużą podróżną, ponieważ chciałam zabrać poduchę do karmienia.

Cyntia: ja mam tak jak ty. Jedną na poród i drugą na pobyt :tak:

Pscółka
: ja też widziałam takich co z pięcioma torbami i kilkoma reklamówkami byli. Dziwnie to wyglądało no i się ludziska męczyły :tak: Ja mam na pobyt ogromną walizę ale wszystko mi weszło.

reklama
Gosiak, dziekuje;) Wlasnie ja do tej pory dopuszczalam tylko opcje gazu, ale ona troche namotala mi wczoraj w glowie. O tych kleszczach tez sie nasluchalam ze normalnie zrobil mi sie metlik. Mam wrazenie ze im blizej porodu tym bardziej trace zdolnosc logicznego myslenia. No ale po Twoim poscie, wracam do pierwotnego planu rodzenia ewentualnie z gazem;) oczywiscie babcie i ciocie uwazaja ze jestem stuknieta;)

ja jakbym miała rodzić max pare godz to też bym mogła na samym gazie, ale jakoś nie wierzę że po 23h pierwszym porodzie teraz urodzę szybciutko, wiec jak coś zaznaczyłam że chce znieczulenie

Do góry