reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Hejka, miałam dzisiaj wizytę - 37 tydzień juz, maluszek gotowy do przyjścia na świat, waży 2500, ale niestety się nie obrócił. Najprawdopodobniej będę mieć cc, lekarz daje jeszcze 10% szans, wiec zobaczymy :-) najważniejsze że wszystko jest dobrze :-)

reklama
Termin mam na 11.10, ale lekarz powiedział, że jeżeli do 4.10 nic się nie zacznie dziać to żeby do niego dzwonić i będziemy się już umawiać

Kate -super ze wizyta udana i z maluszkiem wszystko dobrze :)

Pauletta - ja twz miewa kłucia a o kroczu to już nie wspomnę. Na tym etapie to normalka :/

Dorota - super pokoik :)

Ja spać nie mogę tzn. posxlam spać i obudzila mnie okropna zgaga :( Poza tym nie mogę się przekręcić na bok :( :( Ból nieziemski! Dziś tez kolejny skurcz i troszkę zaczelam panikować czy dam radę. ..macie rady dla trzesidupy jakies? Stopy mi na zmianę raz puchna raz schodzą i tak w kółko.
A dobra wiadomość to ze badanie moczu jest prawidłowe. Wiec kamien z serca.

Dzien dobry wam .... Ta noc była straszna jak dla mnie może z 3 godz snu w tym co pół godzinne wstawanie do kibelka :-((( z bólem brzucha a wstawanie to nielada wyczyn kłuje masakrycznie i powiem wam ze każda moja pobudka dzis mieszała sie z myślą ze zaraz poleca mi wody plodowe .... Do tego takie głupie sny śniły sie ... Głowa boli strasznie odprawie męża do pracy i spróbuje zasnąć jeszcze z 2 godz potem jadę na pobranie krwi ... ... Juz bym mogła urodzić ... Mam juz dość jak dzis ... Musiałam sie pozalic

Mroczko bidulko :( Tule...

Mona &&&&&&

Ja w nocy wydarlam się na męża az sie bidak przestraszył " Masuj kur....te krocze masuj" :/ Nie wiem jak Wy, ale ja mam dość, nawet się przekręcić nie mogę :( Ból diabelski a skłonności to przesady nie mam :/

Hej...
A mi sie juz nawet nie chce narzekać na te dolegliwości...
Pokłóciłam sie z M, twierdzi ze sie go czepiam o wszystko a tymczasem to on wkurza sie nawet jak oglądam "uwagę" bo to źle na dziecko wpływa... Ja pier... To wiadomości tez nie powinnam ogladac???
Muszę jakoś te nerwy dzisijesze na jakaś produktywną robotę przełożyć. Dokończę prasowanie i spakuje klamoty do szpitala.

Mizzah ach dziekuje z tym przewracaniem to juz udręka :-((( niczym wieloryb a co sie człowiek nasteka przy tym to głowa boli .... Garmelka dzien dobry policz do 10 niepotrzebnie te nerwy ... Mnie tez moj czasami dosłownie wkurzy.... Albo jakaś blahostka co mi sie niepodoba to wszystko hormony czasami mam na wszystko wywalone mnie moj okrzania za programy na tlc porodówka zawsze wyłącza mi telewizor .. Teraz to mogłabym grać w filmie placz na zawołanie :-) idę na śniadanko i kawę zbożowa laseczki dawajcie do mnie .... Pogadamy komu tosta i jajeczko nA miękko ???

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry, a mi sie dziś śniło ze rodze. Kilka razy. Za każdym razem budzilam sie w okolicy 5 cm rozwarcia, szlam do łazienki i od początku. Niestety w tych snach nie szło mi najlepiej, ciągle wpadalam w histerię, personel był niemily i gapilo sie na mnie stado studentów medycyny. Nie mówiąc o tym, że rodzilam w dziwnych miejscach.
Trochę mnie te sny zdemotywowaly i uswiadomilam sobie ze nie pamiętam już żadnych technik aktywnego porodu, pozycji, ćwiczeń z partnerem. Dziś szukam w necie i sie doksztalcam.

Do góry