reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Ja pitole ale mi sie nie chce dupska ruszyć do szkoły rodzenia... A dzisiaj jakieś fajne zajęcia maja być z nowa Polozna... Ehhh
Agniecha- zapomniałam Ci napisać ze pytałam swojego lekarza ktory pracuje na Borowskiej i powiedział ze najlepiej sie umówić na cc. Także decyduj sie szybko gdzie wkoncu:) masz wybrane imię??

Kto tu jeszcze nie ma imienia dla dzidki???

reklama
Witam się i ja wrześniowo :)
Ostatnio mam problemy ze spaniem. Jeszcze tydzień temu spałam jak suseł, ale niedawno macica zaczęła mi uciskać na którąś żyłę i mi strasznie drętwieją dwa środkowe palce u prawej ręki, bez względu na to na której stronie śpię. Śpię tak po 20 min., maksymalnie godzinę i mnie budzi straszny ból palców.
Zaczęło mnie boleć spojenie łonowe, w pierwszej ciąży tego nie miałam. Teraz trochę pochodzę i już się zaczyna.
Widzę, że wiele z Was chce już urodzić. Czy tylko mi się nie śpieszy, bo ja mam nadzieję dotrwać do terminu minimum :-) Dzisiaj spakowałam torbę dla mnie i małej tak w 95%, więc niech sobie czeka spokojnie do października.:tak:

Moja Oliwka dzisiaj też poszła do przedszkola. Bardzo zadowolona wróciła, bo już jest w starszej grupie i jest taka dorosła, jak to ujęła.:-D Mam nadzieję, że Lili za kilka lat też będzie taka dzielna jak starsza siostra.

Cyntia, Justine
fajna maty, wyobrażam sobie ile pracy Was to kosztowało.

Kotulcia
kiedyś miałam taki sam stosunek do legginsów. Teraz sobie bez nich życia nie wyobrażam.:tak:

Rjoanka
świetna lampa:-)

Martina
śliczny pokoik dla malca, wszystko dokładnie przemyślane.

MIzzah
Karuzelę mam z Fisher Price wersję różową. U nas się sprawdziła w 100% przy usypianiu Oliwki. Używała jej jeszcze pół roku temu jako lampkę nocną.

Ja robiłam literki z filcu, wyszło mnie to max 10 zł za imię, plus kilka arkuszy filcu mi zostało.
IMG_1046.jpg

Pscółka muszę znaleźć jakiegoś elektryka, który moja karuzelę przerobi na taką z kablem. Baterie rzeczywiście szybko wypłukują portfel.:baffled:

Czarna
bardzo dobre podejście :tak:

Załączniki

• IMG_1046.jpg
    IMG_1046.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 48
Syla- mi tez sie nie spieszy :) nawet jeszcze nie zdążyłam odebrać wyprawki dla małej z Pl wiec póki co wole zeby jeszcze pobyla w brzuchu.

Wiele z was narzeka na spojenie lonowe. Wczesniej mogłam pochodzić z 2-3h za nim mnie zaczęło bolec. Teraz ten bol towarzyszy mi cały czas. Do tego bolą mnie biodra jak śpię na boku dłuższa chwile. Musze czesto zmieniać boczek a to nie wygodne. Śpię niby tyle samo czasu co wczesniej ale na jakość snu o wiele gorsza. No cóż nie zostaje nic innego jak zacisnąć zeby i wytrzymać ;)

Śliczne macie te napisy, maty. Ja chociaż bardzo lubię takie rzeczy i ponoć mam zdolności plastyczne, to chyba by mi się nie chciało robić czegoś takiego. Jestem taka rozleniwiona ze nic mi się nie chce. Masakra jakaś, mam nadzieje ze jak mały się urodzi to bede miała więcej życia w sobie.

Ale mnie dziś kuje w klementynce, cały czas mowie mojemu ze to chyba już będzie za niedługo,bo czuje się jak groch przy drodze, taka zmarnowana.
Az go podziwiam ze tyle cierpliwości ma do mnie i tych wszystkich narzekań..

babina mnie też kłuje ale to młodej rączki chyba, bo jak się porusza teraz to normalnie jakby mi igły wbijali:/

A co do facetów to mi ich nie żal:) To my mamy przerąbane, jesteśmy obolałe i czeka nas coś jeszcze gorszego więc ich wysłuchiwanie naszych żali to i tak nic:D

Tak patrze na te Wasze ręcznie robione cuda i mam co raz więcej chęci na uszycie pościeli, zrobienie literek i girland dla dzieci do pokoju. Obiecałam sobie, że jak dotrwam do 36 tyg to lece do hurtowni tkanin ;)

Jak są ułożone Wasze dzidzie? Moja cały czas pośladkowo i troche obawiam się cesarki. Wiem, że niby ma dużo czasu natomiast lekarze nie dają dużych nadzieji ze względu na to, że ja jestem drobna i mam mały brzuszek. Dodatkowo leżenie nie sprzyja obrotom. Pierwszy poród miałam ekspresowy bez znieczulenia i jakoś wolałabym jednak rodzic sn....

My jeszcze nie wybraliśmy imienia dla córeczki. Na nic nie możemy się zdecydować tzn ja bardzo chciałabym Zosie ale małżowi się nie podoba i klops. Jak tak czytałam, ze większość z Was ma już wszystko a przynajmniej większość rzeczy gotowych dla maluszka to wpadam w lekką panike. Pomimo zagrożenia przedwczesnym porodem nie mam nawet spakowanej torby do szpitala :p Musze do piątku wszystko ogarnąć oczywiście za pomocą męża :p

Garmelka, bardzo Ci dziękuję za informację, jeszcze się nie zdecydowałam co do szpitala. W środę mam wizytę u gina, wtedy dostane skierowanie do szpitala i bedę podejmować decyzję.
A co do imienia to też jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęliśmy, już była pewna Martynka ale jakoś ja nie mam przekonania. A więc w planie są 3:Martynka, Hania, Julia. zobaczymy :)

Od jakiegoś czasu boli mnie skóra na brzuchu tak koło pępka, jak bym miała tam mega siniaka, możliwe że mała mnie tak skopała?

Olcia: u mnie też ułożenie pośladkowe mimo, że pierwszy poród sn był szybki. U mnie też brzuszek mały ale liczę, że się obróci. Nie chcę cc. Imię jeszcze nie wybrane na 100% ale myślę o Paulinie.

Dziewczyny zazdroszczę chęci i talentów do robótek ręcznych :tak: Mnie lenistwo i brak talentu ogranicza.

reklama
galwaygirl - witamy, witamy. Uważaj bo to forum wciąga:-D

syla - może jakiś student z politechniki, bo to prosta sprawa:tak:

judy - to kiedy do tej Polski lecisz?

babina - po porodzie to ja bardziej zombie przypominałam (poziom życia zerowy:-D), ale w kilka tygodni odespałam:-D

olcia - mój tydzień temu był główkowo, ale o już się tyle razy obracał (na każdym kolejnym usg, a miałam ich 5, inny układ), że pewności nie mam. W piątek mam kolejne usg to się dowiem.

Do góry