reklama
magda6m
Fanka BB :)
Ja wazyłam 3350,a maż 3450.Jak narazie przytyłam 11 kg a dziecko nie ma cech dziecka cukrzycowego wg lekarza,czylia jakiejs tluszczowej otoczki na usg.Maz ma 194 cm i moze to ma wplyw. Kurde moze nie brac juz witamin bo podobno wplywaja na wielkosc dziecka.Dziewczyny co ja mam wziac na porod bo níe mam zadnej koszuli z dekoltem zeby mi mogli malego na gola klate polozyc,mam tylko krotkie bluzki,a bez sensu kupowac. Sory za literowki,pisze z tel.
Ostatnia edycja:
Cyntia85
Magda - aspargin ma znikomą dawkę magnezu (14 mg, a inne preparaty mają po 100 mg), no ale jest potas.
No jakąś koszulę z dekoltem/rozpinana powinnaś jednak sobie sprawić na karmienie. Rodzić możesz w koszulce męża Dzieciątko chyba bardziej kładzie się na brzuch z tego co widzę w tych różnych serialach o porodach.
Moja kumpela ma dużą niedoczynność. Bierze 125 Euthyroxu, a jej córeczka była bardzo mała. 2x była w szpitalu na dokarmianie.
Ja mam też niedoczynność i w 28 tc młody wyglądał na dużego Teraz, w 36 tc będziemy go oglądać.
Garmelka - super, że na wizycie wszystko ok
Od czasu szpitala, gdy mi powiedzieli w 20 tc, żeby zrezygnować z kąpieli, to pierwszy raz się dziś kapalam. Co za relaks
No jakąś koszulę z dekoltem/rozpinana powinnaś jednak sobie sprawić na karmienie. Rodzić możesz w koszulce męża Dzieciątko chyba bardziej kładzie się na brzuch z tego co widzę w tych różnych serialach o porodach.
Moja kumpela ma dużą niedoczynność. Bierze 125 Euthyroxu, a jej córeczka była bardzo mała. 2x była w szpitalu na dokarmianie.
Ja mam też niedoczynność i w 28 tc młody wyglądał na dużego Teraz, w 36 tc będziemy go oglądać.
Garmelka - super, że na wizycie wszystko ok
Od czasu szpitala, gdy mi powiedzieli w 20 tc, żeby zrezygnować z kąpieli, to pierwszy raz się dziś kapalam. Co za relaks
martina969
Filipowa mama
gosiak robiłaś tą tartę??? bo mnie kusi a nie wiem jak wychodzi i czy nie za słodka :-)
Dziewczyny macie coś sprawdzonego na zaparcia, bo chyba się wykończe
Babina ja biorę DICOPLUS to jakiś specjalny błonnik który jest polecany ciężarnym przy żelazie. Tak przynajmniej twierdzi moja Pani doktor:-) Ale naprawdę bardzo pomaga jak wcześniej miałam duże problemy z zaparciami tak teraz nie mam żadnych naprawdę bardzo polecam.
pscółka i spółka
magda - kup jakąś taniochę na allegro albo dowiedz się czy w szpitalu nie dają jakiś koszul, bo w niektórych jest taka praktyka. Ja w poprzedniej ciąży odstawiłam witaminy po 7 m-cu, Szymek urodził się zdrowy. Jest co prawda z różnymi umiejętnościami do tyłu, ale czy to po tym braku witamin, czy jakoś genetycznie po nas to diabli wiedzą. Teraz tak co drugi dzień witaminy łykam.
martina969
Filipowa mama
ja np od około 16 tygodnia witamin takich typowych w tabletkach nie łykam. miałam duże bóle trzustki jak brałam jakiekolwiek tabletki tak regularnie i położna kazała odstawić. wiec jestem tylko na naturalnych witaminach z owoców warzyw i takich musujących do picia. mały w 27 tyg jak miałam ostatnie usg rozwijał się wg daty porodu i było ok więc mam nadzieję że teraz też będzie.
koleżanka brała witaminy jak sobie przypomniała, czyli mniej niż więcej a synka urodziła miesiąc temu z wagą 4700 :-) więc chyba aż tak dużo od tego to nie zależy
koleżanka brała witaminy jak sobie przypomniała, czyli mniej niż więcej a synka urodziła miesiąc temu z wagą 4700 :-) więc chyba aż tak dużo od tego to nie zależy
magda6m
reklama
Cyntia jak chcesz moge Ci wyslac moja koszulke z serii tych typowych do karmienia z misiami czy innymi stworami z przodu i guzikami po bokach. Rozmiar wiekszy niz s. M lub L, nie pamietam. Odlozylam do wydania, bo ja wole takie z wszytym stanikiem. Oczywiscie nie chce Cie urazic ta propozycja...
Podziel się: