reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Pauletta - a jak Ci w tym szpitalu? Masz kogoś sympatycznego na sali?

Wawka - a jaki Microlife masz?

Sandy - witaj :) Rozgość się :)

Mizzah - a coś się dzieje po tym upadku?

Ania79 - Kochana, mi lekarz kazał być gotową na szpital już 3,5 tygodnia temu i od razu spakowałam torbę dla siebie.

Nie ma co zwlekać z zakupem na ostatnie 2 tygodnie ;) Już wszystkie przekroczyłyśmy 30 tc, więc torbę dla siebie to już dobrze mieć spakowaną ;) co by nie panikować na ostatnią chwilę.

Co do termometrów to też jestem w kropce. W sumie dobre opinie mają Microlify....

Wczoraj mój mąż śmiał się, gdy wstawałam i próbowałam się przewrócić z boku na plecy i z pleców na drugi bok, że jestem jak żuczek, co nie może się podnieść :D

Moja mama urodziła mnie trochę wcześniej przez upadek. Spadła na tyłek, uderzyła plecami w kaloryfer (ponoć ojciec ją popchnął) i pękł jej worek owodniowy i odeszły wody, więc już nie było odwrotu i musiała rodzić. A do tego miała poród pośladkowy. Nie czaję jak lekarze mogli na taki poród pozwolić. Wiem, że próbowali jej mnie wyciskać (co teraz jest zabronione, choć gdzieniegdzie nadal stosowane), a w rezultacie wyciągali mnie kleszczami. Brrrrrrr.

Cyntia- w dani poród posladkowy nie jest wskazaniem do cesarki. Tu kobiety tak rodzą. Ja tez bym pewnie sie tego bała. Czasem próbują przekręcić dzieciaczka. Myśle ze w Pl kiedys tez takie porody odbierali częściej sn niz teraz.

Czarna dokładnie - seks na schodach przy pełni księżyca:D A że we wrześniu pełnie mamy 9 to może być - 8 września mamy z mężem 9 rocznicę związku to pewnie poszalejemy więc kto wie:))) To jak coś rezerwuję tę datę:))

babina
my zamierzamy kupować pampersy z Dady:) Znajomi używają i chwalą sobie. Co do chusteczek to nie wiem ale najlepszy sposób to ogolić nogi, pozacinać się i przetrzeć chusteczką - kiedyś pisałam że przed wyjściem do szkoły goliłam nogi na szybko i chciałam chusteczką nawilżoną made in TESCO (kupujemy do wycierania rąk itp) wytrzeć te ślady krwi w pozacinanych miejscach to myślałam że zejdę tak paliła mnie skóra żywym ogniem. Ideałem byłyby chusteczki bez alkoholu - widziałam w Aldiku takie duże i następnym razem kupię do rąk i zobaczę jak wyglądają i czy podrażniają:)

Widzę że temat termometrów na tapecie - ja mam zwykły elektroniczny i szczerze mówiąc nie będę kupować żadnego bezdotykowego cuda techniki:) Przy młodym dałam radę bez i nawet rzadko go używałam:-p

Popieram Cyntie - lepiej się spakować wcześniej bo nigdy nic nie wiadomo:) Ja od czasów pierwszej wizyty w szpitalu miałam w domu naszykowaną torbę do szpitala:tak: Teraz czekam na moje zamówienie z Gemini i też pakuję jedną torbę dla siebie i drugą dla młodej i będzie spokój:)) Zresztą to już niedługo:) Im bliżej końca tym szybciej mi jakoś ten czas leci:)

Sandy witaj. Przepraszam za niedyskretne pytanie, ale powiedz jak znosisz ciążę po 40? Jeśli będę miała 3 dziecko,to za kilka lat, więc mnie to ciekawi ;-)

Cyntia teoretycznie poród pośladkowy nie jest nadal bezwzględnym wskazaniem do cc. Pewnie w większości normalnych szpitali w Polsce raczej nie rodzi się wtedy sn, ale jak wiemy z doniesień prasowych, różne rzeczy zdarzają się na porodówkach. Jeśli chodzi o wyciskanie dziecka z brzucha, to wiem, że w większości szpitali się już tego nie stosuje, ale np.ja tylko dzięki temu żyję... Wiem też, że w szpitalu, gdzie jest to zabronione, moja koleżanka trzy lata temu miała dziecko wyciśnięte zrolowanym prześcieradłem, bo zaczynało być nieciekawie. Mówiła, że akurat to bolało ...

cyntia - witaj w klubie, ja też kleszczami wyciągana:cool2:. Gdzieś w necie czytałam, że przy drugim dziecku pośladkowy może być rozważany SN. Oj trudny orzech będę miała do zgryzienia:eek:.

gnagna - jutro muszę o tym z nim pogadać:cool: a odnośnie lekarza, o ile nie będzie na dyżurze to raczej nie ma szans, że będzie przy porodzie bo ja 5000 zł za to nie zapłacę...

pscółka to można u Was zapłacić? na jakiej zasadzie? Z tego co wiem, to generalnie jest tak, że lekarz nie ma prawa pracować poza grafikiem, bo oc szpitala tego nie obejmie.

reklama
Oglądałam kiedyś wielodzietnych i tam babka bardzo chciała rodzić kolejne (chyba 15) dziecko sn ale było odwrócone pupą - robiła jakieś ćwiczenia że nogi opierała na kanapie a dwie ręce na podłodze i kołysała brzuchem i dziecko się odwróciło przed porodem:p Może jest jakaś szansa i warto spróbować?:)

Do góry