reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Czarna - olej z wiesiołka jest w kapsułkach do polykania i działa jak sok z liści malin. Wywołuje mikroskurcze macicy, ale nie działa od razu - trzeba, podobnie jak ten sok z liści malin, zacząć brać wcześniej. No, ale nie wiem jak wcześnie.

Kacha - ja leżę (choć ostatnio troszkę swobodniej chodzę po mieszkaniu sobie) i też mnie stopy bolą.

Chyba namowie P. by mnie jutro zabrał do tej hurtowni dziecięcej, bo myślenie, że nie mamy jeszcze wózka sprawia, że zaczynan panikować ;) A na Tako Acoustic trzeba czekać miesiąc. Za miesiąc to ja będę w 38 tc!

reklama
Czarna, jak juz pierwsze dziecko zdrowo przyjdzie na swiat, to juz w drugiej ciazy nie bedziesz sie tak zamartwiala. Mnie ta ciaza bardzo szybko mija. Mam mloda, przy ktorej nie mam czasu sie zastanawiac, ale bedac uczciwa musze stwierdzic, ze nie mam tez szczegolnych powodow do zmartwien. W poprzedniej ciazy mialam wciaz w pamieci poronienie, a teraz zwyczajnie mialam swiadomosc, ze od pozytywnego testu do wrzeszczacego bobasa dluga droga.

magda - ja w jednym i drugim pokoju mam półkę lub szafkę wiszącą z najpotrzebniejszymi rzeczami na wyciągnięcie ręki i zawsze jedną ręką mogę przytrzymać dziecko, komoda też stoi pod ręką.

syla - ja mam i Jedo Fyn (ale kilkuletni model) i Teutonię:-D

Dziewczyny ale po co przyśpieszać poród?
Niech tutaj rządzi natura,maluch będzie wiedział kiedy chce wyjść.
A jak jest potrzeba to w szpitalu widzą co robić.

Babina - tylko liście mają takie właściwości. Malinki totalnie nic nie dadzą.

Madzia - ja piłam calcium na pokrzywke alergiczną.

Takie liście malin nie tyle jakoś wywołają poród, co wspomogą macicę w skurczach, które naturalnie powinny być (te braxtony) i przygotowywać nas do porodu. Niektóre kobiety myślą, że jak zaczną w 41 tc pić ten napar to coś im to da. To nie działa jak oksytocyna ;)

Trzeba zacząć na parę tygodni przed ;) Jedna znajoma chce pić od 36 tc, ale czytałam, że można zacząć od 34 tc. To bardziej chodzi o to, że macica jest sprawniejsza, bardziej elastyczna, a to ułatwia późniejszy poród.
To metoda znana od lat na świecie.
Olej z wiesiołka działa podobnie.

Zapytam o to swojego gina, bo w sumie póki co to ja na brak skurczy nie narzekam, hihi.

reklama
Czy któraś z Was zamierza brać olej z wiesiołka (Oeparol) na wywołanie porodu? Od którego tygodnia?

Hmmmm a to on pomaga wywołać poród? Nie straszcie...
Ja mam obecnie 30 tc i od jakiegoś miesiąca biorę oeparol. Mój gin prowadzący mi poradził, żebym brała na uregulowanie akcji serca i ciśnienia. Jak narazie grozi mi przedwczesny poród ze względu na duże ryzyko wystspienia gestozy. Biorę dopegyt na cisnienie, teraz doszła opuchluzna...

Do góry