reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Dla mnie też szału z Lovela nie ma. Bardziej miekkie są ubranka prane w Perwollu niż Loveli (na pierwsze pranie stwierdziłam, że można Perwollu użyć). Dziś zamierzam wypróbować Dzidziusia do białego. Zobaczymy :)

Gnagna a te płatki to się jakoś najpierw rozciencza? Czy sypie jak proszek do szuflady pralki? Nigdy nie miałam płatków.

Wczoraj oglądałam w sklepie spacerówke Britax. Rewelacyjna! Taka właśnie kupię tak na wiosnę jak się już cieplej zrobi. Bo jesień i zimę opekamy z wózkiem po starszej.

Gnagna, idę do nowej pracy po tych 20 obowiązkowych tygodniach. Na pewno będzie ciężko, ale dostałam wielki grant badawczy, o który aplikowalam zanim dowiedziałam sie o ciąży, a takie rzeczy piechota nie chodzą. Będę miała elastyczny czas pracy i możliwość pracy zdalnej, mąż podobnie, więc mam nadzieję, ze damy radę.
Cyntia, ciuchy prane nawet w najlepszym proszku dla niemowląt nie będą miękkie, bo proszek/płyn musi sie całkowicie wyplukac żeby nie drażnić skóry.
Ja też ze zwgledow ekonomiczno patriotycznych poszłam w dzidzius płyn, zobaczymy, jeszcze nic dla małej nie pralam.
Jak myślicie ile czasu minie do posta doradcy lovella? :-).
I mi ciagle zacieplo. Jak to inkubatorowi. Odkąd skończyły sie upały mąż śpi normalnie przykryty a ja maksymalnie pod przescieradlem i to tylko nad ranem.

Marrika ja uzywalam do namaczania i zapierania recznego. W lazience przy sypialni mialam miske z woda wymieszana z tymi platkami i wrzucalam do niej caly dzien brudne pieluszki i spioszki. Wczesniej jeszcze je zapieralam po posypaniu platkami. Na koniec dnia wstawialam pranie w pralce. Na opakowaniu chyba bylo napisane, w jaki sposob ich prawidlowo uzywac. Ten sposob byl moj ;)

Rjoanka rozumiem. Moj maz pracuje w podobnym klimacie, wiec wiem, ze mozna to sobie rozsadnie poukladac.Powiem Ci szczerze, ze po paru miesiacach w domu kazda matka chetnie by sie chyba skusila na elastyczna prace.Ja zamierzam sie po 3 miesiacach zaczac zastanawiac nad przyszloscia zawodowa. Z doswiadczenia wiem, ze planowac moge, jak juz bede miala dziecko na rekach. W zeszlym roku tez chcialam szybko wrocic, a tu wyskoczyla rehabilitacja 3- 5 razy w tygodniu. Teraz trzeba to jakos poukladac, bo chcialabym, zeby maz w 3 lata skonczyl habilitacje.

Przepraszam moderatora za post jeden pod drugim. Pisze z komorki i nie moge tego przekleic.

Ostatnia edycja:
Dzieki Gnagna, sposob na plamy bardzo dobry :-)

Rjoanka ja jak jestem teraz u mamy to ubralam sobie koldre w najbardziej sliska posciel jaka mama posiada i spie na niej bez zadnego przykrycia a rano jak troche zmarzne to sie pakuje pod koldre maloznka :-) On sie dziwi ze mi nie zimno tak spac tym bardziej ze okno uchylam bo oddychac nie mam czym przy zamknietym a noce juz chlodne. Ale nic nie poradze ze tak mi ciagle strasznie goraco. Po porodzie bedzie jeszcze gorzej, pamietam ze z pol roku po porodzie bylo mi ciagle zbyt cieplo.

Ja jeśli chodzi o pranie postawiłam na jelp'a, mam proszek do białego, żel do białego, proszek do kolorów i odplamiacz, póki co jestem zadowolona. Wszystkie ciuszki kupione w second hand'zie w nim wyprane wyglądają jak nowe, zobaczymy jak zareaguje skóra Kubusia.

Dzisiaj rozpakowałam paczkę, która wczoraj do mnie przyszła, w końcu mogę się zabrać za szycie pościeli do łóżeczka i kołyski :) Już nie mogę doczekać się efektów, bo w materiałach się zakochałam ;)

IMG_6408.jpg

Załączniki

• IMG_6408.jpg
    IMG_6408.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 58
Podziwiam Was z tym szyciem :happy2: Ja to jestem zupełne artystyczne beztalencie. Jedyna moja styczność z igłą i nitką to wtedy jak trzeba przyszyć guzik czy zaszyć jakąś dziurę. Dobrze że się chociaż tego w dzieciństwie nauczyłam :-D

A ja się właśnie rozglądam za jakąś ładną pościelą do łóżeczka ale nic mi się nie podoba. Może widziałyście jakiś ciekawy sklep w necie czy na all z fajnymi wzorami?

reklama
Ja tez kupiłam Dzidziusia,tanszy od Loveli czy Jelpa,choc przy starszej Lovele uzywałam do 3 lat.
Teraz mi sie płyn do płukania dzidziusia skonczył i musez kupic bo kupiłam siatke ubran w ciuszku dzis;-)

A tez sie zastanawiałąm kiedy doradcca Lovela sie odezwie:-D

Do góry