reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

To ja, gdy wstaję, czuję ból w całych nogach, już nie tylko w stawach.

Rjoanka - nam też położna mówiła, by nie szaleć z Octeniseptem bez potrzeby, a już w ogóle nie używać częściej niż 3x dziennie.

Babina - no nieźle :) Najważniejsze, że zdrowy. A lekarka nie sugerowała Ci cc w związku z wagą maluszka?

Magdalenka - a co za szczepionkę?

Judy - no nieźle nakombinowaliscie ;)

Marika - i jak po antybiotyku?

Cyntia na krztusiec. Bo ja podobno maluszkowi dopiero daja po 2msc z. A przez pierwsze 2 nie jest chroniony. A tu w uk zaobserwowali w ostatnich latach wieksza zachorowalnosc na ta chorobe. I zeby dziecko uchronic yo mi podadza szczepionke I wytworze przeciwciala dla maluszka.

reklama
Hej Czytalam, ze jestescie spuchniete i myslalam, ze szczesliwie mnie to ominie. Zapomnialam, ze wiele z Was ma termin prawie miesiac wczesniej. No i stalo sie. Od trzech dni nogi mam opuchniete i bolesne. Az wstyd isc na pedicure, ale mam gelcolor, wiec sama tego nie sciagne.

Dzis zaszczepilam mloda pierwsza dawka przeciwko wiatrowce. Lekarz mi pozwolil, bo sama przechodzilam, a to szczepionka zywym wirusem, wiec teoretycznie mozna sie zarazic. Z tego powody chcialam zdazyc przed narodzinami kolejnego dziecka.

Katinka, remonty tak mają, ze front robót gwałtownie sie rozrasta. Przeżyliśmy to rok temu, a teraz mamy powtórkę z rozrywki, bo w końcu wzięliśmy sie za konczenie mieszkania. Poprzednio zrobiliśmy to, co było nam koniecznie niezbędne do życia żeby tylko sie wprowadzić. Potem na rok zawiesilismy czynności, bo praca, a teraz znów mamy czas. Mąż dlubie przy meblach, a ja go wspieram palcem i koncepcja ze strategicznie rozlozonego kocyka. Wydajemy ostatnio mnóstwo kasy, ale potem nie widzę żebyśmy mieli okazję i czas sie za to wziąć, bo dziecko, nowa praca męża i mój szybki powrót do pracy to i tak będzie za dużo. Tak więc nie jesteś sama z rozrastajacymi sie pracami budowlanymi. Niech rosną na zdrowie teraz, bo kiedy?

Kotulcia, stawialabym jednak, ze to ta woda odpowiada za twój gwałtowny przyrost wagi. Zwłaszcza ze ja czujesz.

Widzę ze coraz więcej z nas ma już dość dolegliwości. Ja melduje ból stóp po wstsniu rano. Czuje sie tak jakbym całą noc w eleganckich szpilkach przetanczyla :-).

Ostatnia edycja:
Ja płyny dzidziusia kupiłam i płatki mydlane też dzidziusia, to za namową mamy :-) przy starszej okazało się ze lovela strasznie ją uczyliła i przerzuciłam się na jelpa. A teraz spróbuję tańszego dzidziusia i zobaczymy.

Ja od dwóch dni wstaje ze opuchnięta prawa dłonią, tak że długopisu utrzymać nie mogę :-/ ogólnie ciągle mi strasznie gorąco :-/

reklama
Marrika mnie tez jest tak strasznie goraco. Ciagle jestem mokra, najgorzej jest w nocy. Ja rowniez uzywam Dzidziusia. Platki mydlane jeszcze mam, ale tez dokupie. Uzywalam ich do zapierania ubranek po narodzinach mlodej. Jak sie tego nie zrobi, to do wieczornego prania w pralce kupka czy slady po ulaniu moga sie utrwalic.

Do góry