reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Gnagna - tez bym chciala tak w 37 urodzic a nie 8 dni po terminie jak poprzednio :sorry2:

kotulica- mi sie rozek nie sprawdzil wogole. Jakos wolalam malego miec na rekach i pewniej go czuc. Rozek uzyla ze 2 razy moja mama jak przyjechala. Takie otulaczki mam 2 (zwykle bawelniane) i sprawdzaly sie fajnie :tak:

rojanak - fakt x lander jest bomba, a montaz gondolki banalnie prosty :tak:. Tez powtarzam swojemy ze nie ma co czekac na ostatnio chwile i do poczatku wrzesnia chce byc gotowa.

Wlasnie mnie zmobilizowalyscie i pierwsze pranie z pieluchami, posciela itp czeka na wstawienie. Ale mezulo musi worcic, aby sciagnac jeszcze worek ze strychu. Kolejen ubrankowe pranie prygotowane do wrzucenia :-D

Kochane tak czytam jeszcze o Waszych aptecznych zakupach - od siebie moge polecic Linomag zielony (dziala cuda) oraz przy katarku masc majerankowa. Nie wiem czy ktoras z Was o tym wspominala.

reklama
Hej sorki ze z innej beczki. Mala zawsze byla aktywna w brzuszku kopala co chwila ostatnio tylko sie krecila az bolalo.a teraz tzn od dwoch dni bardzo zadko kopnie bardziej czuc przesuwania ale takie jakby stlumione no nie wiem ale dziwne uczucie. I to bardzo rzadko w ciagu dnia. Lody zimna woda cos slodkiego nic nie dziala. Ale wiem ze sie rusza. Tylko w porownaniu to co bylo z przed kilku dni to juz nie jest to. W srode mam midwife to jej powoem ale nie zdziwi mnie jak dostane wymijajaco odp z usmiechem to normalne.:/ nie wiem moze mala sie przekrecila I kopie w kregoslup ze ja tego tak nie czuje no nie wiem
:/.
Dodam ze od kilku dni zaczelam brac mg moze to ma wplyw jakis. Ale to jest mg dla kobiet w ciazy ...

To mnie zmartwilyscie tym, ze rożek sie nie przydaje, bo wlasnie kupilam. Chciałam go do spania zamiast kolderki, na która przyjdzie czas po spiworkach....to by było na tyle jeśli chodzi o teorię.
Magdalenka, nie wiem co Ci poradzić. Z jednej strony zmiana aktywności malucha jest niepokojąca, z drugiej one mają coraz mniej miejsca na zamach. Moja już nie kopie tylko wypycha mi żebra lub czka. Jestem jednak przekonana ze to nie magnez. Od czwartku biorę 3 x dzienna zalecana dawkę plus to co w witaminkach i nie czuje różnicy w ruchliwosci. Myślę też ze jakby to miało wpływ, to lekarz by mnie ostrzegł.

Rjoanka my przy córce uzywaliśmy rożek, bardzo się przydał, oboje nie mieliśmy doświadczenia przy noworodku a jak młoda była tak w rozku pozawijania to jakoś się pewniej czuliśmy oboje biorąc ją na ręce. Teraz to doświadczenie mamy więc nie zamierzam rożka używać.

Magdalenka jedyne co ci mogę poradzić to to że jeśli coś cię niepokoi to skontaktuj się z lekarzem. Moja też już się tak intensywnie nie rusza. Ruchów jest mniej ale bardziej bolesne

cześć brzuchatki :)
ja przed chwilka zamówiłam na allegro łóżeczko, materac i pościel, ale radość:)

Magdalenka, spokojnie, jeśli czujesz że się rusza, przesuwa, to jest ok. Ja mam tak samo, juz nie czuje kopniaków a rozciąganie, przesuwanie, nawet widze przez brzuch np łokieć :) Dzieciaczki nasze już są duże i nie mają miejsca na kopanie

Ma któraś z Was taka porządną listę wyprawkową?

Nie wlasnie to przesuwanie jest takie dziwne stlumione :/ nic dzwonilam do szpitala I kazali mi przyjechac.dodam ze brzuch jest bardzo twardy od ponad godz jak nie dluzej :/

Przepraszam ze ja tak o sobie ale mam dzis strasznego nerwa... Miałam swoją druga wizytę u duńskiego lekarza. Dawno sie tak nie zawiodłam . Badanie krwi mi robili pierwszy i ostatni raz w 9/10 tygodniu liczyłam wiec ze dzis mi pobiorą krew itp. A tu dupa... Zmierzyla ciśnienie, podotykala brzuch i powiedziała ze wszystko jest dobrze. Takie badanie to ja sobie w domu moge zrobic. Testu obciążenia glukoza wogole mi nie zrobią bo nie było cukru w moczu a mała jest w dobrej wadze... Wagę tez mi podała po tym jak cudownie podotykala brzucha. Na moj bol spojenia lonowego i twardniejacy brzuch po kilka razy na godzinę powiedziała ze mam w pracy czesci obowiązków nie robic a jak bedą mnie bolały nogi to mam sie położyć na podłodze z nogami w gorze... No zesz ku... Na bank położę sie plackiem na kuchni. Jeszcze te jej rady żebym czesci obowiązkow nie robiła jak jak moje szefostwo nie widzi problemu żebym skakała jak małpa przy okapach. Ja wiem ze ciaza to nie choroba ale ich olewatorskie podejście mnie dobija. Tłumacze jej ze mnie to naprawdę boli to ona mi mówi ze to normalne. Mowię ze nie moge chodzić to ta ze jak by bolało mocniej to mam do niej wrócić. Na serio nie próbuje wymigac sie od pracy ale juz powoli ciało mi sie buntuje. Silnych skurczy mam po 5-6 na godzinę jak jestem w pracy.w domu jest znacznie lepiej. Czuje sie zlekceważona. Ponoć tu to normalne ze nie badają jesli nic sie nie dzieje ale ja uważam ze zaczyna sie cos dziać a ci olewaja. Moj P powiedział ze moze mnie w weekend zawieść do polski ale co to da jak mi tu zwolnienia z Pl nie uznają... Zostaje zacisnąć zeby i modlić sie zeby było dobrze. Dawno sie tak fatalnie psychicznie nie czułam.

Magdalenka, to jedz do szpitala, niech sprawdzą, przynajmniej będziesz spokojna a tak w domu to będziesz się denerwować

Judy, przykro mi :( Opieka rzeczywiście do dupy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry