reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

witam!!!!

Ależ dziś ledwo chodzę. I to nie dlatego, że źle się czuję, albo coś mnie boli tylko tak się objadłam, że chyba pęknę :-) ciasto 3bit, czereśnie, wiśnie, frytki itp itd. chyba czas zacząć się oszczędzać, bo źle się to skończy wagowo :-)

Antiope wyrazy współczucia z powodu śmierci cioci :-( u mnie jakoś 8 kg na plusie, ale pewnie dopiero teraz zacznę tyć. Trudno, kiedyś to zgubie :-)
deli80 oj to się namęczyłaś z tymi pleckami, współczuję, ale mam nadzieję, że dziś już dużo lepiej.
Iguana30 ważne, że z dzidzią wszystko ok, trzymam kciuki żeby Twoje wyniki się poprawiły i żeby Cię już stres omijał. No niestety tak jest, że jak się jest z dala od siebie to te rozmowy wyglądają zupełnie inaczej. Przez telefon ciężko jest się czasem dogadać, bo nie widzimy się wzajemnie i czasem odbieramy czyjeś słowa inaczej niż ten ktoś chciał nam przekazać. Wiem po sobie, bo mam M. daleko.
zabka26 o tak domek z ogródkiem, to moje marzenie, na razie odpoczywam w domku u mamy na świeżym powietrzu, a w totka czasem gram i coś szczęścia nie mam.
die_perle to no kotek się odgryzł swojej Pani. Musiała być bardzo wściekła na Ciebie :-) a co to są kartacze? widzę, że potrafisz podejść męża, musi Cię bardzo kochać.
Rajani biedactwo, męczysz się strasznie, nie można nic na to zaradzić?
nnatalie04 no tak młode tak gadały i gestykulowały, że aż czkawki dostały :-) ale przynajmniej nie narzekałaś na brak znaków z ich strony :-)
joanna153 a mi pani ginekolog powiedziała na początku ciąży, że lepsza kawa zwykła w ciąży niż ta bezkofeinowa, bo ta druga ma więcej chemii w sobie. Nie wiem, bo nie poję bezkofeinowej tylko jedną dziennie albo czasem dwie z mlekiem.
Kamcia2810
ot bardzo mądre to było, dosyć że upał to jeszcze ten skok przez płot. Masz szczęście, że skończyło się dobrze, ale uważaj na siebie!!!
ewelinkowska polecam "50 twarzy Greya". Jest cała trylogia, jak dla mnie książka od której nie mogłam się oderwać. Erotic taki ale niesamowicie wciągający, nawet teściowa pochłonęła 3 części :-) teraz czytam "Dotyk Crossa" ale już 3 część, w podobnym stylu do Greya ale jakoś ta pierwsza bardziej mi się podobała

reklama
Ja już po wizycie. Leżę przed tv i usiłuję się zrelaksować. Nerwowa jestem cały dzień, nawet ciśnienie mi podskoczyło. Doktorek trzy razy mierzył. Jeszcze musiałam wracać z miasta do jego gabinetu, bo zauważyłam, że źle mi wpisał numer domu i musiał mi to poprawić. Teraz schizuje, czy dobrze wpisał mi datę rozpoczęcia nowego chorobowego, żeby ciągłość była. Jutro muszę sprawdzić to w kadrach. Ja to zawsze muszę sobie czymś głowę zatruć. Niech już będzie jutrzejszy wieczór.

die
prawie sama się posikałam czytając twoją wucetową historyjkę:-D

Pannacota ale robisz smaka tą tartą. Mam mega ochotę na coś słodkiego i jednocześnie kwaśnego, najlepiej z galaretką i serkiem homogenizowanym...

Antiope przykro mi z powodu śmierci cioci. Obojętnie w jakim wieku umiera bliska osoba, strata zawsze jest bolesna, gdy odchodzi ktoś kto miał szczególne miejsce w naszym życiu.

Rajani mam nadzieję, ze samopoczucie szybko się polepszy.

Ja część ubranek już wyprałam w zeszłym tygodniu, a nadal czekają na prasowanie... Może w weekend...?

Iguana Twój mąż to chyba z tych co najpierw mówią a później myślą. Nie dosyć, że sama jesteś ze wszystkim to ma czelność prawić Ci morały. Pewnie do jutra zrozumie i zacznie się łasić cały skruszony.

nnatalie no faktycznie w kwestii odpowiedniej pozycji do spania wybór masz dosyć ograniczony:baffled:

joanna 153
kurcze nigdzie nie widziałam tej kawy o której piszesz. Muszę poszukać. No i czekamy na fotki gotowego pokoju.

Kamcia Ty to masz pomysły! wysoki ten płot był? Nie szalej za bardzo, żebyś czego nie nabroiła!

Oskaa miałaś dzisiaj kiespki dzień. Do tego upał i hormony. Jutro będzie lepiej.

joanna 84 ja dzisiaj też malnęłam sobie pazurki u stóp. Nie wiem kogo zatrudnię do tej roboty za jakiś czas, bo tak jak piszesz brzuch mocno przeszkadza.

Idę jeszcze na wątek wizytowy, a później spać bo oczy już się zamykają. Jutro z rana jadę z L4, a później na kawę do koleżanki. Dobrej, przespanej nocki!

Kamea też dzwoniłam do kadr, bo mi się zdawało, że L4 mam nie od tego dnia. Dzień miałam stracony, a L4 okazało się poprawne :-)

Witajcie wieczorkiem.Padam na twarz.Ciągle coś do roboty mam przy tych małych kosmetycznych poprawkach remontowych,ehhh...
- Co do pranka dziecięcych ubranek - jeszcze się za to nie wzięłam.Musimy skonczyć te remonty i dopiero zacznę powoli przepierać i prasować.Ja mam sporo ciuszków po moich brzdącach i siostry dwóch dzieciaczkach.Wymieniamy się :) A takie maluszki to wcale nie niszczą ubranek.
- Aha no normalnie z wami wytrzymać nie można jeśli chodzi o jedzonko:angry:.Piszecie tu o takich smakołykach: a to pieczone ziemniaczki, a to fryteczki, czy ciasta.A ja jestem na diecie niskotłuszczowej i nic z tego nie mogę! :-:)-( Ehhh
- Dziewczyny ja właśnie czytam "50 twarzy Greya"-siostra mi pożyczyła.Ale nie jest to lekkie czytadło.To raczej trochę zboczone romansidło z elementami sado maso :/
Z lekkich czytadeł polecam "Hannah" J.Loup-Sulitzera - książka o żydówce,która wybiła się z getta i zrobiła karierę w branży kosmetycznej; książka sugerowana biografią Heleny Rubinstein, albo lekki romans-kryminał Nory Roberts "Bezwstydna cnota".
Sony super wygrana! Gratuluję i zazdroszczę :)
Iguana biedaku wiem o czym piszesz.Ja w pierwszej ciąży z córką wymiotowałam prawie do końca.A efekt tego był taki,że przytyłam tyko 5kg! Na szczęscie córa miała ponad 3kg.A hemoglobina z każdym idzie mi w dół i u mnie branie żelaza to już standart w ciąży :dry: Teraz utrzymuje mi się na poziomie 6,9.
deli rzeczywiście dziwna postawa tej koleżanki z pracy ::baffled:
die_perle u nas meblościanka złożona.A ja mam już dość.Niby pierdoły,ale końca nie widać :confused:
Antiope moje kondolencje :-(
Rajani mój młodzieniec upodobał sobie wczoraj kopanie po pęcherzu,więc wiem co czujesz.Dziś boli mnie lewa pachwina,że ledwo łażę :szok:
agnieszkaala uszy do góry.Jak nie ten fotelik,to bęzie inny, i na pewno jeszcze odpowiedniejszy ;-)
pannacota zaszalałaś z tymi porzeczkami jak ja przedwczoraj z malinami. Wiem co to znaczy ból plecków.A do tego jestem tak obdrapana jakbym z kotem walczyła :-D
zabka no właśnie ja zauważyłam u siebie też czeste twardnienie brzucha i również się tym niepokoję,bo biorę po 3 magnezy dziennie (na skurcze łydek) i to nie pomaga.Ja mam wizytę we wtorek i też muszę uzbroić się w cierpliwość.Nie podoba mi się to,bo w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam leżenie własnie przez twardnienie brzucha i skracanie szyjki :no::-(

A ja przed spaniem jeszcze coś naskrobie :)

Aniula moje coraz częściej i coraz mocniej dają o sobie znać;) czasem mi sie wydaje ze ciagle stukaja w brzuch:) a jak chce je nagrać to cwaniary sa grzeczne ;)

Kamea u mnie postanowione pranie w weekend:) chyba ze pogoda sie zepsuje;) a co do spania to najbardziej sie śmieje jak moja mama mówi dusisz Marysie, dusisz Antosie xD chyba na stojąco bede spać ;)
Co do papierkow to trzeba zawsze 3razy sprawdzać. My byliśmy w urzędzie załatwiać to nazwisko i wklepala babka do kompa ze dzieci bedą nosić nazwisko moje a nie S...dobrze ze szybko to wypalalismy;)

Co do książek ja czytam horrory i fantasy:) ostatnio moim ulubionym autorem jest Graham Masterton ;)

Kamcia!!!!!! No jak to przez płot?! Oszalalas?? Ehh lanie Ci sie należy od męża:p

Die ale miałas fajnie!! Aż zazdroszczę takiego kochanego męża :)

Iguana30 ja robię sama!:) zazwyczaj dodaje jednego buraka jedno jabłko i marchewke lub zamiast jabłka kiwi czy czasem brzoskwinie lub pomarancze:) wszystko w sokowirowce i powiem Ci ze pije wielki kufel takiego soku i jest pycha :) zwłaszcza z kiwi:)

Ok jeszcze skok do łazienki na siku i spać :)
DOBRANOC:*

dzień dobry z rana- melduje się - wykrakałam noc miałam do dupy..ale to moja wina raz ze się obzarlam jak swinia..po tej wloskiej pizzy mnie suszylo jak na sacharze to jeszcze niewiedziec czemu wpadłam na pomysl coby zrobić eksperyment i spac bez rogala (znaczy wiem czemu- bo jest tak goraco ze uznałam ze dotkowy material w łozu to zbytek) i niestety bez rogala...z susza i upale masakra....nad ranem wymieklam poszlam po rogala i jakby mi ktoś w potylice trzepnal od razu oczy się zmaknely i już dospalam intensynie niedostatki z prawie całej nocy...także bez rogala ni chu chutki!

jade szybciorem do centrum- zgapiłam się a jutro sobota przyjezdza szwagierka z mezem i swoja gromada dzieci..w lodowce swiatlo..ale tym się zajmie małż...oprócz tego ze siostra meza wpad ana chawire (coprawda wapdaja i wypadają- bo jada nad morze i zawsze wtedy o nas zachaczaja- śniadanko bla bla bla obiadek i dlaje w trase) to jeszcze jutro moja koleznka ma urodziny- znaczy party urodzinowe- w stylu disneja! trzeba się przebrać...chyba się przebiorę kuwa za urszule z arielki bo tylko ona z postaci disneja ma taki wielki bęben! ale co najważniejsze....musz ekupic skarbonke- w sesnie swinke halinke- bo kolezanka zasugerowala piniazki w prezencie- i ja jakos nieprzywyklad do dawania na urodziny pieniędzy dla mnie to dziwne..ale w Niemczech praktykowane z dziwnym powodzeniem...ale to preznet dla niej wiec ona ma się cieszyc a nie ja- aczkolwiek no niewyopbrazam sobie ze jej dam kase w kopercie bo to głupie - wiec wymyslilam ze jej wsadze po drobniakach do swinki Halinki :D tylko zapomnialm jej kupic wiec musz eteraz jechać poki jeszcze wmiare chłodno...zjadłam jajecznice z 3 jaj na snadanie coby z sil nie opas i pedze- jakw roce to się odezewe....aaaaaaaaaaaaa j w poniedzialke co anjwazniejsze wraca me dziecko z wakacji- w końcu- i musz ezakupic dla nie akwarele paier pod akwarele i nowy asortyment malarski :) na przywitaniowa niespodziewajke:D wczoraj doslzy moje pizamy do polski i mojedziecko wydlo recenzje o nich- "mamo ta rozowa jest jak dla starej babci ale może być tylko chyba się popsula bo cycka można odpinać a ta druga jest bardziej taka seksi wiesz??"
also będę seksowan babcia w szpitalu jak se naloze dwie na raz :D lece cmoki

Witajcie Kochane!
pies wybiegany, śniadanie zjedzone. Ogarnę sie i jadę zrobić mordologię i analizę moczu. Moje autko ucieszy sie ze w koncu je odpalę. Muszę zapytać jak to jest z tą próbką - czy ona koniecznie musi być z całej nocy, bo nad ranem to nie bardzo mam co oddać po nocnych wizytach w kibelku. Nie macie z tym problemu? Przepraszam za dosłowność :-)

Później poczytam co naskrobałyście.

Witam porannie,

Ja kurcze znowu po nieprzespanej nocy, dlatego wstalam bladym switem powiesilam pranie, reszte poprasowalam, rozladowalam zmywarke, wzielam prysznic i teraz siedze i pachne. Za chwile jeszcze do urzedu musze skoczyc i na jakies zakupy, bo oprocz swiatla jak u Die mam jeszcze ketchup. Dziecie wraca mi dzis od tesciowej fajnie by bylo gdyby moglo cos zjesc.

U nas uaplow ciag dalszy, nie ma juz czym oddychac. Nienormalne jak na Be.

Zabka ja to pije litrami i wydalam litrami wiec nie pomoge. Jedynie mnie nigdy nie mowili ze musi byc z pierwszego porannego strumienia. No ale tu czesto gesto trzymaja sie innych zasad.

Tez teraz czytam "50 twarzy Greya" i to raczej nie jest nic z kategorii "lekkich, latwych i przyjemnych". To raczej taki lzejszy sado-masochistyczny erotyk, reklamowany jako super bestseler. Jakos nie dopatrzylam sie tam niczego nadzwyczajnego, ale pewnie tez inaczej czyta sie po polsku, a inaczej w obcym jezyku.

Milego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,
Iguana ja sobie zrobilam taki zakwas zburaków:buraki,marchewka,pietruszka,ziele ang, lisc laurowy i to do sloika ikilka dni ma postac. Smakuje jak woda z kiszonych ogórków. Niema szałusmakowego, mam tylko nadzieje,ze wyniki mi się po tym poprawiaja. Można tez zrobicsok normalnie w sokowirówce, wtedy powinien mieć słodkawy smak.
Persefona w sumie dobrze, ze nie kupiliśmy bo terazuznaliśmy, że najpierw trzeba Starszej pociesze kupić bo ju ż wyrasta, a maluchowikupi się w przyszłym miesiącu. Dla Ali fotelik jest pilniejszy.
Paulinek witaj w klubie, ja też dzisiaj nie wyspana. Po wczorajszymsprzątaniu i robieniu przetworów ból kręgosłupa i drętwienie nóg nie dało mispać.
Zabka ja daje taki mocz jaki mam:-D Tzn z rana,ale w nocy sikam więc nie jest on całkiem z nocy.

Ja dzisiaj marudna i zmęczona w wyniku nie przespanej nocy. Jeszcze Ala od rana fochy stroi i mi ciśnienie podnosi.
Dziewczyny mam w planach zrobić dzisiaj nalesniki. Poproszę jakiś przepis, bo moje nigdy mi za dobre nie wychodzą:a to twarde, a to rozlatujące się itp.

Do góry