reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Hej Dziewczyny,

u nas z remontem bardzo do przodu. Wczoraj pan Kazio założył z tatą panele, dzisiaj przyjdzie zrobić poprawki, trzeba też wymienić wywietrzniki, naprawić okno, wstawić resztę mebli.

100_6326.jpg

A wczoraj wieczorem dopadła mnie okropna kolka jelitowa, aż mnie krzyż bolał i ledwo mogłam chodzić. Mama zrobiła mi masaż, pomógł niestety chwilowo. W nocy przyszedł do mnie kocurek Freddie i położył się za plecami i wygrzewał mi obolałe miejsce. Szok, ale gdzieś czytałam, że ponoć zwierzaki wyczuwają stan zdrowia swojego właściciela. Potem przyszło mi do głowy, by wziąć nospę, bo już nie wytrzymywałam i niedługo z prawej strony zaczęło mi burczeć w brzuchu i ból minął jak ręką odjął. Udało mi się zasnąć, a gdy po kilku godzinach obudziłam się do łazienki, zobaczyłam, że Freddie spał między moim brzuchem a wewnętrznym brzegiem motherhoodowego rogala. :-) Jak się poruszyłam, zaczął mruczeć maluchowi.

Załączniki

• 100_6326.jpg
    100_6326.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 43
Witam,

Die uśmiałam się z Urszuli hahaha :)
Paulinek "50 twarzy Greya" przeczytalam 3 części i to akurat po zabiegu wiec miesiac było bez bzykania i ta książka bardzo bardzo mnie wciągneła :p

Dołączam się do nieprzespanych nocy... wszystko było dobrze dopóki córka o 2 w nocy do mnie nie przyszła... pokładała się na mnie, zabierała poduszke.. do tego mąż strasznie chrapał...w końcu o 3,30 poszlam spać do pokoju córki szkoda tylko ze ona jak sie obudziła przed 6 to od razu wstala i mi kazała wstać o_O
Tak swoja drogą dopada mnie chyba depresja ze zmeczenia, niewyspania, wszystko mnie boli, chce mi sie płakać :( mam nadzieje ż emi to przejdzie.... Założyłam dzis sukienke to wyglądam jak maciora z tymi cyckami :((( tragedia

Rano odkurzyłam, zrobiłam zakupy wiec oprócz światła już jest full na kilka dni :) wstawiłam ziemniaki (tak pozniej bede odsmazac) i wstawiłam pranie... moze jak sie wszystko pokonczy to zdarze wyjsc jeszcze na ogródek z młoda....

Dzień dobry:)
Ja późno wczoraj szlam spać, dzis małe od samego rana impreza w brzuchu w końcu piątek ;) moja znajoma urodziła wczoraj druga pare bliźniąt:) oboje przeszło 3kg i rodziła SN!!!!
Dzis leże i leże i sie nudze i nic nie robię :) kurde mam tak straszne dziasla w ciazy ze właśnie jem chrupki, złe ugryzlam i z dziasla krew sie polała :/

Die wspolczuje nieprzespanej nocy:* ale dobrze ze rogal pomógł:) ja muszę kupić rogala do karmienia takiego medium size ;) nie szalej przy zakupach bo znowu od męża bure dostaniesz :p co do imprezy przebieranej ja bym sie chyba przebrała za slonika jumbo :p albo za pumbe z króla lwa :p
Hahaha opinia córki bardzo cenna :) hahaha widać ze ma gust po mamie:)

Zabka26 mam nadzieje ze wyniki bedą ok:) co do badania moczu to ja sikam z dwa razy w nocy i po prostu daje ten ranny mocz :p

Paulinek wspolczuje nie przespanej nocy. U mnie lodówka pełna więc mogę coś Ci wysłać ;) co do tej książki o której piszesz jakoś nie przypadła mi do gustu... Miałam ka w ręku w empiku ale po przeczytaniu opisu odlozylam i poszłam na dział z książkami Mastertona ;)

Agnieszkala moj przepis na naleśniki jest taki: szklanka mleka, szklanka wody, 2jaja, 250g mąki, troche soli i cukru no i łyżka oliwy:)

Joanna153 no faktycznie remont idzie błyskawicznie:) ale to dobrze bo czym szybciej tym lepiej;) wspolczuje boli:/ dobrze ze kicia przyszła sie przytulić:) koty ogólnie wyciągają reumatyzm a ich mruczenie uspokaja:) moja kicia lubi spać przy moim brzuszku a małe jak ja czuja to zaczynaja sie wiercic;) pewnie czuja ciepelko kotka i słyszą mruczenie:)

Dzaga przytulam :* a córka cwaniara;) Ona do Ciebie może sie wgramolic ale wara od jej łóżka :)
Ehh ja zalozylam wczoraj długa kiecke i tez sie tak czułam:/ do tego S powiedział ze skoro taka sukienkę zalozylam to tak wyglądam :/

Agnieszka dziekuje zdrowko juz lepiej. Goraczki nie mam i wracam do swiata zywych. Nie chce dzis jeszcze co prawda ruszac sie z domu wiec lezakuje. Jutro pewnie kolo poludnia pojde na przelozona wizyte do ginekologa. I moze maly wypad do kina na Iluzje trzeba bilety wykorzystac.

Dzaga... Mi tez sie chce plakac tez z ciaglego obolenia niewyspania i wogole jak pomysle ze tak naprawde lada moment zycie zmieni sie w 360 stopniach to jedna mysl jak to i kiedy zlecialo i plakac mi sie chfe.... I czemu?:o ehhh.

Kurde tak sie mowi jeszcze tylko to trzeba kupic i to i koniec... G... Prawda. Wydatki teraz konca nie beda mialy.
Niby lozeczko juz mam, przewijak, wanienke wozek zaklepany i w sierpniu trzeba doplacic 280 i go odebrac to i tak duzo do kupienia :o
Torba do wozka, recznik, akcesoria typu rozyczki szczoteczka do wloskow, kombinezon na zime do tej pory nie wiem gdzie jakis porzadny i niedrogi upolowac... Ahhhh.

Nat moj maly tez mi sieje spustoszenie w brzuchu od rana. Zjadlam kanapke z nutella i glodna nadal jestem... Grrrr.

Natalie tez mi przyszła do głowy Pumba z Króla Lwa :) bardzo lubie tą postać bo jest zakręcona i śmieszna :D

strasznie mi sie brzuch napina od rana, pomimo no spy i magnezu jest to uciazliwe i sie wyprostowac nie moge ;/ no pralka zaraz sie skonczy i brykamy na dwor...

Dzaga to ja cie podziwiam ze wchlonelas cala trylogie. Mnie by raczej rozbudzila niz uspokoila:-D Oj te hormony, chyba niewiele da sie na nie poradzic. Od czasu do czasu tez mam takie chwile ze chetnie bym sie poplakala, albo wyzyla. Odpocznij troche!

Nnatali a ja z kolei nie przepadam za fantastyka. To wyslij mi cos dobrego, bo jakos po tej porannej zaprawie len mnie dopadl.

Rajani mysle ze i tak wszystkiego nie da sie przewidziec i kupic, ani za wczasu ani na zapas. Widze jednak ze i tak prawie dopinasz wyprawke. A ja nie wiem czy wogole bede kupowac kombinezon jako taki. Zreszta nie wiem nawet jaki rozmiar. Jak bedzie potrzebny to poprostu skocze do sklepu lub wyczaje w internecie. Jak zdrowko?

Cześć dziewczyny!

Ja tak na szybko wpadam pochwalić się jaki mnie dzisiaj zaszczyt kopnął. Postanowiłam wybrać się na zakupy do tesco. Na dziale mięsnym jak zwykle kilometrowa kolejka i tylko jedna kobieta obsługiwała. Stanęłam sobie na dziale z serem bo nikogo nie było, nagle patrzę a kobieta z mięsa idzie w moją stronę... ludzie zaczęli się oburzać a ona: "Chwileczkę muszę panią w ciąży obsłużyć". SZOK:szok: Spojrzałam na tych ludzi i aż mi się głupio zrobiło, ale z drugiej strony było mi niesamowicie miło :-D

Spadam robić obiadek , później was poczytam.

reklama
Paulinek no własnie mnie rozbudziło... i czekalam aż bede miec zielone światło i akurat to wypadło na dni płodne i zmajstrowaliśmy drugą córe hahaha nie wiem nawet kiedy musialam sobie odbić ten miesiąc hihi :D

uciekamy na dwor...

Do góry