reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
rajani zdrówka !!! ja byllam chora po porodzie przy karmieniu mlodej i tez tylko na apapie wiec wiem co czujesz :/

ja tez pol dnia przelezalam bez sił powinnam wyszorować prysznic bo juz mi sie słabo robi jak na niego patrze a inedawno sprztałam .. teraz troche lepiej wstawilam golabki bo kapusta jeszcze ciut twardawa ...

co do porodu teraz juz sie nie stosuje lewatywy chyba ze na życzenie pacjenta :)

Pietrucha Kochana dziękuje ze napisałaś do Nas!!! Tule Cięmocno!! Życze spokoju!
Die M miał racje. Musisz przystopować i usiąść na d…;) Pyszny podarunek dostałaś, zjadłabym:p Ide do ogródka po porzeczki a co:D
Ewelinkowska wszystkiego najlepszego Kochana!!!!
Deli gratuluje studniówki! U mnie już po.
Pannacota może z czarnych porzeczek sok, a z czerwonychkompot? Ja taki mam plan. Z wiśni planuje sok i kompot zrobić(na zimę).
Zabka witaj. Ja tez z okolic Lublina, do Lbna chodze dolekarza i zamierzam tam rodzić. Co do ruchów to mój też jak się rusza to brzuchcały skacze.
Kamcia u Nas własnie wyprzedane chusteczki, ja poszłam wpiątek i już nie było.
Joanna84 takie gesty u chłopa trzeba doceniac bo się zniechęci.Mój jak mi zrobi herbate czy masaż to czeka na pochwały nawet:D
Aniula ja w pierwszej też nie miałam zaufania,ale w tejjestem bardziej niedołężna więc z braku laku będzie musiał mi pomóc.
Natalie jak czujesz się zmęczona to leż i odpoczywaj! Od Ciebie 2 szkraby zabierają energie więc tym bardziej możesz mieć gorsze dni.
Rajani dużo zdrówka!

Die nie mam pojecia ale tak podejrzewam. W sobote bylo bardzo zimno i padal deszfz a ja wycieczke sobie zrobilam poza Lodz do wozka i moze wtedy cos mnie zlapalo. Niby kurtke mialam ale na nogach mialam balerinki i bylo mi w nie strasznie zimno.

Nawet nic nie jem bo nie mam ochoty :-(

Agnieszkaala a czy jest możliwość na zamieszczenie przepisów na stronie z przepisami? Wiem, że każdy daje inaczej cukru i wolałabym coś sprawdzonego niż te przepisy z internetu... Sok to bardzo dobry pomysł :)

Rajani jedz dużo owoców, to naturalne witaminy, może będziesz akurat na nie miała ochotę. Chociaż wiem jak to jest jak się nic nie chce... Współczuję grypy :( dobrze, że jutro do lekarza. Tulę...

Rajani jak to grypa faktycznie to nie bierz żadnych leków to szybko minie... ja w styczinu miałam grype i 3 dni minelo maz sie meczyl dłuzej bo brał leki... o_O tak mi lekarz doradził i faktycznie się sprawdza......

hej dziewczyny:)
nie pisalam od piatku, bo tak jak wiekszosc z was jakas oslabiona jestem:-(
aniula super, ze wyniki dobre, ja pewnie pofatyguje sie zrobic badania w czwartek, chociaz mi sie nie chce, bo mam zrobic test obciazenia glukoza i juz mnie mdli:szok:
die ja po zakupy to tylko autem, i w zaprzyjaznionym spozywczaku robie, z dostawa do tego auta. a chlop mnial racje, ze dal obsuwe. mam nadzieje, ze lozysko po tresciwej rozmowie zbierze sie w troki i powedruje wyzej:tak:
ewelinkowska 100 lat!!!:-)
co do golenia, to ja przed naturalnym sama sobie kopleksowe zapewnilam, nie chciala co by polozna mi je zafundowala, gdyby trzeba bylo naciac krocze.
przed cc tez sie wygolilam na zero, bo u mnie w szpitalu gola wzgorek lonowy do cc i nie chcialam wygladac jak przepraszam, ze uzyje tego slowa zjeb;-)
natalie ja tez jakas wypompowana jestem, caly dzien spedzila bym w lozku nawet tv nie chce mi sie wlaczac:szok:
rajni mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej i nie bedzie tzreba do lekarza isc. odpoczywaj kochana

pietrucha, tak jak juz pisalam mam nadzieje, ze szybko odnajdziecie w sobie spokoj, tego tobie i twojemu mezowi zycze z calego serca

a ja wsobote bylam na tych srebrnych godach i sobie miejsca znalezc nie moglam. jakos mi nie wygodnie bylo:-(
cala niedziele przelezalam w lozku, korzystajac z okazji, ze siostra m. zabrala dzieciaki.
a wczoraj moj tesc przniosl dzieicakom 6 tyg. psiaka, i mam teraz dziecko w domu. naszczescie psina grzeczna i czysta, jak wstanie to ja wysadzami zalatwia swoje potrzeby na dworze, a dzieciaki maja radoche na calego
a oto lumpek:-) SNC00097.jpgSNC00099.jpg

Załączniki

• SNC00097.jpg
    SNC00097.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 31
  • SNC00099.jpg
    SNC00099.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 24
Dzaga dlatego wole unikac lekarza bo szczerze mowiac od poczatku ciazy sie z nimi borykam. A ten apap biore dlatego by glowa i miesnie choc na moment przestaly bolec :-( wlasnie mam ochote na arbuza biale winogrono czy banana bo chleba nie tkne :-(

reklama
Witajcie kobietki. U mnie też dziś latany dzień. Zrobiłam 3 prania, narwałam malin na dżemik i wiśni na winko :-p Łobuziak mój dwuletni szaleje - jak codzień :sorry2: a córa się chodzi i pyta czy pomaluję jej paznokcie - och te baby :-D
osa_24
ja wczoraj byłam na ohydnym teście glukozowym. Bleeeee. Jeszcze przed snem odbijał mi się ten cukier :baffled:
pietrucha dobrze, że myślicie pozytywnie. Staś na pewno na was patrzy z góry. Dobrze,że się do nas odezwałaś.Ściskam
Rajani na przeziębienie jest specjalny syrop dla ciężarnych - *spam*.
aniula99 lewatywa nie jest obowiązkowa, a golenie krocza-raczej tak,bo to w razie nacinania.Położna jednak robi to bardzo szybko i sprawnie.Nie ma dyskomfortu.Przynajmniej w moim przypadku tak było.
joanna153 ja też łykam żelazo.Miałam poczatkowo Femibion vita fer - niestety jest akcja,że brakło w hurtowniach,więc przepisała mi ginka jakieś inne, po którym okropnie się czułam.Teraz biorę Femiferal i dowiem się we wtorek na wizycie czy skutkuje.
ewelinkowska najlepsze życzenia!
die perle ależ zakupów narobiła... Uważaj kobieto,bo teraz dźwiganie może narobić szkody.U mnie takie dźwiganie z synalem spowodowało skracanie szyjki i leżenie od 26 tyg :/
zabka u mnie też było od razu 75g glukozy ale rozlane na dwa kubeczki jednorazowe :/

Tak tu wcześniej mało zaglądałam przez tą naukę,że zapomniałam pochwalić się, iż na połówkowym USG pokazały nam się klejnoty, więc będzie SYNUŚ - Marcel :tak:
Co do kombinezonów - udało mi się w lumpku wyhaczyć taki misiowaty 0-3miesięcy :) Słodki jest i na pewno się przyda :)
Ja studniówkę miałam 9 dni temu.Też nie zauwazyłam:zawstydzona/y:
A co do zwolnienia - ja mam je w KRUSie.I jestem na nich wściekła:crazy:.Przysłali mi dziś informację,że mi nie wypłacą,bo mam nie opłaconą składkę za III kwartał (gdzie płatność jest do osatatniego lipca,a zwolnienie mam do 20.!).Chamy jedne!:wściekła/y:

Do góry