reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Witam!!!
Miało być dziś pięknie i ciepło, 26 stopni a tu ponuro, bez słońca i wieje :-( ja chcę już ciepełko, może jutro zapowiadana pogoda się wreszcie sprawdzi i będzie słonecznie. Dziś mam w planach dzień lumpeksowy, pochodzę może coś fajnego kupię. A na 17 wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że wszystko jest ok. Wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu i na moje oko jest ok. Bałam się badania moczu, bo ostatnio wyszła jakaś infekcja, ale brałam jakiś antybiotyk jednodniowy plus urosept i teraz jest chyba ok :-) Czy golenie do porodu to standard w każdym szpitalu? można się nie zgodzić? pierwsze dziecko rodziłam nie w Polsce i tam nikt mi nic nie golił, ani lewatywy nie robił. Tam lekarz jak miał mi brzuch zbadać to 3 razy pytał czy może.

deli80 muszę wypróbować sposób z lusterkiem, dziś mnie to czeka :-) ja też tylko na wizyty, ale nie wiem jak to będzie na koniec.
agnieszkaala ja w pierwszej ciąży tez myślałam, że pozwolę M. żeby mi pomógł w goleniu ale nie zdecydowałam się. Jakoś nie do końca miałam zaufanie, swoja ręka to swoja :-)
paulinek ja tez, podobnie jak die_perle po pierwszym porodzie nie słyszałam o diecie kobiety karmiącej, jedynie z gazet i książek polskich. Na porodówce w Anglii było pyszne jedzonko, łącznie z tostami pieczonymi rano, kawą, rybką smażoną i deserami. Też jadłam wszystko na co miałam ochotę, ograniczałam jedynie kapustę. Jak miałam ochotę to nawet KFC i pizzę zaliczałam. Córcia bez kolek i uczuleń przeszła okres niemowlęcy.
die_perle współczuję zgagi, walcz z nią jak tylko się da. Niestety nie mogę Cię pocieszyć, z tego co wiem zgaga utrzyma się do końca, tak moja szwagierka miała. No chyba, że nie u każdej. Ja życzę Ci żeby przeszła. Nie dziwię Ci się, że wkurzył Cię wypis, jak można tak okłamywać pacjentów, jaki cel w tym mają, tłumaczyć pewnie im się nie chce i tyle. Przesada!!! I dobrze, że dostałaś zrypki od męża, miał rację. Oszczędzaj się kobieto!!!!!
villandra8 no niestety wesołe miasteczka to teraz lipa na całego, ale kolorowo jest więc dzieci przyciąga. Ceny kosmiczne, stan urządzeń pozostawia wiele do życzenia, wszystko skrzypi, że strach jeździć. Byłam z córką w niedzielę i jechała na ciuchci, koszt 10 zł, ale ona za mała na jazdę samej więc ciocia z nią pojechała i trzeba było kolejne 10 zł zapłacić, porażka!!!!
zabka26 witam na forum!!! szybko się odnajdziesz, bo dziewczyny naprawdę są super!!!
ewelinkowska długa droga przed Tobą, ale dasz radę. W pierwszej ciąży dwa miesiące przed porodem jechałam 1400 km i sama się zdziwiłam, że tak dobrze zniosłam podróż. Więcej przystanków na siku i rozprostowanie kości i będzie dobrze. STO LAT!!! spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania życzę!!!! Zazdroszczę Ci tych 28 lat, u mnie w sierpniu 33 stuknie:-)
Paulinek fajnie, że będziesz miała już męża przy sobie, ja niestety jeszcze prawie 2 miesiące muszę czekać :-( Razem jest łatwiej, tym bardziej teraz jak coraz ciężej nam jest.
persefona zazdroszczę Ci, że już jesteś po tej glukozie, pamiętam z pierwszej ciąży, że nie było to przyjemne, a niedługo czeka i mnie to badanie. Współczuję Ci tych ataków i szpitali. Oby już więcej się nie powtarzały.

reklama
Kamcia no właśnie podejrzane bo nic nie chce, chyba ?! :szok: w 6 pak z pampersa też się zaopatrzyłam
aniula z tego co wiem to w Polsce golenie jest obowiązkowe tzn. jeżeli sama tego nie zrobisz, to ogoli cię pielęgniarka :>

Witajcie Dziewczyny :)

dzisiaj rusza u nas remont pokoju, który przerabiamy na pokoik dziecięcy. Dużo będzie roboty, bo będziemy ocieplać ściany.
O, naprawdę trzeba się wydepilować przed porodem? Ja już mam problemy ze strefą bikini - nie widzę jej :D, ale mój facet powiedział, że mi pomoże w tym. :> Boję się tylko, że mnie zatnie.
Jutro jadę na usg 4d, ale wczoraj badania wykazały, że wszystko jest dobrze, więc liczę na to, że wszystko będzie w porządku. Trochę morfologia słabsza, ale jestem po infekcji, muszę zacząć żelazo brać.

ja już po odwiedzinach- moja szlona kolezanka przynioslaq mi w prezencie...nie wroc...przyniosła grochowi w prezencie cala siate owoców- jagody, maliny, agrest, pozeczki, truskawki! no szalona jedna :)

zabciu co do ruchow- u mnie to samo groch tam fika koziołki z dnia na dzień coraz intensywniej - jednego dnia wieczorem na badaniu usg był glowa na dół , na drugi dzień z rana na badaniu usg już dupka na dól- kreci się wierci kopie przesuwa przelewa:) ma czkawkę- strasznie bujne zycie tam prowadzi- a najbardziej się uaktywnia jak leze w wannie:D

aniula udanych łowów lumpeksowych :) no i kciuki za wizyte!!!! co do golenia w Polsce- to ja pierwsze dziecko rodziłam w Polsce- i mnie nie golili - nie było czasu- ale niewyrazilabym zgody. z tego co wiem zgodnie z "przepisami" ujętymi miedzy innymi w zapisie "rodzic po ludzku" jest napisane ze bez zgody kobiety nie mzoan poddawac jej zadnym zabiegom- zwłaszcza jeśli nie ma to wpływu na stan zdrowia i zycia- a golenie cipki to chyba nie przesadza o zyciu i zdrowiu imo??? a tutaj znalazlm taki art. nt. golenia krocza i lewatywy- jest fajny bo zdaje się być bezstronniczy omawia plusy i minusy obydwu zabiegow- co pozwala przeanalizować to jaka decyzje podjąć- bo decyzja należy do rodzącej! Lewatywa i golenia krocza przed porodem jako własny wybór rodzącej - informacje dla pacjentek. - Artykuły - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
z ta zgaga jakos przezyje:p chyba:p

joanna_84 według nowych standardów golenie nie jest obowiązkowe. Ja nie ogolona czuła bym się nie komfortowo, wiec poproszę D, żeby mnie wcześniej ogolił. Lewatywę też chcę mieć, ale to by było na tyle dodatkowych zabiegów.

die_perle dzięki za linka

Hej!
wpadam powiedzieć ze żyje. Sprawdzam co piszecie, wątek o wizytach cały czas śledzę zeby byc na boerzaco co z wami i maluchami ale ogólnie od kilku dno brak weny na cokolwiek, leże i oczu same sie zamykają, bliźniaczki coraz wiecej kopia i chyba coraz wiecej czerpią mojej energii bo mi cieżko i ciagle bym spała... Ale grzecznie słucham organizmu i jak chce spać to śpię bo inaczej chyba bym wysiadla.
nadrobie was jak tylko bede miała wiecej sił.
buziaki dla was:*

Ewelinowska wszystkiego naj naj...

No wlasnie tez mnie nikt nie probowal golic czy robic lewatywy, tu chyba to nie standard, swoja droga ze podobnie jak u Die bylo za pozno. Ale jesli juz to wole to zrobic sama ew poprosic meza. Co do lewatywy to wiem ze tej tradycyjnej nie robia, jedynie czopki i wstrzymanie sie od posilkow przed zaplanowana cesarka.

Joanna to maz zasluguje na pochwale:tak:

Kamcia dodam jeszcze ze pomyslalabym ze moj cos przeskrobal.

Aniula 2 miesiace to strasznie dluugo dla mnie. Na szczescie u nas to tylko dluzsze weekendy. Teraz nie bylo go 5 dni, a dla mnie to juz prawie wiecznosc. I wczoraj wrocil, a dzis juz do pracy i tyle mam pozytku:-(

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Tak jak nat od kilku dni mam zero weny i zero checi na wszystko. A od wczoraj czuje jakbym umierala. Bylam na miescie i juz sie wtedy zaczelam slabo czuc wiec wzielam taxi by dojechac do domu bo inaczej bym zemdlala a w domu sie zaczelo. Przy temperaturze 24 stopnie w mieszkaniu lezalam w bluzie pod koldra i kocem z dreszczami. Glowe do tej pory chce ki rozsadzic a oczy mnie pala. Plecy to juz jie wspomne ani lezef ani siedziec a miesnie calego ciala jakby mnie palily... Wiec umieralni dzien kolejny... Cala noc nie przespana az plakac sie chce. Dobrze ze iutro wizyta bo wydaje mi sie ze maly jest strasznie nisko i moze przez to tez mnie tak odcinek ledzwiowy daje popalic.

Witam nowa kolezanke na forum.

Ewelinka sto lat!

reklama
Do góry