reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

natalie ja mam dla corki białe łóżeczko co prawda juz jest wieksze niz takie dla malucha i jest ok... a ona tez z brudnymi rękoma potrafi sie złapać :)

a co zamowilas w smyku?? :)

reklama
karola fajnie ale pospałaś faktycznie długo :p
żabcia a u mnie dziś upalnie aż za bardzo
nnatalie fajne łóżeczko, ale jak sprzedający ma takie podejście to bym odpuściła, pochwal się zakupami!
Tosienka 3mam kciuki za obronę!
Landryna 3maj sie! zdrówka
koreczek jakie rogale? :szok: ja chce !!!

dzisiaj przeczytałam w necie że jako kobieta pracująca przed komputerem powinnam pracować max 4 godziny, a pracodawca ma albo zapewnić inne stanowisko a jak nie jest to możliwe to puszczać do domu z zachowaniem wynagrodzenia, ciekawe co by na to powiedziała moja szefowa ale na koniec ciąży może się do tego zastosuje, jeżeli faktycznie tak jest, na razie czuje się dobrze

pozdrawiam i miłego wieczorku!

Hej!!! kolejny leniwy dzień u rodziców, aż miło, a do tego pogoda się poprawia a jutro ma być już zupełnie cieplutko. Trochę mamie domek wysprzątałam i należał mi się odpoczynek.
Dżaga dzięki za info co o asparaginie, coś mi się ta nazwa kiedyś obiła o uszy.
szczęściara13 to leż leż i się nie dawaj położyć do szpitala, no chyba, że nie będzie już innego rozwiązania. Odpoczywaj jak najwięcej żeby nie bolało.
koreczek83 niestety na masaż męża nie mogę liczyć, bo nie ma go teraz prawie 3 miesiące :-( chyba, że znajdę zastępstwo :-)
joanna_84 pyszota czereśnie, zajadam się nimi codziennie, a nawet dwa razy dziennie
Wojniczanka_24 powodzenie na jutrzejszym usg!!!

Witajcie.
Landrynka leż, leż i leż i odpoczywaj. Ty jesteś teraz najważniejsza i twoje maleństwo, współczuję skurczy.
Koreczek takie pyszności co chwilkę robisz, a chuda jesteś. Gdzie ty to chowasz ;) Ja też mam fajne lumpy niedaleko, ale z racji że znów jakieś ciuszki po dziecku dostałam to muszę przystopować.
Natalii dobrze że w końcu zrozumieli. Ja chcę białe łóżeczko i nie obawiam się, będzie mi pasować do mebli w sypialni, bo też mam białe.
Wojniczanka witaj, coś mały się długo ukrywa przed mamusią. Powodzenia.

Mnie też spanie dziś dopadło, może to przez krzywą cukrową. Jutro się okaże jak przyjdzie wynik:-D

dzaga 3kaftaniki, 2pary leginsow i 4pary polspiochow:) jutro zrobię fotki razem z tym co dostałam od tesciowki i wrzuce na wątek zakupowy:)

joanna84 zapewnie skoro do tego czasu szefowa sie nie dostosowala do tego przepisu to pewnie byłaby niezadowolona. Ehh nie szanują ludzi niestety w zakładach pracy:/

nnatali z chęcią się podzielę zapraszam M jednak zrobił kalafiorka w cieście naleśnikowym mniam :-)

Właśnie czekam na odpowiedź od sprzedawcy z allegro ile chce za wysyłkę bo chce kupić kilka rzeczy i żeby wysłał kurierem :-)
Ale mam dzisiaj lenia jakiegoś jestem mega senna chyba coś z ciśnieniem dzisiaj.

Wróciłam z jogi, a tu w domu mega Sajgon, bo przywieźli dziś nie tylko materac, ale i łóżko (tzn. łóżka nie przywieźli, bo zamiast przywieźć na mój adres, tak jak było w zamówieniu, to przywieźli na adres zameldowania D; jego mama nie odebrała, bo nie miała kasy i D musiał sam jechać po to łóżko na sortownię paczek). D właśnie skręcił to łóżko, ale mieszkanie małe i z tym nowym łóżkiem, starym porozkręcanym i całą resztą wcześniejszego bałagany mamy tu Armagedon.

A joga muszę przyznać podobała mi się jeszcze bardziej niż poprzednim razem. Gdyby nie względy finansowe, to może nawet zaczęłabym chodzić 2 razy w tygodniu.

nnatalie cieszę się, że do Twojej rodziny wreszcie dotarło, że musisz odpoczywać. mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść do szpitala.

joanna_84 z tego co wiem, to prawda, że możesz pracować maksymalnie 4 godziny przed komputerem.

Witajcie dziewczyny. No taka pogoda jak dzisiaj to może być. Słoneczko ładnie świeciło, cieplutko, ale bez koszmarnego upału.

Dziewczyny czy Wam też tak mocno napina się brzuch? Wczoraj tak mocno mi się napinał, że zaczęłam się martwić. Dzisiaj było odrobinę lepiej. I tak już biorę fenoterol na te skurcze, a z nospą też nie chce przesadzac:eek:

joanna84 to udały Ci się zakupy! Wow! :)

Villa
ja się ciągle zastanawiam skąd Ty na te Twoje szaleństwa siły bierzesz! Ciągle na wysokich obrotach! Normalnie Armagedon;-)

Wojniczanko witaj :)

Paulinek
to ładny urlopik Ci się szykuje! Zazdroszczę :)

Dziewczyny ja ostatnio jak idę do lekarza to na karteczce w kalendarzu wypisuję sobie o co chce zapytać i na co receptę potrzebuję, bo czasami zagadam się z lekarzem i później zapominam o co mam pytać ;)

szczęściara w 31 tc można rodzić? Bardzo ciekawe...:szok: Waga dziecka to jedno, a rozwój wszystkich narządów itd. to drugie. Na oddziale dla wcześniaków byłą dziewczynka, która urodziła się z waga 2,5 kg w 32 tc. Wszystko było ok. poza jedną rzeczą. Mała nie potrafiła ssać. U dziecka odruch ssania wykształca się ok. 35 tc. Dziewczynka spędziła na oddziale prawie miesiąc - dopóki nie nauczyła się pić z butelki. Zresztą Kuba urodził się w końcówce 32 tc. i nikt nie mnie nie przekona, że to już "odpowiedni" czas!

karoola na to byczysz się na tym L4:-D

nnatalie
ja też miałam dla Kuby białe łóżeczko i nie było żadnych problemów z utrzymaniem czystości.

joanna
podejrzewam, że mało który pracodawca wie o tym przepisie, a nawet jeżeli wie, to go przestrzega... Jestem przekonana, że u mnie w pracy by to nie przeszło... :eek:

Dziewczyny gratuluję 100 dniówek! Az z ciekawości muszę policzyć ile mi dokładnie zostało;-)

reklama
cześć dziewczyny :-)

ciekawe kiedy przyzwyczaję się że nie trzeba do pracy wstawać...:-)
Kamea- ja mam to samo idę do lekarza i zapominam o co miałam zapytać
joanna-ja właśnie dlatego poszłam już na l4, jest taki przepis który mówi że ciężarnej nie wolno pracować przed komputerem dłużej niż 4h i tak naprawdę nie chodzi tu o samą pracę przed komputerem tylko o siedzący tryb pracy. U mnie nie było szans na skrócenie dnia pracy ani zlecenie innych zadań nie wymagających siedzenia więc poszłam na zwolnienie.
nnatalie- łóżeczko cudne szkoda że sprzedawca niezbyt kontaktowy :-) u mnie Teść wpadł w szał wybierania łóżeczek (ma zadecydowanie za dużo wolnego czasu:-D) i też ostatnio się zachwycał bo stwierdził że znalazł idealne dla Zośki łóżeczko, drewniane białe wiec musiałam go szybko na ziemię sprowadzić bo mimo że podobają mi się białe to my nie mamy w domu ani w sypiali ani jednego białego mebla więc wyglądało by u nas całkiem przypadkowo :-) a no i cieszę się że w końcu dotarło do twoich domowników że musisz odpoczywać...

żabcia i koreczek- same pyszne rzeczy gotujecie i pieczecie :-)

wojowniczka- trzymam kciuki żeby się pokazało, u mnie też dopiero na połówkowym zechciała się obrócić i ujawnić:-)

wczoraj wieczorem miałam jeszcze zajrzeć na forum ale powiem wam szczerze że masakryczny dzień miałam, tak mi się spać potwornie chciało że chodziłam po domu i szukałam miejsca gdzie by głowę przyłożyć :-D op poniedziałkowej wizycie u gina wszystko ok ale oczywiście dostałam skierowanie na krzywą cukrową heh a już miałam cichą nadzieję że mnie to ominie :szok: ale ponieważ następna wizyta dopiero za miesiąc to jakoś mi się nie spieszy do laboratorium :-) co do lumpeksów to powiem szczerze że kupowanie używanych ubranek dziecięcych szczególnie tych najmniejszych to jeden z lepszych pomysłów ludzkości :-)

dobra uciekam na śniadanie

Do góry