reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Dzień dobry :)

Ależ mamy dziś piękną pogodę, słoneczko, cieplutko...zaraz idziemy z Mężykiem na spacer :)

Miłej niedzieli!!

Natalii poczujesz i pod koniec to będziesz miała dość kopniaków i wpychania części ciał pod żeberka :-)

Rajani trudno opisać ruchy dzidzi, ale za niedługo będziesz pewna czy to to :-)

Ja mam łożysko tez na przedniej ściance w pierwszej ciąży też było na przedniej i Oliwię i tą dzidzię czuje dość szybko. Z Oliwii był większy łobuz ta dzidzi to raczej do spokojnych należy. Nie ma reguły kiedy ją/go czuje. No chyba, ze w autku jedziemy to w środku normalnie wesołe miasteczko.

Kończe robić obiadek i zaraz idziemy do babci, bo dzwoniła :-).

My wrócilismy z Georgs Garten bo byliśmy oglądać maratończyków u nas dzisiaj wieli maraton biegł..potem sie pogrzałam na sloneczku patrząc na łabedzie i gęsi, poszlismy też do ogrodów królewskich bo rododendrony zaczeły kwitnąc:) to taki ogród botaniczny- od razu zaciagnęłam meza i córe nad bagno bo tam jest swietna laweczka w sloneczku w takim zaciszu wśród pięknej roslinności - a tam wieeeeeeeeeeelka niespodzianka! żaby koncert dawały- a Groch jakby słyszal bo taki sie aktywny zrobił- żaby rechotały Groch podskakiwal slonko grzało mąż z aparatem latał za ptactwem wodnym i żabkami a Młoda za nim:p potem pojechalismy na lody dla ochłody, potem dodomku na obiadek- mąż zrobil- zjedlismy a teraz sjesta. Ja sie wyleguje w sypialni z Pipką u boku , Młoda przed tv, mąż tez- ale zaraz jadą na wycieczke rowerową a ja sobie włącze jakiś film i bede pakowac paczuszki ze slodyczami do szkoły dla Oliwii z okazji jej urodzin:)

Witam dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień .
osa_24 chciałam się Ciebie spytać jakie tabletki brałaś i co powiedział Ci lekarz ? Ja po 4 latach brania anty zrobiłam tydzień przerwy ( córka była chora i nie miałam jak jechać do lekarza po receptę ) więc po tygodniu wykupiłam receptę i oczywiście test ciazowy . Test wyszedł negatywny i cały miesiąc brałam anty . I ku mojemu zdziwieniu nie dostałam okresu więc poszłam po test i wyszedł pozytywny . Jak poszłam do lekarza to pani ginekolog była bardzo zdziwiona i powiedziała że nie miała takiego przypadku bo bralam logest dwu skladnikowe i ona nie wie jak mogły wpłynąć tabletki na ciążę . Miałam robione badania prenatralne i wszystko ok ale cały czas mi mówi ze nie wiadomo co będzie dalej . Więc napisz co tobie lekarz powiedział .

Dzień dobry

My już w domku :( na wyjeździe było super, mały się dotlenił, ja odpoczęłam i naładowałam baterie :)

martOocha
A! GRATULUJĘ DZIEWCZYNY! Super,że się już uspokoiłaś :) Ja pamiętam,że w pierwszej ciąży latałam jak z pieprzem do lekarza do 20tc aż nie zaczęłam czuć regularnych ruchów :)

wenus018 to mamy dziecitylko z 16dniową różnicą :) Jak u Was z mówieniem?

villandra8 super,że mały sam zrezygnował :) Przynajmniej jeden problem z głowy,bo nie było problemu z odstawieniem :)

nnatalie04 mam nadzieję kochana,że niedługo będziesz mieć lepszy humorek :) A Ty kochana masz nakaz leżenia,bo ja nie w temacie :(

Gusia166 moja koleżanka zaszła w ciążę podczas brania tabletek anty. Jest teraz w 32tc. Ona pominęła tabletkę tylko o kilka godzin,bo zamiast ok 7 wzięła ok 15 i okazało się,że zaszła w ciąże. W momencie zrobienia badań prenatalnych i połówkowych lekarz uspokoił ją,że wszystko ok, dzidzia jest zdrowa i powiedział aby się nie zamartwiać. Jeśli u Ciebie jest wszystko ok to myślę,że szkoda się stresować i myśleć negartwnie bo szkoda nerwów,a w niczym nie pomogą! Na pewno będzie wszystko ok!

Dzień dobry :-)

Melduję się że u mnie wszystko w porządku żyję i mam się świetnie heh wczoraj byliśmy na grillu ojadłam się kiełbachy, karkówki i boczku z grilka i poczułam jak Okruszek się rusza chyba był happy z tłuściutkiego jedzonka :-)
Dzisiaj dzień minął super byliśmy na car boot'dzie pół dnia słoneczko super przypiekało później po zakupkach posiedzieliśmy na trawce odpoczęliśmy na łonie natury :-)
Teraz czekamy bo znajomi mają do nas przyjechać posiedzieć więc reszta dnia zleci a potem zapewne padnę spać bo już jestem zmęczona straszliwie.

Takhisis ja tez mialam takie silne przeczucie w pierwszej ciazy ze bedzie synek i sie sprawdzilo. Teraz tez tak czuje.

Vilandra w sumie to nie wiem czemu mnie te 2 kg martwia, tak jakos nie moge sie pozbierac ze trzeba przytyc;-) Bo ja juz teraz zaczynam sie czuc jak slonica.

Joanna153 powodzenia w pisaniu pracy. Jak sobie przypomne moje to nie wiem skad bralam te sily. Teraz juz by mi sie tak nie chcialo.

My rowniez wylegujemy sie na kanapie. Ja przed kompem, a T przed bajka. Za chwile znowu kolowrotek wieczorny. Jutro do pracy. O jak mi sie nie chce. No ale byle do czwartku. Bo jest swieto i dzien wolny. Youpii

reklama
Hej dziewczynki u nas zrobiło się 20 stopni, więc zebraliśmy się z D i pojechaliśmy do parku Jordana, najpierw zbaczając po frytki, bo naszła mnie ochota. Niestety frytki były ohydne. :-(

Gusia moja koleżanka zaszła w ciążę biorąc tabletki (nie wiem dokładnie, czy jakiejś zapomniała, przesunęło jej się czy jak) i zorientowała się dopiero będąc w 4 miesiącu, bo cały czas miała coś, co wyglądało jak okres. Cały ten czas brała tabletki, a dziecko urodziło się całkowicie zdrowe.

Do góry