reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczynki!

Iwonka- witaj.

A ja przytyłam 3 kg i ładnie mówiąc... koło dupy mi to lata.. :) Brzuch mam duży, od samego początku. I już taki zostanie. Nie przejmuje się niczym .. Niech tylko dzidziuś będzie zdrowy, resztę mam na prawdę w głębokim poważaniu....

Zresztą po tym weekendzie majowym jestem już tak zmęczona, że .. porażka..dopiero wszyscy pojechali.. Ani palcem mi się nie chce ruszyć, żeby posprzątać...
Wypiłam herbatkę, zjadłam kolację i najchętniej walnęłabym sobie dzisiaj browarka :cool2: ... Spoko, za rok;p

I takie podejście się chwali :biggrin2::laugh2:

Iwonko ja nie robiłam takiego badania.

reklama
lussia i Antope mam nadzieje że umnie będzie też wszystko ok i nasz synek urodzi sie zdrowy . Jest to dziecko zupełnie nie planowane ale strasznie sie cieszymy z mężem a córka nie może sie do doczekać kiedy będzie miała rodzeństwo . Codziennie sie mnie pyta czy braciszek już może wyjść z brzuszka ... :)
Tak czy inaczej jestem strasznie płodna :) przy córce po odstawieniu tabletek w ciagu 3 tyg byłam w ciazy a teraz tydzień i znowu ciąża . Mój brat z żona od 5 lat starają się o dziecko i nic . Jaki ten świat niesprawiedliwy :(

Pietrucha browarek to to co mi sie tez marzy ale dobrze powiedziane... Za okolo rok :p

Padam na ryjek cos brzuch caly dzien boli ale raczej podchodzi pod zoladek. Dobranoc

To znowu naskrobalyscie ze hej;)
witam nowa mamusie!!

lussia krwawieniami plamienia dlatego narazie leze:/ narazie ustalo ale podchodzę do tego z dystansem bo zawsze jak zaczynałem sie cieszyć to kurde coś...

Moje dziewczyny zmieniły pozycje i prZesunely sie bardziej na lewo więc mam krzywy brzuch a Marysia postanowiła pokopac mamusie po nerce i ogólnie boli mnie ten bok...

Jutro naskrobie coś wiecej bo padam i idę spać...

Dobrej nocy;*

Co do zakazanych zachcianek to ja mam ogromną ochotę na:
  • Prosecco + truskawki do podjadania
  • lub (jestem elastyczna) wytrawne, owocowe, schłodzone białe winko i sery typu blue+winogrona
Ja planuję pierwszy kieliszek jednego z dwóch trunków szybciej niż za rok. Myślę że jak odciągnę trochę mleczka ..ale to jeszcze cho cho i jeszcze troszkę;-). Najgorsze że to będzie końcówka roku i zimno.. a wtedy szampanik i winko białe średnio pasuje:-p.

Witam nową forumowiczkę :-) mój termin to też coś ok. 16 października:tak:.

Dzisiaj miałam super dzień, od 12:00 już nic nie kłuje ani nie ciągnie, spędziłam masę czasu na słoneczku z rodzicami na obiadku. Potem cały wieczór graliśmy z M. w grę komputerową(wkręciliśmy się jak za dawnych lat). Tylko zimnego piwka brakowało:-p.
HEHEHEHE no i wyszłam na alkoholiczkę:rofl2::laugh2::sorry:.

Ostatnia edycja:
Witam poniedzilakowo,
Wlasnie usiluje zebrac sie do pracy. Jak ja nie lubie poniedzialkow:no:
Martoocha ja lampke szampana wypilam jakies 2 godziny po porodzie:-) Mnie to sie marzy ale nasiadowka nad deska serow z czerwonym winkiem, ale to bedzie musialo poczekac az skoncze karmic. Nie czesniej niz w nowym roku:tak:

Oj dziewczyny nic na to nie poradze ze martwie sie waga i ze czuje sie jak slonica. Tak, wiem, wiem dziecko najwazniejsze. Odchudzac sie nie mysle, ale mimo wszystko fajnie byloby przytyc tylko tyle ile trzeba.

Hej dziewczyny!
U nas piękne słoneczko :) jak miło zapowiada się dzień. Zaraz wiozę małego do żłobka i muszę zadbać o siebie i pomyśleć o depilacji,bo zaraz wrzucę jakąś sukienkę,a moje nogi wyglądają jak nogi yeti :szok::dry: Czy Wam też w ciąży włosy rosną szybciej i są bardziej czarne:confused: bo u mnie masakra:wściekła/y:

nnatalie04 lepiej się oszczędzać :) ale zobaczysz wszystko będzie dobrze! kiedy masz wizytę?

Gusia166 czasami tak to jest,ale mam nadzieję,że bratu szybko się uda :)

Paulinek ale chyba podświadomie każda z nas martwi się wagą więc sama nie jesteś. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg teraz chciałabym mniej,ale się boję bo w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na słodycze,a teraz są mi obojetne więc potrafie je jeść z nudów i muszę z tym skończyć! bo później będzie masakra:no:

Miłego dnia Wam życzę :)

Hejka z rana- wpadam na chwilunie i zaraz lece- zrobić sie na ciężarne bustwo, do kwiaciarni po jakiegoś habazia, i jade do kolezanki do szpitala w odwiedziny :D zobaczyć małego Nataniela:p

Co do tycia ja mam 2,5 kg na plus- generalnie waga lata mi również koło dwóch jędrnych i bezlitosnych pośladków:p ale...no właśnie- ze względów zdrowowotnych i samopoczuciowych nie chcialabym nabrac zbyt duzo tych zbędnych kg- bo to niczemu nie sluzy- tłuszcz maluchowi nie polepszy bytu nie wplynie w zadnym stopniu na jego rozwój itp...a mnie utrudni napewno ostnie miesiace ciazy, poród i potem okres poporodowy..nie wpsominajc juz o tym ze jednak czlowiek jakos tam chce wygladac. takze owszem jak mam na cos ochote to zjadma ze smakiem- ale stram sie nieopychac byle czym zeby nie tyc nadmiernie- bo to nic zdrowego :) w sumie to ja i tak waze juz 13 kg wiecej niz w dzien porodu mojej pierwowrodnej...:D a o 23 kg wiecej niz przed zajsciem z Młoda w ciąze:D

dobra zmieram sie milego dnia!!!! aaaaaaaaaaaa i u NAS zaś złonko piekne!!!!1 więc- jeszcze chwila i dotrze nad cała polskę ale z tego co wiem to juz w wiekszosci Polandii jest ładnie:)

ps. co do włosów- ja jestem z tych mało owłosionych - ale np. włsoki na piczce mam teraz ciemne i gęste- wczesniej były inne, a na nogach sa mze troszeczke ciemniejsze i szybciej rosna- ale generalnie jest ich dlaje malutko i raczej niewidoczne::)

Dziekuje za mile przyjecie:-)
O w mordeczke uswiadomilyscie mi wlasnie ze masakrycznie duzo przybralam na wadze....musze sie pilnowac!!! Mowicie ze wam to lata :-D ale gdybym ja utyla 2-3 kg to tez bym tak myslala. Niewazne, wiem ze musze sie pilnowac i z szafki musi zniknac nutella:no: to moja zmora.
Jesli chodzi o owlosienie to w tym tez pewnie przoduje...naturalnie jestem bardzo owlosiona a teraz :szok: ale nigdzie mnie tak nie wkurzaja jak na brzuchu. Tych wlosow nie znosze najbardziej.
Ide zaraz do lekarza i dowiem sie co z tym wynikiem AFP niby w necie czytalam ze mieszcze sie w normach ale na wyniku tez sa normy i w nich sie nie mieszcze:crazy: To badanie ma na celu sprawdzic czy dziecko nie ma wad wrodzonych....dlatego tak strasznie sie denerwuje.
milego dzionka zycze...

reklama
die_perle dokładnie tak jak piszesz ze względów zdrowotnych trza się pilnować! Ja od dziś nie jem słodyczy bez dużej potrzeby i nie słodzę herabty. Nie słodziłam z 7lat a teraz zaczęłam jakoś w grudniu i nie potrafię przestać :( Ja pomimo 25kg na plusie w pierwszej ciąży po tygodniu miała tylko +5kg i mieściłam się w ciuchy z przed ciąży :) ale bardziej zatrzymywałam wodę a teraz widzę,że dochodzi mi troszku tłuszczyku, zbędnego:wściekła/y: dlatego dobrze się opamiętać w porę ;)

Iwonko na pewno jest ok :) daj znać po wizycie

Do góry