reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

aa mam do was jeszcze jedno pytanie, mam niestety trądzikową cerę, o tyle o ile twarz jest już właściwie w porządku tak dekolt i piersi mam strasznie obsypane od 5 tygodni, co wcześniej mi się nie zdarzało, a jeśli już to delikatnie :baffled: nie wiem czym to mogę posmarować ??? , miałam sobie zrobić maseczkę z drożdży... nie psikam się perfumami w tym miejscu i nie stosuje żadnych preparatów w tym miejscu, to chyba hormony czy coś ://

reklama
Cześć Dziewczyny,

to wszystko przez ten brak słońca...te nastroje...człowiek siedzi w domu, bo za oknem brzydko i zimno i nachodzą go jakieś dziwne myśli, wspomnienia...ja może smutna nie jestem, ale bez życia zupełnie...prawie przespałam cały dzień...buro i ponuro...

Żabcia: Ja na siku wstaję w nocy, czasem nad ranem...chyba na początku ciąży częściej wstawałam, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć. Z resztą ja od zawsze twierdzę, że mam mały pęcherz, bo bardzo często sikam :)

Landrynka: Przepis na piernika wstawię we właściwym wątku :)

Die Perle: Domyślam się tylko jak ta wiadomość mogła Tobą wstrząsnąć...mnie takie rzeczy zawsze przerażają, buff...dlatego, tak bardzo trzeba doceniać to wszystko co mamy i cieszyć się każdą chwilą :)

Osa: Napisałaś coś o akwarium...mój Mąż jest zafascynowany rybami, akwariami, akwarystyką w ogóle...w naszym mieszkaniu na razie nie mamy jeszcze akwarium, bo mieszkamy tu od 2,5 roku i pomalutku, stopniowo je remontujemy...ale już jest jedna ściana przeznaczona na wielkie akwarium...ma być jakieś 500 litrów :) Szalony :) Ale wiem, że jak je zrobi to będzie na pewno piękne :)

Joanna: Ja niestety nic Ci nie poradzę...nigdy nie miałam trądziku...ale mocno trzymam kciuki za zwalczenie problemu :)

Joanna- mam podobnie jak Ty- nigdy wcześniej nie miałąm pryszczy, zawsze mi wszyscy mówili ze mam cere gładziutka jak pupcia niemowlaczka...a odkąd jestemw ciąży z GROCHEM to- na dzień dobry wyrypało mi stado syfów na calych plecach- momenmtami wygladało to jak jakas wysypka!!! myslam ze sie zadrapie! byłamz tym u kosmetyczki- ale powiedziala ze to zmiany hormonalne i nie ma co tego dotykac...przemywac tylko roztworem fizjologicznym albo plynem miceralnym zeby sie jakies zakazenie nie wdarlo w razie zadrapania, nie natluszczac, raczej jesli juz to wysuszac...teraz troszke sie zmniejszyly ale jednak ciagle sa...czasem swedza...dostalam od meza nawet drapaczke bo czasami idzie zeswirowac...na dekolcie wyskuja tez pojedyncze- ale nieduze ...za to dostalam takich "piegów" na cyckach...

aa mam do was jeszcze jedno pytanie, mam niestety trądzikową cerę, o tyle o ile twarz jest już właściwie w porządku tak dekolt i piersi mam strasznie obsypane od 5 tygodni, co wcześniej mi się nie zdarzało, a jeśli już to delikatnie :baffled: nie wiem czym to mogę posmarować ??? , miałam sobie zrobić maseczkę z drożdży... nie psikam się perfumami w tym miejscu i nie stosuje żadnych preparatów w tym miejscu, to chyba hormony czy coś ://

Joasiu ja też nie pomogę chociaż u mnie podobnie jak u die_perle buźka była niemowlaka a teraz non stop mnie wysypuje. Już myślałam,że noszę pod serduszkiem dziewczynkę,bo odbiera mamie urody,ale okazuje się,że małego facecika :) Wpierwszej ciąży zero pryszczy, krostek,a teraz masakra!!!

Cześć Dziewczyny,

to wszystko przez ten brak słońca...te nastroje...człowiek siedzi w domu, bo za oknem brzydko i zimno i nachodzą go jakieś dziwne myśli, wspomnienia...ja może smutna nie jestem, ale bez życia zupełnie...prawie przespałam cały dzień...buro i ponuro...:)

Tulipanku u mnie to samo, palcem mi się nie chce kiwnąć :( oby słońce szybko do Nas wróciło,bo ja też jakaś śnięta chodzę cały dzień :/

Dziewczyny czy mogę w naszym dziale założyć temat czy trzeba mieć zgodę admina?

Cześć dziewczęta chciałąbym się przyłączyć do wątku :-)
na razie trochę poczytam a potem skrobnę coś więcej :tak:

BASIA.J witaj wśród nas i czekam aż napiszesz coś więcej o sobie i o dzidziusiu na kiedy masz termin i czy znasz płeć.

Pogoda taka ładna cały dzień że byliśmy w parku na spacerku Maciuś pobawił się na placu zabaw wybiegał ja się troszkę potoczyłam :-D Później była u mnie koleżanka z synkiem potem znowu krótki spacerek kawałek ich odprowadziłam. Teraz młody usnął właśnie ja oglądam tv a zaraz muszę iść nastawić pralkę i ogarnąć salon.

BASIA.J witaj :-)
Ale jestem nieprzytomna. To chyba przez tą pogodę czuję się taka słaba. I na dodatek brzuch mnie ciągnie strasznie dzisiaj.

Hej dziewczynki:*

Znowu naskrobałyście;p

Die Perle - bardzo przykra sprawa.. ale tak jak napisałaś, trzeba się otrząsnąć i żyć dalej...
Joanna - ja również mam trądzikową, w ciąży nieco mniej. Na twarzy mi coś wyskakuje, ale głównie mam dużo porów, no i tam się gnojki chowają :wściekła/y: Szału nie ma - więc Ja normalnie tonikiem przemywam twarz, czasami nakładam krem przeciw wypryskom. Na dekolt i plecy nie pomogę, odpukać - tam jest ok..
Żabcia – ja mam detektor Topcom. Czasami na początku właśnie, jak dam żel i go rozsmarowuję, to też słyszę piski i trzaski, aż słuchawki ściągam ;-) Ale to trwa chwilkę, później już jest normalnie.
Natalie – oj bidulko..kanion? Głowa w górę, cycki do przodu. Buzi w brzuszek i smutki niech spadają:* Ale prawda, hormony dają nam czasami popalić :-) A co do ciasnoty, wiesz – na początku pewnie będzie ciężko, ale może wykombinujecie coś innego z czasem? Wiesz, lepiej na kupie niż osobno i lepiej nie płacić za wynajem, jak można u rodziców… a może wchodzi w grę zamiana pokoi u Ciebie w domu? Może porozmawiaj z rodzicami i na jakiś czas może się zamienisz na większy pokój, a oni wezmą chwilowo Twój? U mnie tak było, kiedy mój brat wziął ślub, później bratowa zaszła w ciążę i jak urodziła rodzice oddali im swój pokój, a oni poszli do małego, bo mieszkaliśmy wtedy w bloku. Ja mieszkałam w trzecim pokoju z bratem :tak:Więc trzy pokoje, 6 osób i dzieciątko i zawsze było wesoło!
Antiope- jak jeszcze będę w Krakowie i będę wiedziała wcześniej, to dam znać, umówimy się na ciacho, a najlepiej na lody na Starowiślnej …

Lussia, basia, wenus witajcie dziołchy!:)

Wczoraj dostałam od swojej koleżanki ze studiów zaproszenie na ślub! Aleee się ucieszyłam... Kurde, ale na 28 września, więc raczej nic z tego nie będzie..Niby nie mamy daleko, bo jakieś 60-70 km do Krakowa,ale kurde coś czuję,że wtedy to już będę ledwo chodząca, o ile nie na porodówce...
Dzisiaj pogoda za oknem nadal nie ciekawa, chmury...na razie nie pada,ale to pewnie chwilowe...Ja całą noc się budziłam, coś nie mogłam spać..więc dzisiaj dom pełen gości a ja będę pół przytomna.. na dodatek kilkoro dzieci, które uwieeeelbiają ciocię, a ta teraz mało ruchliwa i tylko by czytała bajki..:-D

Miłegoooo dnia dziewczynki :*

reklama
Dzień dobry dziewczynki!
Pietrucha o tak, lody na Starowiślnej to świetny pomysł. :tak:
A my usiłujemy się wyguzdrać na wieś. Wprawdzie pogoda nadal lipna, ale może nie będzie padać.

Do góry