reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry! Wreszcie słonko, choć dalej chłodno. :-)

mediana u mnie też brak objawów i też wzbudza to u mnie pewien niepokój, ale już wiele razy powtarzałyśmy na tym forum, że brak objawów to nic złego. Poza tym moja siostra i mama mówiły mi, że one jak były w ciąży, to też żadnych objawów nie miały. Siostra mi mówiła, że gdyby nie brak okresu, to do momentu aż dziecko nie zaczęło kopać w życiu by nie pomyślała, że jest w ciąży. Z braku objawów się trzeba cieszyć i tego się będziemy trzymać.

A ja się zbieram powoli do endokrynologa. Ciekawa jestem czy uzna, że moja dawka euthyroxu jest właściwa, czy mi ją zmieni.

reklama
Dzień dobry,
Mam straszny ból głowy dziś :-(. Do tego pd wczroaj strasznie boli mnie prawa ręka. Co ruszę to jakby mi ją ktoś urywał. Oliwia w przedszkolu, a po przedszkolu plac zabaw obiecałam. Trzeba wyjść troszkę. Słoneczko się pokazało:-). Jeszcze chłodno, ale jestem dobrej myśłi, że coraz cieplej będzie.

Mi też przykre dolegliwości prawie już minęły oprócz zgagi, która niestety będzie już ze mną do końca :-(. NO nic trzeba się cieszyć, że mdłości, wymioty, zmęczenie odchodzą :-).

charlene kiedy ślub?
Antiope miłej wizyty

Wpadam się szybciutko przywitać, bo niedługo jadę z ojcem do ortopedy. Aj.... pewnie się nasiedzimy tam.
U mnie też słoneczko ślicznie świeci. Mam nadzieję, że te resztki śniegu szybko znikną. Tylko nie wiem co ja będę nosić w ciepłe dni. Żaden płaszczyk ani kurtkę nie potrafię dopiąć, a w sklepach wszystko jest szyte tak, żeby było dopasowane w talii. A nie mam zamiaru nosić babcinych kurtek.Chyba spróbuję machnąć sobie ponczo:baffled:

Miłego dzionka :)

Cześć dziewczyny...

mam nadzieje że same dobre wieści... nie jestem w stanie was nadrobić a i ostatnio malo czasu mam aby do Was zaglądać :(
u mnie dobrze, ale ostatnio często boli mnie podbrzusze - i to tak że sie wyprostować nie moge... ale serduszko bije bo podsłu****e przez stetoskop i dzidziuś jest już dość wysoko :D

pozdrawiam !!!

HEj kobietki !
Ja też bez żadnych objawów od początku ciązy :) ale w pierwszej ciąży miałam tak samo ... czasem się obawiam czy jest wsio ok ale brzuch rośnie więc raczej ;)
Wczoraj przeszłam 5 km piechotką :) żyję ;) hehe dziś wizyta u gina - będę umawiać prenatalne ;)

Hej dziewczyny!
Oj, dzisiaj się wyspałam;) Wstałam po 8 jak nigdy jeszcze w ciąży...bo zawsze najpóźniej 7 i wstawałam. może nie będę wspominać co znowu mi się dzisiaj śniło... :-):-):-)
Ja również nie mam objawów..oprócz braku okresu - kompletnie nic... O cyckach już nie wspomnę,bo chyba mają gdzieś i wcale nie rosną -wredoty :angry:! No i oczywiście, że jest stres. A później opamiętanie - jakaś Ty babo głupia.. ciekawe co byś powiedziała, gdybyś wisiała dzień w dzień na kibelku ... :-)
Antiope - miłej wizyty - ja w przyszłym tyg. Bardziej ciekawią mnie wyniki badań, co tym razem będę miała:)
deli - oj nie dobrze z tym bólem głowy, nie dobrze.. Mam nadzieję,że Ci przejdzie szybciutko!
Kamea - ponczo całkiem dobry pomysł :tak:..ja w zimówce powoli się już nie dopinam... np w kościele wczoraj musiałam się rozsunąć, bo już mi było za ciasno jak usiadłam!
Dżaga - fajnie słychać przez stetoskop?

Miłego dnia:) Dzisiaj jest szansa na jakieś słońce w końcu!:)

Helo dziewczyny ... słoneczko świeci i od razu lepiej

co do braku objawów....
mnie teraz zaczeły meczyc wymioty ale z daria tez tak miałam na poczatku nic a potem bummm

charlene pokaż jaka sukienke wybrałaś kiedy ślub

życze miłego dnia

Jak miło się pisze, kiedy za oknem słoneczko ;)Ciężko mi nadrobić (2 dni mnie nie było - weekend na uczelni). Z tego co mnie zainteresowało - ciągle głodna SonySony ;) Tez tak mam, ze ciągle bym jadła, już nawet myślałam, że mi przeszło, ale nie, więc... jem ;p Martwić będę później ;D Dziewczyny co byście poradziły na ból głowy? Bolała mnie w pt i dziś boli... tak ćmi. Apap nigdy mi nie pomagał, więc nawet nie próbuję. Jakieś naturalne sposoby?

jeśli chodzi o stetoskop to na tym etapie trzeba się dobrze wsłuchać aby usłyszeć takie "kopytkowanie", sporo się dzieje w brzuchu głównie przelewanie :) no i nie denerwować się jak nie bedzie mozna uslyszeć :) ja byłam wczoraj w szoku jak wysoko juz jest dziecko a szukalam duzo nizej i sie bardzo zestresowałam :D

reklama
Niestety sama walczę z bólem głowy, ale nic nie biorę. Staram się rozluźnić i odpocząć.

Ja się na szczęście jeszcze w kurtkach zapinam, a nawet w płaszczu. Mam dwa poncza jedno z 1 ciąży, a drugie kupiłam przed ciążą na wyprzedaży za grosze. Także czekam na cieplejsze dni :-).

Gorzej w lato będzie z ciuchami :-(.

Do góry