reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny,

pisałam, że wczoraj bolał mnie brzuch więc rano poszłam do ginekologa - dał mi no-spę 3x1, magnezin i 2 tygodnie zwolnienia - aż się zdziwiłam bo podobno wcale nie szasta zwolnieniami. Więc teraz odpoczywam.

Ale za to znowu widziałam mojego ukochanego Skarba - rośnie w oczach - dzisiaj miał 9-10 mm. (tydzień temu jakieś 3-4 mm) no i najwspanialsza wiadomość - BIJE MOJE UKOCHANE SERDUSZKO :):):):)

Lekarz mówił, że niby bóle brzucha są normalne, ale trzeba chuchać na zimne. Dzisiaj 6t6d

Rośnij w brzuszku, ukochany zdrowy Maluszku.

Gratuluje widoku :) ja za tydzień też się takiego spodziewam. To też będzie mój 6t 6d ciąży.
A dziś nie wytrzymałam i wracając z pracy pojechałam na betę. Wynik będzie po 20. Mam nadzieję, że jest mega wysoka. Myślałam, że dziś będę miała bardzo ciężki dzień w pracy, ale jakoś wytrzymałam bez ziewania tylko teraz trochę brzuch czuję.

reklama
No ja właśnie również czekam na tą betę i trafia mnie, bo tak naprawdę to już powinna być, a wynik nawet nie jest w trakcie wykonywania:(

Co do mdłości...to w poprzedniej ciąży miałam od 11 do 16 tygodnia ciązy:) czyli całkiem nieprzepisowo.

Gratuluje widoku :) ja za tydzień też się takiego spodziewam. To też będzie mój 6t 6d ciąży.
A dziś nie wytrzymałam i wracając z pracy pojechałam na betę. Wynik będzie po 20. Mam nadzieję, że jest mega wysoka. Myślałam, że dziś będę miała bardzo ciężki dzień w pracy, ale jakoś wytrzymałam bez ziewania tylko teraz trochę brzuch czuję.

Koniecznie napisz jak wyszła ta beta i Ty Takhisis też. Ja bety wcale nie robiłam bo nie chciałam się stresować, nawet waszymi się stresuje (ale dobrze będzie) :) To ile będzie widać na usg niestety w dużej mierze zależy od aparatu. U jednego lekarzy widać już dokładnie (całego dzidziusia) u drugiego niewiele (ponad kreskę, którą lekarz nazywa zarodkiem)

Na suwaczku wyświetla się, że dziecko powinno mieć 4 mm a ma 9 :)

Ostatnia edycja:
Gratuluję już bijących serduszek! Nie mogę się doczekać tego widoku :)

ja jutro idę na powtórzenie bety, robię w laboratorium w szpitalu, wynik jest po 2 godzinach ale trzeba go odebrać osobiście. Do lekarza zamierzam iść w poniedziałek, i tak chyba za wcześnie ale już się nie moge doczekać wiadomości, że wszystko dobrze :)

hej

Byłam u lekarz, wszystko ok,ale pani ginekolog u której byłam w zeszłą środę źle pomierzyła i tak wg mojej owu dobrze sobie wyliczyłam. Jestem pomiędzy 5 a 6 tc, jak na ten etap jest ok, ale serduszka jeszcze nie było :( lekarz kazał przyjść 25.02 i powiedział,że wtedy będzie wiadomo co i jak :) więc mam nadzieję,że będzie dobrze! Jedyne co to u tej baby był widoczny sam pęcherzyk,a teraz już był tworzący się zarodek tzn. coś było w pęcherzyku - powiem wam,że się chyba jeszcze bardziej stresuje czy będzie wszystko ok :confused:

Pannacota trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Dziewczyny i jak Wasze bety?

Ja tak miałam:
5t0d - sam pęcherzyk i to płaski
6t0d - piękny okrągły pęcherzyk i zarodek
6t6d - serduszko!! - Ukochane bijące serduszko.

Moja beta to 2951,49 według norm idealnie pasuje na moją końcówkę 6 tygodnia :) stresik był mega, bo mnie dziś bardzo brzuch kłuje, ale chyba jedak niepotrzebny :)

Ostatnia edycja:
Kamcia widziałaś serduszko? A w którym tygodniu byłaś? Jutro będzie 5tc5d i się boję, że nie będzie nic widać. Mimo to idę, bo nie wytrzymam dłużej.

Lussia zgapiłam suwaczek, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko :)

Dokładnie 5t5d w sumie udało mi się bo lekarz powiedział, że dopiero co zaczęło bić w tym samym dniu :-) Jutro idę na drugie USG i mam nadzieję, że już sama dojrzę migającą kropeczkę.

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobitki :)
moja pierwsza beta zrobiona 1 lutego, 3 dni po spodziewanej miesiączce wyniosła 607 a powtórzona po 48h 2039 :)
dzisiaj byłam na usg,jestem w 5t6d, zarodek ma 3mm, akcja serca obecna :) troche mnie moja pani doktor zestresowala bo na usg w gabinecie nie było widać bicia serduszka ale wysłała mnie na inne usg lepszej jakości i było widać :)
bardzo się cieszę, to moje pierwsze dziecko o które staram się juz ponad rok, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!

Do góry