reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny,

pisałam, że wczoraj bolał mnie brzuch więc rano poszłam do ginekologa - dał mi no-spę 3x1, magnezin i 2 tygodnie zwolnienia - aż się zdziwiłam bo podobno wcale nie szasta zwolnieniami. Więc teraz odpoczywam.

Ale za to znowu widziałam mojego ukochanego Skarba - rośnie w oczach - dzisiaj miał 9-10 mm. (tydzień temu jakieś 3-4 mm) no i najwspanialsza wiadomość - BIJE MOJE UKOCHANE SERDUSZKO :):):):)

Lekarz mówił, że niby bóle brzucha są normalne, ale trzeba chuchać na zimne. Dzisiaj 6t6d

Rośnij w brzuszku, ukochany zdrowy Maluszku.

Gratuluje widoku :) ja za tydzień też się takiego spodziewam. To też będzie mój 6t 6d ciąży.
A dziś nie wytrzymałam i wracając z pracy pojechałam na betę. Wynik będzie po 20. Mam nadzieję, że jest mega wysoka. Myślałam, że dziś będę miała bardzo ciężki dzień w pracy, ale jakoś wytrzymałam bez ziewania tylko teraz trochę brzuch czuję.

reklama
No ja właśnie również czekam na tą betę i trafia mnie, bo tak naprawdę to już powinna być, a wynik nawet nie jest w trakcie wykonywania:(

Co do mdłości...to w poprzedniej ciąży miałam od 11 do 16 tygodnia ciązy:) czyli całkiem nieprzepisowo.

Gratuluje widoku :) ja za tydzień też się takiego spodziewam. To też będzie mój 6t 6d ciąży.
A dziś nie wytrzymałam i wracając z pracy pojechałam na betę. Wynik będzie po 20. Mam nadzieję, że jest mega wysoka. Myślałam, że dziś będę miała bardzo ciężki dzień w pracy, ale jakoś wytrzymałam bez ziewania tylko teraz trochę brzuch czuję.

Koniecznie napisz jak wyszła ta beta i Ty Takhisis też. Ja bety wcale nie robiłam bo nie chciałam się stresować, nawet waszymi się stresuje (ale dobrze będzie) :) To ile będzie widać na usg niestety w dużej mierze zależy od aparatu. U jednego lekarzy widać już dokładnie (całego dzidziusia) u drugiego niewiele (ponad kreskę, którą lekarz nazywa zarodkiem)

Na suwaczku wyświetla się, że dziecko powinno mieć 4 mm a ma 9 :)

Ostatnia edycja:
Gratuluję już bijących serduszek! Nie mogę się doczekać tego widoku :)

ja jutro idę na powtórzenie bety, robię w laboratorium w szpitalu, wynik jest po 2 godzinach ale trzeba go odebrać osobiście. Do lekarza zamierzam iść w poniedziałek, i tak chyba za wcześnie ale już się nie moge doczekać wiadomości, że wszystko dobrze :)

hej

Byłam u lekarz, wszystko ok,ale pani ginekolog u której byłam w zeszłą środę źle pomierzyła i tak wg mojej owu dobrze sobie wyliczyłam. Jestem pomiędzy 5 a 6 tc, jak na ten etap jest ok, ale serduszka jeszcze nie było :( lekarz kazał przyjść 25.02 i powiedział,że wtedy będzie wiadomo co i jak :) więc mam nadzieję,że będzie dobrze! Jedyne co to u tej baby był widoczny sam pęcherzyk,a teraz już był tworzący się zarodek tzn. coś było w pęcherzyku - powiem wam,że się chyba jeszcze bardziej stresuje czy będzie wszystko ok :confused:

Pannacota trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Dziewczyny i jak Wasze bety?

Ja tak miałam:
5t0d - sam pęcherzyk i to płaski
6t0d - piękny okrągły pęcherzyk i zarodek
6t6d - serduszko!! - Ukochane bijące serduszko.

Moja beta to 2951,49 według norm idealnie pasuje na moją końcówkę 6 tygodnia :) stresik był mega, bo mnie dziś bardzo brzuch kłuje, ale chyba jedak niepotrzebny :)

Ostatnia edycja:
Kamcia widziałaś serduszko? A w którym tygodniu byłaś? Jutro będzie 5tc5d i się boję, że nie będzie nic widać. Mimo to idę, bo nie wytrzymam dłużej.

Lussia zgapiłam suwaczek, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko :)

Dokładnie 5t5d w sumie udało mi się bo lekarz powiedział, że dopiero co zaczęło bić w tym samym dniu :-) Jutro idę na drugie USG i mam nadzieję, że już sama dojrzę migającą kropeczkę.

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobitki :)
moja pierwsza beta zrobiona 1 lutego, 3 dni po spodziewanej miesiączce wyniosła 607 a powtórzona po 48h 2039 :)
dzisiaj byłam na usg,jestem w 5t6d, zarodek ma 3mm, akcja serca obecna :) troche mnie moja pani doktor zestresowala bo na usg w gabinecie nie było widać bicia serduszka ale wysłała mnie na inne usg lepszej jakości i było widać :)
bardzo się cieszę, to moje pierwsze dziecko o które staram się juz ponad rok, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!

Do góry