reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Charlene wow ale bystra dziewczynka :)
Dominika może dołączyć do klubu Dawidka i Tomeczka - leniuszek jak się patrzy :)
Co do chrupek to Młoda dostała jakiś czas temu 2 sztuki, było to jeszcze kiedy zamiast do buzi różnymi przedmiotami w czoło waliła :) No ale ta chrupka od razu tam gdzie powinna wylądowała. Potem jakieś dziwne wyrzuty miałam, że za szybko jej podałam. A jej smakowało, że ho ho.
Od 2 dni powrócił gluten na stół i odpukać melduję, że jest dobrze :)
A i jeszcze jedno zastanawiamy się z M nad zmianą fotelika samochodowego, bo po mału Ika wyrasta. Rozważamy zakup takiego FOTELIK ROMER KING PLUS 3x GRATIS 9-18kg TREN (4138384742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale jesteśmy zieloni w temacie, może jakieś sugestie? Na co powinniśmy zwrócić uwagę? :)
Spokojnej niedzieli życzymy wszystkim :)

Ostatnia edycja:
reklama
charline ona jest boska, jeszcze trochę i będzie śmigała, jak szalona. Zawzięcie realizuje swoje cele

Carla, Agnes, Aga_agi mój może przybić piątkę za waszymi, jedynie co mu się chce, to czasami z pleców na brzuch się przerzuci, a tak na boki się przekręca no i wokół własnej osi, na razie nieustannie trenuje mięśnie brzucha, głowa praktycznie non stop w powietrzu :tak:

Aga_agi jeżeli już Romer to polecam ci ten FOTELIK BRITAX ROMER EVOLVA 1-2-3 (9-36 KG) 24h (4137988002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. będzie małej służył hoo hoo, bardzo długo. Pasy się demontuje i zapina się głównym, mój starszak odkąd wyrósł z "koszyka" ma ten fotelik do teraz

Chłopcy śpią, ja też padam na ryjek. Praktycznie cały dzień spędziliśmy na zakupach i oczywiście, jak zwykle wróciłam zła, bo nic sobie nie kupiłam...wrrr...C ogarnął dom, Filip siedział w piaskownicy, a ja po zakołysaniu Kubcia relaksowałam się przy kawie. Wczoraj wszystkie okna w domu umył :-):-) Wkurza mnie czasami, ale jak trzeba to pomoże bez gadania, ten mój chłop :tak:

Spokojnego wieczoru!!!

Witam nocną porą :)

Mieliśmy dziś małe święto, bo Mąż miał urodziny, a Krzysiulek skończył pół roku :D Po kąpaniu Krzysia, odjechali Teściowie i po ogarnięciu chałupki, prysznicu...dopiero jest chwila na moment na forum :)
A dosyć, że dziś taki ważny dzień, to Krzyś dodatkowo obdarował nas...uwaga, uwaga: dwoma malutkimi, cudownymi, dolnymi ząbkami :D
Straszliwie mnie to wzruszyło! Taki z niego już Mały Człowiek się robi :)

Tosieńka: My od kilku dni w spacerówce. I Krzyś też głównie na leżąco, bo śpi :) A jak się obudzi i zaczyna się denerwować, to tak delikatnie podnoszę oparcie ( pozycja pół-leżąca ) :)

Aga_Agi: Nie pomogę co do fotelika...bo tymi tematami zajmuje się mój Mąż :) On wynajduje, sprawdza, czyta opinie...ja tylko wybieram kolor :) Z tego co wiem od Niego, to, to że Roemery mają dobre opinie:) Tej firmy z resztą mamy teraz...ale jaki dokładnie model to nawet nie wiem :)
Fajnie, że po glutenie wszystko dobrze :) Oby tak dalej :)

Charlene: Gratuluję postępów Córy :D
Krzychu też całkiem nieźle sobie radzi z mobilnością :) Tzn. już od jakiegoś czasu swobodnie i z lekkością przewraca się z brzucha na plecy i odwrotnie, czym przemierza spore odległości :) Do tego, od niedawna zaczął tak podciągać nóżki pod brzuszek ( tak jak Twoja Zu ) i pomału tym sposobem porusza się do przodu...ale na pewno nie tak świadomie i elegancko jak Twoja Zu :) No ale jedno jest pewne - na chwilę nie można go już zostawić :)

Carla: Uśmiałam się z Twojej opowieści o domniemanym poruszaniu się Tomusia :)Kto Go tam wie :) Co wyczynia, gdy Mama nie patrzy :)

Idę spać! Dobranoc :)

hej.
Ja niestety coś złapałam przeziębiona jestem. My też jesteśmy na tym samy etapie co Zu tylko mój woli odrazu wstawać. Wczoraj położyłam go na dywanie w sekundę usiadł i próbował wstać sam bez podtrzymywania oczywiście skończyło sie to lądowaniem na pysiu ale nawet nie zapłakał i od razu próbuje znowu. Nie chce raczkować czy pełzać woli od razu usiąść i potem wstać nagrałam to przed wczoraj wiec wieczorem wstawię jak M wroci bo ma to na telefonie. A Tybeć zaczyna składać wyrazy tzn sylabizuje np. pi-cie, dzień-do-bry idzie to strasznie powoli ale rusza do przodu.

Hey kobitki :)
Mam nadzieję że miło Wam weekend mija..my dziś prawie 3 h na dworze i spać mi się chce ze HEJ,ale muszę wytrzymać..ja to mam tak że jak się zdrzemnę chociaż 30 min w ciągu dnia to potem zasnąć nie mogę (a malutka ciągle się przebudza).
Dziś kupiłam żel na dziąsełka i Camilę w kropelkach..chociaż nie jestem przekonana że to przez zęby-ale na wszelki wypadek warto mieć.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam ode mnie..
31 maja wylatujemy do Turcji na wakacje.. malutka będzie mieć 8 miesięcy. Czy powinnam zabrać ze sobą słoiczki? co z 'normalnego jedzenia' będzie się dla niej nadawać? Kurcze, totalnie zielona w temacie jestem..

martoocha my 11.06 wylatujemy do Turcji :) Zabieramy:
-słoiczki (ostatnio byliśmy na takim wygwizdowie ze nic w sklepach nie bylo)
- mleko
- kaszki, ze 2
- mnostwo kremu z filtrem
- kapelusze
- pieluchy do plywania
- jakies zabawki
- pieluszki tetrowe do przykrywania dziecka, jakby spalo na dworze
- kolko do plywania dla niemowlakow
- paczke pampersow, chusteczki
- paracetamol na wszelki wypadek
- dicoflor - chcemy tez podawac przed wyjazdem
- panthenol
- kocyk
- pewnie cala mase innych bambetli :)

Hotel niby ma menu dla dzieci, ale nie wiem czy obejmuje takie maluchy. Jak cos bedzie sie dalo podac z ich menu to podamy. Nie wiem tez na ile Zu juz bedzie szamac sama jedzenie w kawalkach do tego czasu.

Zu juz ma zdjecie do paszportu - wyglada jak maly foch na nim. Zero usmiechu, oczy czerwone bo wyla w aucie, absolutny brak szyi ;)

tosienka tak, zostalysmy na Borowskiej. A Wy?

Carla Zu nie ma zebów, wiec chodzilo mi bardziej o to zeby np. gruszke czy jablko zmiekczyc troszke na parze.

Foteliki montowane przodem są tylko dla dzieci, które same siedzą! Inaczej jest to obciążenie dla kręgosłupa - podobno.I chyba jest jakies ograniczenie wiekowe, przekraczajace wiek naszych dzieci :) Ale jakby co ja tez bym polecala taki 9-36kg. Sara ma taki i jeszcze dluugo jej posluzy. Ona ma caretero diablo.

Edit: sprawdzilam, od 9 miesiecy :) Tu jest fajny artykul na temat:
Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy: Kiedy zmienić fotelik samochodowy

Ostatnia edycja:
Charlene-dzięki bardzo :) ja się dowiedziałam że u nas w hotelu (okolice Side) można kupić pieluchy-więc wezmę tylko parę. Słoiczki wezmę..a kaszka- no właśnie chyba upierdliwa bo jak ja odkażę butelkę potem? Kurcze jakoś wszystko to dla mnie czarna magia..

Witam z rana ;]
kurcze przez ostatnie dni moje dziecko przechodzi samego siebie ciagle marudzi musi byc 'w centrum zainteresowania'
na rece gadac ciagle do niego a jak odejdziesz nawet na chwilke to jest straszny ryk ... nie wiem co mam robic ;[

reklama
Do góry