reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Charlene wow ale bystra dziewczynka :)
Dominika może dołączyć do klubu Dawidka i Tomeczka - leniuszek jak się patrzy :)
Co do chrupek to Młoda dostała jakiś czas temu 2 sztuki, było to jeszcze kiedy zamiast do buzi różnymi przedmiotami w czoło waliła :) No ale ta chrupka od razu tam gdzie powinna wylądowała. Potem jakieś dziwne wyrzuty miałam, że za szybko jej podałam. A jej smakowało, że ho ho.
Od 2 dni powrócił gluten na stół i odpukać melduję, że jest dobrze :)
A i jeszcze jedno zastanawiamy się z M nad zmianą fotelika samochodowego, bo po mału Ika wyrasta. Rozważamy zakup takiego FOTELIK ROMER KING PLUS 3x GRATIS 9-18kg TREN (4138384742) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale jesteśmy zieloni w temacie, może jakieś sugestie? Na co powinniśmy zwrócić uwagę? :)
Spokojnej niedzieli życzymy wszystkim :)

Ostatnia edycja:
reklama
charline ona jest boska, jeszcze trochę i będzie śmigała, jak szalona. Zawzięcie realizuje swoje cele

Carla, Agnes, Aga_agi mój może przybić piątkę za waszymi, jedynie co mu się chce, to czasami z pleców na brzuch się przerzuci, a tak na boki się przekręca no i wokół własnej osi, na razie nieustannie trenuje mięśnie brzucha, głowa praktycznie non stop w powietrzu :tak:

Aga_agi jeżeli już Romer to polecam ci ten FOTELIK BRITAX ROMER EVOLVA 1-2-3 (9-36 KG) 24h (4137988002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. będzie małej służył hoo hoo, bardzo długo. Pasy się demontuje i zapina się głównym, mój starszak odkąd wyrósł z "koszyka" ma ten fotelik do teraz

Chłopcy śpią, ja też padam na ryjek. Praktycznie cały dzień spędziliśmy na zakupach i oczywiście, jak zwykle wróciłam zła, bo nic sobie nie kupiłam...wrrr...C ogarnął dom, Filip siedział w piaskownicy, a ja po zakołysaniu Kubcia relaksowałam się przy kawie. Wczoraj wszystkie okna w domu umył :-):-) Wkurza mnie czasami, ale jak trzeba to pomoże bez gadania, ten mój chłop :tak:

Spokojnego wieczoru!!!

Witam nocną porą :)

Mieliśmy dziś małe święto, bo Mąż miał urodziny, a Krzysiulek skończył pół roku :D Po kąpaniu Krzysia, odjechali Teściowie i po ogarnięciu chałupki, prysznicu...dopiero jest chwila na moment na forum :)
A dosyć, że dziś taki ważny dzień, to Krzyś dodatkowo obdarował nas...uwaga, uwaga: dwoma malutkimi, cudownymi, dolnymi ząbkami :D
Straszliwie mnie to wzruszyło! Taki z niego już Mały Człowiek się robi :)

Tosieńka: My od kilku dni w spacerówce. I Krzyś też głównie na leżąco, bo śpi :) A jak się obudzi i zaczyna się denerwować, to tak delikatnie podnoszę oparcie ( pozycja pół-leżąca ) :)

Aga_Agi: Nie pomogę co do fotelika...bo tymi tematami zajmuje się mój Mąż :) On wynajduje, sprawdza, czyta opinie...ja tylko wybieram kolor :) Z tego co wiem od Niego, to, to że Roemery mają dobre opinie:) Tej firmy z resztą mamy teraz...ale jaki dokładnie model to nawet nie wiem :)
Fajnie, że po glutenie wszystko dobrze :) Oby tak dalej :)

Charlene: Gratuluję postępów Córy :D
Krzychu też całkiem nieźle sobie radzi z mobilnością :) Tzn. już od jakiegoś czasu swobodnie i z lekkością przewraca się z brzucha na plecy i odwrotnie, czym przemierza spore odległości :) Do tego, od niedawna zaczął tak podciągać nóżki pod brzuszek ( tak jak Twoja Zu ) i pomału tym sposobem porusza się do przodu...ale na pewno nie tak świadomie i elegancko jak Twoja Zu :) No ale jedno jest pewne - na chwilę nie można go już zostawić :)

Carla: Uśmiałam się z Twojej opowieści o domniemanym poruszaniu się Tomusia :)Kto Go tam wie :) Co wyczynia, gdy Mama nie patrzy :)

Idę spać! Dobranoc :)

hej.
Ja niestety coś złapałam przeziębiona jestem. My też jesteśmy na tym samy etapie co Zu tylko mój woli odrazu wstawać. Wczoraj położyłam go na dywanie w sekundę usiadł i próbował wstać sam bez podtrzymywania oczywiście skończyło sie to lądowaniem na pysiu ale nawet nie zapłakał i od razu próbuje znowu. Nie chce raczkować czy pełzać woli od razu usiąść i potem wstać nagrałam to przed wczoraj wiec wieczorem wstawię jak M wroci bo ma to na telefonie. A Tybeć zaczyna składać wyrazy tzn sylabizuje np. pi-cie, dzień-do-bry idzie to strasznie powoli ale rusza do przodu.

Hey kobitki :)
Mam nadzieję że miło Wam weekend mija..my dziś prawie 3 h na dworze i spać mi się chce ze HEJ,ale muszę wytrzymać..ja to mam tak że jak się zdrzemnę chociaż 30 min w ciągu dnia to potem zasnąć nie mogę (a malutka ciągle się przebudza).
Dziś kupiłam żel na dziąsełka i Camilę w kropelkach..chociaż nie jestem przekonana że to przez zęby-ale na wszelki wypadek warto mieć.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam ode mnie..
31 maja wylatujemy do Turcji na wakacje.. malutka będzie mieć 8 miesięcy. Czy powinnam zabrać ze sobą słoiczki? co z 'normalnego jedzenia' będzie się dla niej nadawać? Kurcze, totalnie zielona w temacie jestem..

martoocha my 11.06 wylatujemy do Turcji :) Zabieramy:
-słoiczki (ostatnio byliśmy na takim wygwizdowie ze nic w sklepach nie bylo)
- mleko
- kaszki, ze 2
- mnostwo kremu z filtrem
- kapelusze
- pieluchy do plywania
- jakies zabawki
- pieluszki tetrowe do przykrywania dziecka, jakby spalo na dworze
- kolko do plywania dla niemowlakow
- paczke pampersow, chusteczki
- paracetamol na wszelki wypadek
- dicoflor - chcemy tez podawac przed wyjazdem
- panthenol
- kocyk
- pewnie cala mase innych bambetli :)

Hotel niby ma menu dla dzieci, ale nie wiem czy obejmuje takie maluchy. Jak cos bedzie sie dalo podac z ich menu to podamy. Nie wiem tez na ile Zu juz bedzie szamac sama jedzenie w kawalkach do tego czasu.

Zu juz ma zdjecie do paszportu - wyglada jak maly foch na nim. Zero usmiechu, oczy czerwone bo wyla w aucie, absolutny brak szyi ;)

tosienka tak, zostalysmy na Borowskiej. A Wy?

Carla Zu nie ma zebów, wiec chodzilo mi bardziej o to zeby np. gruszke czy jablko zmiekczyc troszke na parze.

Foteliki montowane przodem są tylko dla dzieci, które same siedzą! Inaczej jest to obciążenie dla kręgosłupa - podobno.I chyba jest jakies ograniczenie wiekowe, przekraczajace wiek naszych dzieci :) Ale jakby co ja tez bym polecala taki 9-36kg. Sara ma taki i jeszcze dluugo jej posluzy. Ona ma caretero diablo.

Edit: sprawdzilam, od 9 miesiecy :) Tu jest fajny artykul na temat:
Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy: Kiedy zmienić fotelik samochodowy

Ostatnia edycja:
Charlene-dzięki bardzo :) ja się dowiedziałam że u nas w hotelu (okolice Side) można kupić pieluchy-więc wezmę tylko parę. Słoiczki wezmę..a kaszka- no właśnie chyba upierdliwa bo jak ja odkażę butelkę potem? Kurcze jakoś wszystko to dla mnie czarna magia..

Witam z rana ;]
kurcze przez ostatnie dni moje dziecko przechodzi samego siebie ciagle marudzi musi byc 'w centrum zainteresowania'
na rece gadac ciagle do niego a jak odejdziesz nawet na chwilke to jest straszny ryk ... nie wiem co mam robic ;[

reklama
Do góry