reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

A ja karmiłam starszą córkę 9 miesięcy aż sama odrzuciła pierś. nie czułam się do niej uwiązana, jedynie na samym początku a później jak miałam gdzieś wyjść to ściągałam mleko i ktoś inny mógł nakarmić a poza tym później dochodzi inne jedzonko więc i tego karmienia piersią coraz mniej. No i w nocy trochę wygodniej :-) Oczywiście nie mówię źle na temat karmienia butelką, każdy sposób jest dobry, oby tylko nasze maluszki głodne nie chodziły

A to moje pociechy, starsza 5 latek skończyła a młodsza 4 ale miesiące :-)

. P1070226.jpgP1090401.jpgP1090427.jpg

Załączniki

• P1070226.jpg
    P1070226.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 67
  • P1090401.jpg
    P1090401.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 66
  • P1090427.jpg
    P1090427.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Młoda Mama witaj :tak:

martOocha Stella jest cudowna, dużo zdrówka z okazji 5 m-cy U nas jeszcze daleko, do 5 Kuba dopiero z 27 dnia miesiąca

Carla to życzę szybkiej sprawy w sądzie. Teraz z remontem będzie ciężko, ale jak skończą, wysprzątacie i będzie super, ja lubię, nawet jak delikatne odświeżenie jest mieszkania, z chęcią się wtedy przebywa w takim pomieszczeniu :tak: Kuba też nie jest zbyt skory do pracy, ale wszystko w swoim czasie...

U nas dziś był wypadek, Kuba sturlał mi się z sofy na głowę, żeby nie było siedziałam obok niego i szukałam wkładki do stanika, usłyszałam puknięcie o podłogę, patrze a on na głowie stoi...O ludzie...:szok: Na szczęście delikatnie, ale mam nauczkę. Najbezpieczniej na podłodze!!!!

Filipa karmiłam 1 rok i 2 mc-ce i dobrze nam tak było. Po 9 miesiącu ssał pierś tylko przed snem, ale potrzebował i sam bez płaczu odrzucił, a jak będzie z Kubą czas pokaże...

martoocha gratulujemy 5 miesiecy :) Strasznie szybko rosna nasze maluchy.
Mloda Mama witaj :) Ja tez bylam dosc mloda jak zaszlam w ciaze z Sara - 21 lat mialam. I tez czulam sie zupelnie gotowa. Znam jedna 18latke mame, ktora swietnie sie ze swojej roli wywiazuje. Pewnie czasem Ci ciezko ze szkola itp - dobrze, ze rodzice pomagaja. Mnie to uratowalo na poczatku macierzynstwa, zwlaszcza ze bylam sama wtedy.
Carla to dobrze, ze pachnie - Zuza pachnie przecietnie, ze wzgledu na ulewanie ;)
Chociaz - zauwazamy duza poprawe w ulewaniu, Prawie juz jej sie nie zdarza, glownie sie slini. A nie wierzylam, ze kiedykolwiek przestanie chlustac na wszystko dookola. Wciaz jest na mleku AR i to chyba mocno jej pomoglo, bo teraz nawet jak uleje to kilka kropelek.

A Mloda sie uspkoila - moze to rzeczywiscie skok rozwojowy, bo dokladnie tego dnia kiedy skonczyla 19 tygodni wrocilo wszystko do normy. Spokojnie spi, bawi sie sama znowu. Tylko niestety na godzine 4-5 nad ranem ustanowila sobie "kupa time" i potem ciezko nam juz zasnac - z 20-30 minut potem sie kreci w lozeczku jeszcze.

Agitatka wypadki sie zdarzaja :) Mi sie zdarzylo raz Zuzki glowa uderzyc w stolik :/ To wtedy jak mialysmy rota, lezalysmy na kanapie - ja padnieta - i nagle zebralo mi sie na pawia. Chcialam ja szybko odlozyc, zeby nie zwymiotowac na nia i wszystko dookola no i stalo sie :/
Aniula piekne masz dzieci :) To u Ciebie podobna roznica wieku jak u nas.
Btw. czy Twojej corci zdarza sie jeszcze beczec a czasem histeryzowac bez wielkiego powodu? My caly czas sie z tym borykamy i nie wiem czy kiedys sie to skonczy :/
Mój mąż jest z kolei fanem milanu - na urodziny dostal 3 koszulki druzyny - dla siebie i dla dzieci. Wygladaja uroczo :)

W rossmanie promocja na sloiczki babydream - 2,99 za duzy sloik. Kupilismy kilka - sprawdzilam sklad i w wiekszosci sloikow jest ok - tylko jedno danie bylo solone :/ Nie kupilismy tego oczywiscie.

martoocha jak Wam sie sprawdza enfamil? My chcemy przejsc niedlugo na to mleko, bo bardzo podoba mi sie sklad. no i duza puszka wcale nie wychodzi drogo., zwlaszcza w internecie. Przechodzilabym juz teraz, no ale za kilka tygodni zmiana na "dwojke" wiec nie chce zmieniac 2 razy.

dzis bylam u mamuski i wrocilam po 21 ;]
maluszek usnal 10 min temu masakra myslalam ze dzis juz wgl nie usnie ,,,
a o to zdjecia mojego urwisa ;)
Zobacz załącznik 614036Zobacz załącznik 614037

u mamy po porodzie bylam 2 tyg zeby mi pomogla ale pozniej juz dalej mieszkalam z moim Ł mamy wspolne mieszkanie bez rodzicow i cale szczescie przynajmniej dziecko mozemy wychowac tak jak bedziemy chciec i nikt nie bd sie wcinal ;)
Ł pracuje ja tez mam macierzynski ale chodze do szkoly zostalo mi jeszcze 1,5 roku . daje jakos rade ;)

Ostatnia edycja:
Witam w piękny słoneczny dzionek!!! jak ja lubię taka pogodę, normalnie wiosnę czuć. Na balkonie w doniczce zielenią się listki tulipana i żonkili, jeszcze trochę i zaczną pojawiać się pączki :-) Dziś w planach urodzinki u siostrzeńca, 8 lat więc starsza córka doczekać się już nie może.
charlene moja teraz przechodzi dziwny etap, potrafi się dobrze bawić a za chwile idzie w kąt i płacze, jak ją pytam o co chodzi to przez łzy mówi że nikt jej nie lubi, nikt z nią się nie chce bawić i nikt się nią nie zajmuje. I nic ją w tym momencie nie przekonuje, wmawia sobie po prostu. No i bardzo pyskata jest, stawia się na każdym kroku choć wie że i tak z nami nie wygra. Należę do mamusiek które są twarde i konsekwentne :-) U niej nie ma odpowiedzi Tak na moją prośbę tylko zawsze jest jakieś Ale... wierze że kiedyś wszystko minie.

Charlene - Dawid ma to samo z kupą, nawet pora podobna. Kilka ostatnich nocy musiałam też wstawać i go odwracać z brzucha na plecy, bo wybudzał się i marudził, a sam jeszcze nie potrafi sobie pozycji w nocy zmienić. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo byliśmy u mojej mamy, więc spał w innym miejscu, teraz w swoim łóżeczku może będzie mu wygodniej. Musieliśmy też kąpiel przesunąć na ok. 18.00, bo zaczął nam zasypiać na noc już między 19 a 20. Tyle, że wstaje wcześniej, bo koło 7, zje i po jakimś czasie jeszcze dosypia z godzinkę jak dobrze pójdzie. Dziś ma jakiś senny dzień, bo co chwilę drzemie, raz nawet 1.5 h ciągiem spał, a to mu już dawno się nie zdarzyło. Dziś kończymy 19 tygodni ;)

reklama
Do góry