reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzien dobry dziewczeta.
Agitatka Daniel robi podobnie podczas jedzenia. Od jakiegos czasu interesuje go wszystko poza butelka. Kreci jak piskorz podczas jedzenia ale jak smoczek wypadnie mu z ust to zaraz go szuka :-)
Co do rozszerzania diety. Maly tez robi kupki co kilka dni. Wyczytalam ze marchewka dodatkowo wplywa na zatwardzenie wiec zrezygnowalam z niej calkowicie lub szukam sloiczkow gdzie jest jej najmniej ( heinz bodajze) Czasami sama ugotuje ziemniaka z odrobina masla. Robilam tez obiadek ze szpinakiem i ziemniakiem, bo te sloikowe ze szpinakiem mu nie wchodza.
Daniel odkad nauczyl sie odwracac na brzuch stracil zainteresowanie pozycja siedzaca.
Wogole to mam ostatnio problem bo w nocy sika mi bokiem. Czasem jest taki mokry ze musze go przebrac i godzinka z glowy. Najlepsze jest to ze w dzien mu sie to nie zdarza.
No nic pora i ja moja kawke :-D

reklama
szatsa tyle, że u nas zatwardzenia nie ma, tylko w każdej pieluszce jest coś, nie dużo tego ale jest...A przesikny jest dość często ale pieluch jeszcze nie zmienie, teraz nosi 3 a w 3+ by się utopił, bo on bardzo drobny jest

Agitatka a moze zoladek tak zareagowal na inny pokarm? Trawienie sie poprawilo i stad to brudzenie. Ja bym nie rezygnowala calkowicie z warzywek. U mnie w polskim sklepie sa sloiczki z gerbera i bobovity ale ciezko dostac takie jednoskladnikowe.
A tak wogole to wkoncu doszedl brytyjski paszport dla Daniela. Wreszcie pojedziemy do Polski :D

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Jestem Ola mam 19 lat i jestem mamą Mariuszka który ma 4 miesiace i 24 dni.
Byłam juz tu u was ale jakos nie miałam odwagi sie dolaczyc .
Wiec moze teraz moge sie przyłaczyc do waszych rozmów . ?

Cześć dziewczyny
Jakoś mi szybko ostatnie 2 dni zleciały i co siadalam żeby odpisać to coś innego odwracalo moją uwagę :-)
Villandra przykro mi czytać że nas opuszczasz. Mam nadzieję że poukładasz swoje sprawy i jeszcze wrócisz na forum. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Trzymaj się :-)

MłodaMama18 witaj myślę że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko żebyś do nas dołączyła :-)
Mart0ocha ja też śpię w staniku żeby wkładki nie uciekały ale ja nie mam problemu ze spaniem na brzuchu. Jako że młoda na cycu i do tego żarłok to nie mam problemu z przepełnionymi cyckami wiec korzystam z dobrodziejstwa spania na brzuchu :-)
Zośka weszła w okres poznawania swoich umiejętności językowych i wydaje z siebie dźwięki rodem z Obcego :-) za to zaniechala wszelkich prób doskonalenia zdolności ruchowych :-) kładę ja na plecy to przewala się na brzuch i zaczyna marudzić że jej nudno :-)
Charlene u nas też pryszcze na brodzie :-)
Zośka 2 dni temu dostała pierwszy raz butelkę z wodą i jest nią zafascynowana. Szybko rozpracowała co się z tym robi i teraz ma nową zabawę a ja parę minut spokoju na wypicie kawy :-)
Nocki u nas nadal nie najlepsze ale ostatnio doczytałam ze ok. 14 tygodnia dziecko przechodzi skok rozwojowy związany z odbieranie obrazów, dźwięków i zauwarzaniem wielu nowych rzeczy i że jest to chyba najdłuższy skok rozwojowy bo może trwać do 5 tygodni. Mam więc nadzieję że jej niespokojny sen jest związany właśnie z tym. Poczekam jeszcze z tydzień jak sytuacja się nie poprawi to spróbuję dokarmiać na noc. Na razie czekamy :-)
Żeby było zabawnie właśnie popsuła sobie pralkę :-) chciałam wyprać dla Zośki swojego starego dużego Miśkiewicz i chyba nie wytrzymał prania i się poprół zatykając mi pralkę więc jak młoda uśmiech to idę ratować może się uda :-)

Ja dziś mam wolne od obowiazkow bo Mariuszek jest u dziadkow wiec wyposzywam ale juz troche jest mi nudno tak nic nie robic moj facet do 2 w nocy w pracy wiec tylko tv i bb zostalo ;)

co do karmienia piersia ja karmilam nie caly misiac a potem trafilam do szpitala i mialam operacje bralam pozniej leki wiec juz maly zdazyl przyzwyczaic sie do utelki zreszta pokarmu mialam tak malo ze nawet wkladki byly po calym dniu praktycznie suche.
moj maluszek jest nadzwyczaj spokojnym dzieckiem sam sie bawi i soba zajmuje ja jeszcze chodze do szkoly wiec mam wtedy czas by cos nadrobic przesypia mi pieknie noce czasami w dzien troche marudzi ale mysle ze to zabki bo slini sie niesamowicie i palce ciagle w buzi czasem az ma nerwy ze reka mu cala do pyszczka nie chce wejsc;)

karoola ty popsulas pralke a ja przedwczoraj wypralam sobie telefon ;)

Ostatnia edycja:
MłodaMama18 witaj na forum!!!! szybko się zadomowisz, bo atmosfera tu bardzo przyjazna :-) Ja to już taka wiekowa mama, bo w tym roku 34 latka stukną, no ale to moje drugie dziecko :-)

reklama
Witam serdecznie.
Mam synka , który ma niecałe 5 miesięcy.
Miał problemu z kupką, robił raz na kilka dni , a nawet raz na tydzień czasu. Podawałam mu czopek, jak widziałam , że się męczy i strasznie płacze.
Lekarka mi doradziła świętny sposób, który u mnie skutkuje, może innej mamie też pomoże.
Otóż trzeba podać dziecku z rana ok 3 łyżeczek wody letniej przegotowanej.
Mój synuś od tego momentu nie ma problemów z kupką.
Jeżeli któraś mama tą metodę zastosuje to proszę napisać , bo jestem ciekawa czy komuś pomogłam :)
Pozdrawiam

Do góry