reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
Tu chyba coś znajdziesz: Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

Na pewno dochód w rodzinie nie może przekroczyć miesięcznie 1922 zł netto/osoba. Masz 12 miesięcy od dnia urodzenia na złożenie wniosku. W dokumentach do złożenia musi być na pewno zaświadczenie, że od przynajmniej 10 tc byłaś pod opieką lekarza, jakieś dokumenty potwierdzające dochód itp. Chyba na tej stronie wszystko jest, a jak nie to warto przejść się do urzędu gminy czy miasta i wziąć rozpiskę tego co trzeba :) powinni taką mieć :)

Iguana syf jest w każdej szczepionce, czy to związki aluminium, czy tiomersal czy jeszcze inne cudeńka... Ja odmówiłam szczepienia corki na ospę, mimo że za darmo było bo córa żłobkowa, to lekarka (właścicielka przychodni) odmówiła mi wydania l4 na chore dziecko. Szkoda że kasa i zyski przysłaniają większości lekarzy oczy...
Ja do szpitala pewnie bym już pojechała na Twoim miejscu, bo z córą tak czekałam w domu i wpadłam do szpitala z 8 cm rozwarcia.
Antipoe zazdroszczę przyrostu wagi!! Moja mama też malutko tyła w obu ciążach, ja przed 35 tc z córą miałam 17 kg na +, teraz mam już 18 kg do przodu :(
Joanna jak dziecko rośnie a brzuch nie to masz tylko powody do radości, mniejsze szanse na rozstępy :)
Takhisis receptę na tą szczepionkę dostałaś bez problemu? Czy jak to wygląda?

Ostatnia edycja:
Takhisis no to mnie pocieszyłaś z tą wagą małego.
Zgodzę się z Tobą, że fajne jest to oczekiwanie jaką datę sobie dziecko wybierze, żeby przyjść na świat. :-)

Antiope cieszę się, że komuś poprawiłam humor:D

Carla
próbuję się dowiedzieć jak mam zdobyć szczepionkę:) Póki co od wczoraj mam pewność, że mąż może dostarczyć ją do doby po porodzie. Nie ma mojego lekarza rodzinnego, więc muszę czekać do jutra na informację o tym jak zdobyć receptę. Jak będę jutro coś wiedzieć to dam znać:)

dotarła do mnei butelka Medeli z babyboom.. bardzo fajna oczywiście córka już ją zarekwirowała o_O i karmi nią lalki.... ;]

ja mam 9kg na plusie... zaraz moze wrzuce zdjecie brzucha jak sie wysle z komórki na kompa :p

Takhisis ok, ciekawa jestem jak to wygląda. Ja i tak nie pozwolę zaszczepić w szpitalu, każde szczepienie można odłożyć w czasie, także jak Twój mąż nie zdąży do 24 h po porodzie to nic się nie stanie :)
Dżaga no to jesteś kolejna co mnie denerwuje z wagą, kurcze ja ani w pierwszej, ani w tej ciąży nie obżeram się ani nic, a waga jak szalona gna i gna. Najlepsze jest to, że po mnie nie widać tego przyrostu wagi, więc nie wiem gdzie te dodatkowe kg!

Carla najważniejsze że tego tak nie widać.. ale właśnie najgorsze jak jesz normalnie bez obżarstwa a waga leci do góry niewiadomo czemu :/ moja koleżanka miała dokladnie tak samo ... już niedługo i będziemy to wszystko zrzucać :)

hey Dziewczyny:)
a ja przyznam się ze wcale nie rozmyslalam o szczepieniach...ale po waszych rozważaniach, zauwazylam jak wazny to temat...musze to sobie na spokojnie przeanalizować

u nas pogoda dziś do banii, od rana pada...wiec z nudow sprzatalam...normalnie perfekcyjna by mogla wpaść...chyba nigdy w zyciu tak często nie sprzatalam jak w ostatnim miesiącu :D:D:

od rana tak mnie krocze boli..ze zastanawiam się czy to ie jakiś symptom...ledwo chodze
na domiar tego tesciowa dziś mnie odwiedzila i mowi "aga brzuch ci opadl"....:szok::szok::szok:
ale chyba jeszcze stres mnie nie dopada :p

BASIA
gratulacje !!!! :)

przyjemnego popołudnia brzuchate Laseczki :*

reklama
Ja już po wizycie. Wyniki poprzednich badań w porządku, dziś nawet mnie nie badał, a kolejna wizyta za 2 tygodnie. A co do wagi to mi od początku się wahała, raz więcej raz mniej, na początku chudłam, a teraz łącznie od wagi wyjściowej przybyło mi niecałe 6 kg. Ale na co dzień jestem dużą kobietką, więc cieszę się, że nie przybyło mi 20 czy 30 kilogramów, bo chyba bym nie dała rady się toczyć ;) Tak czy inaczej będzie jakieś 40 kilo do zrzucenia po porodzie, żeby do jakiejś akceptowalnej wagi dojść...

O szczepionkach też nie myślałam. Jednak dobrze mądrych posłuchać :) Nie o wszystkim sama pomyślę, tym bardziej, że to pierwsze dziecko.

U mnie też deszczowo i nieprzyjemnie. Idę robić herbatkę z malinami :) Pozdrawiam :)

Do góry