reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny! U mnie dziś od 5.30 ruchliwy dzień. Ale noc minęła, nawet nie wiem kiedy..moze to dlatego, że mocno się tulilam do meza :-D
Ja tez nie ruszyłam prania. Męża już namówiłam, żeby on je prasował, bo ja przeciez w ciąży i tyle przed deską to nie dam rady :-D więc stwierdził dyplomatycznie, żebym mu dawala do 10 ciuszkow dziennie jak bedzie prasowal swoje ubranie do pracy i w ten oto sposob w dwa tygodnie wyprasuje wszystko :)

Mi też ciezko wstaje sie z lozka w nocy, ale na szczecie daje sobie z tym rade i ostatnio tfu tfu, czuję się dobrze :tak:

Dziś mam wizytę o 19.20 u gina i ktg też...mam nadzieję, że u Oliwki wszystko dobrze :)

reklama
tak mam w normie wody płodowe :) i ja pije ok 3 litrów dziennie wody :)

my po adaptacji... było niezle choc młoda nie była zainteresowana zabawami w kółku ale moze dlatego ze zbyt duzo nowych zabawek :) pani przypadla jej do gustu wiec licze ze bedzie dobrze :)

a śpiaca jestem strasznie !!! ziemniaki sie ugotuja i uciekam na ogródek z mloda posiedzieć...

No to witam sie i ja.
Dawno nie pisalam ale podczytuje was weny mi brak totalnie do wszystkiego :o nawet z lozka mi sie wstawac nie chce... Glowe myje co 3-4 dni bo tez mi sie nie chce.
Powinnam dokonac koncowych zakupow ale tez mi sie nie chce. Co za okres...

W nocy mam przynajmniej 3 pobudki na siku i wstaje z zamknietymi oczami ale wstanie z lozka to dla mnie tez wyzwanie. Mam wstawac nie napinajac brzucha a jest to dla mnie awykonalne :o
Tak sie martwilam o ciuszki i wogole a teraz z szafy mi sie wysypuja co prawda poprane i wiekszosc poprasowana ale to co zostalo poczeka do powrotu dziadka ^^
Boze jak sobie pomysle ze jeszcze miesiac...

Tez co do butow to w balerinach zasuwam jak cale lato bo buty na jesien misze kupic :o

Kolejny dzien z nastrojem do czterech liter....
Milego dnia dla was.

Tak się dziewczyny coraz bardziej stresuje wszystkim zwiazanym z dzieckiem to moj pierwszy bąbel, i coraz większe mam obawy że sobie nie poradzę :( Bardzo interesują mnie wasze opinie co do układania dziecka do snu jaka pozycja jest najbezpieczniejsza wyczytałam że ponoć pozycja na boczku ale czy dziecko nie przekreci się na brzuszek z boku ? też słyszałam zeby nie uzywac poduszki , dzisiaj wlasnie przyszedl mi komplecik poscieli i ta poduszka jest tak plaska ze nie wiem czy ja w ogole czuc i zastanawia mnie czy mimo to powinnam ja uzywac, i jeszcze gdzies czytalam ze powinno sie klasc dziecko nogami jak najblizej konca lozeczka aby nie wpadlo pod kolderke i sie nie udusilo. MAtkoo chyba za dużo czytam i wariuje powoli:(

Beata moj tez pierwszy babel. W niedziele pozyczam ksiazke pierwszy rok zycia dziecka i mam zamiar ja przestudiowac. Ale na fb jestem tez na forum mam np z mojego miasta ktorych mozna o wszystko zapytac i tak tez bede robic. Z poczatku dziecka kolderka nie bede przykrywac niech podrosnie. Bedzie spac w beciku lub pod kocykiem. Poduszke tez mam w komplecie i jest plaska. Sama mam mnostwo obaw i watpliwosci a najbardziej przerazaja mnie 4 doby pierwsze z malym w szpitalu.

hej,
Ja dzisiaj w dobrym humorze bo bez bólu kręgosłupa i miednicy. M wczoraj zrobił mi porządny masaż, noc była nawet ok tylko 2 pobudki na siku więc tryskam dzisiaj energią. Poprasowałam wszystkie ubranka na 56, a było tego mase. Samych pajacyków było 32 sztuki, nie mówiąc o reszte. Nie sądze, żeby w tym wszystkim Filip pochodził, dzieci przecież tak szybko wyrastają. Ubranka na 62 będe już wyjmować i prasować jak maluch będzie wyrastał z tych mniejszych.
Dżaga ciesze się, że adaptacja przebiegła bez większych problemów, miejmy nadzieje, że już tak zostanie.
Ewelinkowska kciuki za wizyte.
Beata moja Ala spała na plecach czasem na brzuchu ale tylko w dzień. Ja nie używałam poduszki długo mimo, że te dla maluszków są płaskie.
Antiopie mi na zgage pomaga mleko ale koniecznie musi być z lodówki.
Nektar witaj.
Persefona trzymam kciuki za męża aby szybko doszedł po operacji do siebie.

Ostatnia edycja:
ewelinkowska no to skarb taki mąż :) powodzenia na wizycie!
Dżaga dobrze że córa zadowolona
Beata ja też mam mnóstwo wątpliwości bo też 1 dziecko, podobnie jak Rajani chce właśnie kupić tą książkę, oglądałam ją w emkipu, wydaje się być pożyteczna, ja będę kłaść małą na początku w śpiworki, kołderka dużo później

Dzaga pytanie do Ciebie. Pisalas kiedys ze dzidziusia bedsiesz w pampku trzymac a yetre zwijac i wkladac miedzy nozki. Mozesz to jakos wytlumaczyc lopatologicznie?:)

reklama
No mnie najbardziej przeraza w ogole noc, boje sie ze zasne a dziecko bedzie plakac albo mu sie uleje i zakrztusi sie a ja nie uslysze

Do góry