reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Persefona migdały w ogóle mi nie pomagały. A o Rennie jakoś zapominam za każdym razem jak jestem w aptece.

A ma ktoś może jakiś sposób na zatykające się uszy? Normalnie zaczęło mi się koło 6 miesiąca i jest coraz gorzej. Nie skojarzyłabym tego z ciążą, ale gdzieś wyczytałam, że to właśnie jedna z ciążowych dolegliwości.

reklama
antiope co do uszkow to ja nie pomoge - ale mzoe guma do zucia????? ale za to kefir polecam z całej mocy- nic mi na zgage nie pomagalo no nic...tylko ten kefir ew. maslanka....poleciłam deli i jej tez zaczelo pomagać- wiem ze to dziwne bo kefir kwasny ..ale kurde no u mnie neutraloizuje i leczy zgagulca!!!!

a co do dzidziusia- ja nie wiem ale ja go wącham z packzi to pachnie ąłdnie..ale ubranka nie pachna nim w ogole...sa bez zapachu...a wolalabym żeby chcoc troszkę pachnialy :(

ja tez używam Dzidziusia i jest ok. Mi bynajmniej pasuje.
jeżeli chodzi o zgage to kefir rzeczywiście pomaga..ale np. na mnie najbardziej dzialaja platki migdalow.
Dziewczyny mi jest już tak ciężko , ze naprawde chciałabym już urodzić. Czasem normalnie czuje się jak inwalidka, mimo ze nie mam dużego brzuszka. Nie wiem czy to hormony czy co..bylam dziś poszwendać się po sklepach, bo chciałam cos na siebie kupic...normalnie katastrofa. Ryczec mi się chciało:(
Ja jutro mam wizyte..ciekawe jak tam Laura się miewa:)
Ja z racji mojej poprzedniej ciąży od samego początku na każdej wizycie usg+ wszystkie badania.
Eve82 bądź dzielna dla Maluszka i dla siebie
oki laseczki podrawiam Was gorąco i miłego popołudnia:)

Mi na zgage to juz nic nie pomaga. Omeprazol dzialal ale lekarz zabronil go teraz juz brac... Glowa mnie ciagle pobolewa ale poza tym to czuje sie lepiej niz przez cala ciaze :) heh z takimi dolegliwosciami to on moglby sobie we mnie jeszcze 2 miesiace posiedziec ale z drugiej strony fajnie byloby juz urodzic i miec maluszka w ramionach :) Nie moge sie doczekac momentu gdy go zobacze :tak: Ostatnie kilka tygodni myslalam o porodzie, jak to bardzo sie boje bolu itd a teraz to chodze ciagle z usmiechem na ustach, nie moge sie doczekac tego malego szkraba ktory bedzie spal w moich ramionach :) Wszystko mam przyszykowane, i czekam, czekam az w lozeczku w koncu bedzie nasze szczęście :)

mam dostępne wyniki badań krew i mocz idealne :))

oj mnie na zgage też już nic nie pomaga o_O masakra.....
co do proszku ja wyprałam ubranka teraz w zwyklym persilu ale w płynie Softlan sensitive wypłukałam :) teraz mam persil sensitive i nastepne ubranka bede w nim prac ....

Die no fajerwerki napewno bedą i własnie sie tego boje :p

dziś u koleżanki miałam okazje przewinąć jej 6tygodniową córeczke i strasznie dziwnie się przewijało :p wyszłam juz z wprawy tym bardziej przy takim maleństwie a już sporo urosła od dnia porodu :)

Hejka.

Dżaga, deli mam nadzieję, że u Was wszystko ok?
Doczytałam - deli tak podejrzewałam - dobrze że się potwierdziło i jest ok :tak:

agnieszkaala przykre, że M nie pomaga :-( Ale na prasowanie to się możemy zamienić - ja bym chętnie te małe rzeczy machnęła, a Tobie pościele podrzuciła ;-) (Już mi żal, że się kończy lato i suszenie pościeli na słoneczku - wtedy prasować nie muszę :p a na suszarkę bębnową jeszcze sobie poczekam - aż łazienka na piętrze będzie skończona; a ledwie coś tam zaczęte....)

die dzieciowe proszki właśnie nie powinny za bardzo pachnieć ;-)

Beata co masz na myśli pod swoimi wyprawkami? Torba do szpitala? Bo jak tak, to ja już powoli myślę, ale do czynu przejdę pewnie za jakieś dwa tygodnie

No i więcej dziś już nie popiszę (a piszę od rana
laugh.gif
), bo trzeba małego kąpać i dziś zawczasu spać, bo jutro czeka nas wyjazd do miasta; kontrola u lekarza (znowu - mam nadzieję, że pani nefrolog powoli nam już odpuści)
Tak więc do jutra

a my jutro mamy adaptacje w przedszkolu jutro.. mam nadzieje że młoda będzie zadowolona :)
właśnie padła... ja tez najchetniej bym juz poszła spac tym bardziej ze od 5 na nogach ;]

Vill dzieki narazie skurcze się nie powtórzyły ale te zapowiedzi zbytnio nie nastawia optymistycznie ;]

Witam!!!

Jakoś ostatnio dni mam pełne zajęć, wszystko na wysokich obrotach. Odpukać czuję się dobrze i to wykorzystuję. Dziś byłam z córka i dwoma jej kuzynami w Zieleniewie - Kołobrzeg w Dzikim Zachodzie. Dzieciaki bardzo zadowolone, fajnie spędziliśmy czas i kolejny dzień minął. A jutro na policje po notatkę policyjną z kolizji, do PZU dostarczyć dokumenty i na USG do lekarza. Mam nadzieje, że uda mi się być asertywną i nie dam się namówić na 3D. Nie podobają mi się te ujęcia, jakoś tak źle mi się kojarzą.

karoola ja właśnie jestem żoną marynarza :-) wiedziała co może mnie czekać, ale na szczęście te kontrakty można już w miarę krótki znaleźć tylko trzeba się dobrze najpierw zorganizować. Ja sama jestem po Akademii Morskiej tak jak mój M. więc i ja mogę pływać, ale takie sytuacji to już sobie nie wyobrażam
Antiope super, że się poznaliście i zaakceptowaliście, bo to najważniejsze. A co tak późno?
Beata Kamińska na ryby? nigdy jeszcze nie byłam. Mam nadzieję, że wypad udany. Ja piorę w Lovela w 40 stopniach
Oskaa bidulka, odpoczywaj i zdrowiej. Ja tez już powoli sobie uświadamiam, że coraz ciężej mi, ale jakoś daję jeszcze radę. Najbardziej boje się jesieni i zakładania butów, bo teraz tylko sandały albo balerinki i bez skarpet. Trzymam kciuki za wizytę!!!
Dżaga powodzenia jutro w przedszkolu. Będzie dobrze!!!
deli80 no to super, że ta krew to nic poważnego, ale pewnie się trochę przestraszyłaś.
aganea trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, ja też mam USG jutro, ale bez wizyty u mojej ginekolog, bo na porządne USG jeżdżę do innego lekarza.

reklama
witam wieczorową porą :-)

ja dziś po kolejnych zajęciach w sr i mądrzejsza o kilka informacji :tak: mam bardzo fajna położną, kobieta ma zdecydowanie luźne podejście do rodzenia i wychowania dzieci i mi to odpowiada bo sprowadza nas na ziemię szczególnie w kwestii rzeczy zbędnych i niezbędnych dla dziecia :-)
zaliczone też zakupy w super pharm bo przez 2 dni mają fajne promocje a tak poza tym to leniuchowałam :-)
aniula- hehe sori w takim razie za tą żonę marynarza :-D kierując się stereotypami :zawstydzona/y: i pamiętając jak mój wujek pływał w rejsy jakoś mi się tak wydawało że one zawsze takie długie...

deli- dobrze że to nic poważnego i na strachu się skończyło..
Antiope- liczy się pierwsze wrażenie ;-)fajnie że spotkanie się udało ale ponawiam pytanie Aniuli- co tak późno? nie naciskałaś swojego na spotkanie wcześniej?

aganea, aniula- trzymam kciuki za wizyty
dżaga-u mnie też mimo że brzuch nieduży to coraz częściej chciałabym żeby już był październik i impreza pod tytułem ciąża dobiegał szczęśliwego końca :-)

co to zgagi to współczuje dziewczyny :-( mnie na szczęście omija chociaż przedwczoraj obudziłam się rano ze zgagą ale myślę że to dlatego że spałam tylko z rogalem bez jaśka i jak się obudziłam to czułam małą gdzieś przy żołądku więc pewnie mnie w nocy w niego pocisnęła jak się rozpychała i stąd to pieczenie...

dobra idę poleżeć i poczytać mam nadzieję że dziś w nocy nie obudzę się o 4 tak jak tej nocy :-)
spokojnej nocy

Do góry