reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Carla to się w głowie nie mieści, że on bezkarnie przetrzymuje Twój samochód, zarejestrowany na Ciebie, a policja nic nie robi.

Tosieńka super, że masz na kogo liczyć z opieką nad Ktosiem.

Ponad 5 kg wow! I powiedz mi jeszcze, że Twoja mama Cię naturalnie rodziła?

reklama
Iwona Uzar - Kurde, ja właściwie w ogóle nie mam mody na liczenie ruchów:( Ale mój mały tak hasa, że to chyba bez sensu. Na pewno jest więcej niż 10 ruchów na godzinę, ale też nie o każdej porze dnia. Dziś mały jest dość spokojny, za to wczoraj szalał tak, że aż się śmiałam, bo łaskotało :D

aniula99 - a ja słyszałam, że stopa już nie wraca do rozmiaru sprzed ciąży. Może ploty ;) A ja zawsze rozmiar 38-39, a ostatnio kupiłam buty 41 :szok: Szok.

Carla - z tym znieczuleniem to chyba chodzi o to, że wtedy jak bólu się nie czuje to i nie ma takiego ciśnienia na parcie i że dziecko może się zablokować. Tak słyszałam, ale nie wiem, czy to o to chodzi. Wiem tylko, że pracownicy swoim bliskim odradzają, a tak do innych pacjentów wprost nie mogą tego powiedzieć. Mi R i tak zabronił znieczuleń :-D Mówił, że nie zgadza się na nic, co byłoby niebezpieczne dla dziecka. Szkoda, że to ja rodzę, a nie on :p Podejrzewam, że nie byłby taki chętny do porodu sn bez znieczuleń :p

Novaspace- z tym seksem to u nas tak samo ;) Mówi, że się boi, potem go nachodzi i jakoś się wtedy nie boi, ale ogólnie jest na nie. Ale chyba sobie uświadamia, że po porodzie kawał czasu nie będziemy mogli, bo coś zaczyna ostatnio być chętniejszy :D Choć mówi, że wytrzyma te kilka tygodni bez. Jaaasne :D

Antiope dokładnie tak jak piszesz - rodziła naturalnie, ja byłam przenoszona a ona miała zatrucie - do 2-óch tygodni po tym jak mnie urodziła woda z niej wychodziła - przez popękane ręce, stopy. Ogólnie było z nią krytycznie, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. A jak już mnie urodziła to powiedzieli jej, że ma trzeciego syna :-D Byłam tak tłusta, ze wzięli pępowinę za siusiaka:-) mama mówi, że wyglądałam jak ruska lalka - taka z rączkami wkręcanymi - sam tłuszczyk :tak:

Tosienka no to kochana masz luksus z pracą, pomocą i opieką nad maluchem, super :) Właśnie wyobraziłam sobie taką lalkę, musiałaś pociesznie wyglądać :)
Antiope żebyś wiedziała jakie było nasze zdziwienie że policja nie pojechała i nie zabrała mojego auta :) Niestety to nie CSI Miami :)
Agnes sądzę że jak podają znieczulenie, to nie jest ono niebezpieczne dla dziecka. Wiadomo że jakoś tam wpływa że maluch może być lekko naćpany, ale na pewno nie robi to jemu krzywdy, tak mówił ginekolog w szkole rodzenia jak mieliśmy pogadankę.
Jakby mi mąż powiedział że się nie zgadza to bym nie posłuchała, wie jak przeżyłam pierwszy poród i sam mówi że liczy na podanie mi gazu.
Rajani mnie też dopadły pod koniec rozstępy :( Teraz myślałam że nowych nie będzie, ale niestety są!

Co do liczenia ruchów to mój ginek zawsze mówił żebym tego nie robiła. Mówi: musisz czuć że codziennie się rusza..i tyle. Podobno w 9 miesiącu maluszki zwalniają swoją aktywność więc też człowiek nie powinien sie za bardzo stresować.. podobno najważniejsze aby codziennie wyczuć parę mocniejszych ruchów i tyle..A generalnie to chyba najważniejsze to słuchać własnej intuicji..

A tak w ogóle to mam nowe 'objawy' -czasami łapie mnie mulenie jak na okres.. i czuję czasem kłucia tam na dole (napięcie)..no i ciągle drętwieją mi palce i dłonie-ale do tego się przyzwyczaiłam..

Ostatnia edycja:
Tosieńka no to faktycznie niezłe przejścia miała Twoja mama z Tobą.

Rajani odpukać ja na razie rozstępów nie mam. Mam nadzieję, że nie pojawią się na koniec.

Alleluja, przyszła kasa z ZUS!!! Mogę zacząć kupować! :-p

Antiope- no to szalej! :) ja bym jeszcze pokupowała z chęcią różne rzeczy ale właśnie kaska na wyschnięciu.. a pensja dopiero za tydzień:laugh2::-p.

Martocha a dlaczego Ci drętwieją palce i dłonie?
Antiope już czekam na relację na watku zakupowym - kocham takie akcje, kiedy człowiek cały miesiąc czeka na kasę, a ona rozchodzi się w jednym momencie, ale za to jakie cudaśne rzeczy są :tak:
A ja rozstępy mam od nie pamiętam kiedy :-) Na tyłku sa MEGA, na udach, po bokach i coraz więcej na brzuchu - muszę je pokochać, bo owładnęły moje ciało:-D

reklama
tosienka- to podobno się zdarza.. dziecko może naciskać jakieś nerwy przy kręgosłupie..czy tam krew inaczej krąży w naszych organizmach.. w każdym razie jest to do zniesienia:-p

Do góry